Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Versteend hout en glaskunt grafmonument

In dit grafmonument van versteend hout en cortenstaal zorgt de glaskunst letterplaat voor een fraaie balans tussen modern en natuurlijk. De letterplaat is gemaakt van transparant zwart glas en is van onder tot boven gedecoreerd met het grote hart boven... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35401
Artikelnummer 15799
Catalogus Modern
Collectie Natuurlijk
Dieren Dieren 3d, Vogel
Grafbedekking Franse Boomschors
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Beige
Materiaal Glas, Versteend hout
Natuursteen kleuren Beige/licht bruin
Persoonlijke toevoeging Dieren 3d, Hart
Productgroep Grafmonumenten
Subtype Staande steen met vloer
Symboliek Hart
Vormgeving Natuurlijke zuilen

Productomschrijving

In dit grafmonument van versteend hout en cortenstaal zorgt de glaskunst letterplaat voor een fraaie balans tussen modern en natuurlijk. De letterplaat is gemaakt van transparant zwart glas en is van onder tot boven gedecoreerd met het grote hart bovenaan. Daaronder heeft de naam een mooie plek gekregen. De rest van het grafmonument heeft een natuurlijk karakter. Zo prijkt er naast de glazen letterplaat een uniek element van versteend hout. Een exemplaar uit deze kunt u bovendien zelf uitkiezen uit onze collectie in de winkel. Boven op de steen zit een sierlijk vogeltje welke is gemaakt van brons. Het liggende deel is bedekt met boomschors met daarom heen een omranding van cortenstaal.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.