Grafmonumenten met een graf foto

Een grafmonument moet persoonlijk zijn, daarom kiezen veel mensen ervoor om op het graf een foto te plaatsen. Dat men op het graf een foto aanbrengt gebeurt al decennia lang, maar in het verleden waren dat natuurlijk hele kleine foto’s. Nu zijn de mogelijkheden eindeloos en kunnen we een graf foto maken op glas, porselein, lasergraveren in natuursteen of zelf maken op rvs. Daarnaast kunnen we dankzij onze grafische afdeling iedere sfeer, setting of lay-out verwerken in een foto. Daarmee wordt het écht persoonlijk.

Modern zuilen gedenkteken met graf foto op glas

Glazen grafmonument met een moderne uitstraling. De zuilen op verschillende niveaus maken het monument speels en jong. Een fotoprint op glas wordt samen met het grafisch team van Den Hollandsche ontworpen. De graf foto wordt door ons glasatelier op een duurzame manier op het glas geprint zodat de kleuren mooi blijven.

Den Hollandsche heeft al ruim 10 jaar ervaring met glazen gedenktekens.

Modern zuilen gedenkteken met foto op glasfoto 1
Modern zuilen gedenkteken met graf foto op glas foto 1
Modern zuilen gedenkteken met graf foto op glas foto 2

Modern en warm gedenkteken voor tiener

Dit gedenkteken is fris en modern vormgegeven, maar heeft dankzij het kleur gebruik en de levendige textuur van het natuursteen ook een warme uitstraling. Een fraai detail is de uitgeslepen rivier op de dekplaat die van voor naar achteren meandert. Daarnaast is een bloemvak gemaakt waarin beplanting het geheel ook een groene tint geeft. De graf foto is van glas en heeft een plekje gekregen voor de letterplaat. Het staande deel bestaat uit twee delen. Links en iets naar achteren staat de natuurstenen letterplaat waarop een persoonlijke spreuk is gemaakt. Rechts en iets naar voren staat de blauwe glazen letterplaat waarop de andere opschriften zijn gemaakt. Hiervoor is een emailletechniek gebruikt, zodat de opschriften jaren lang mooi van kleur en leesbaar blijven. Er is ook heel subtiel een blauw vlindertje van glas op de glazen letterplaat geplaatst.

Modern en warm gedenkteken voor tiener foto 1
Modern en warm gedenkteken voor tiener foto 1
Modern en warm gedenkteken voor tiener foto 2
Modern en warm gedenkteken voor tiener foto 3
Modern en warm gedenkteken voor tiener foto 4

Grafsteen met glasprint graf foto

Een glazen fotoprint als letterplaat geeft veel ruimte voor eigen creativiteit en inbreng. U kunt bijvoorbeeld zelf een mooie graf foto van uw dierbare meenemen, maar het mag natuurlijk ook een beeld zijn van iets anders. Onze grafische afdeling helpt u altijd om een passend en persoonlijk beeld te maken. Een fraai detail is de kleinere losstaande glazen letterplaat waarop de naam en data zijn aangebracht, deze is geheel transparant en maakt dus dankbaar gebruik van de grotere letterplaat met graf foto daarachter. De glazen letterplaat en de glazen graf foto zijn in dit monument op een eenvoudige dekplaat aangebracht, zodat alle aandacht uitgaat naar deze elementen. De dekplaat beslaat bijna het gehele liggende deel, maar er is wel een opening gelaten waarin bloemen geplant kunnen worden.

Grafsteen met glasprint fotofoto 1

Glazen graf foto op grafmonument

Op dit grafmonument is een grote graf foto van glas als staande letterplaat gebruikt. Onze grafische vormgever helpt om met behulp van een persoonlijke graf foto een bijzonder beeld te creëren. Het staande deel bestaat uit twee losse delen, waarbij naast de glazen graf foto, ook een deel van natuursteen is gemaakt. Hierop zijn de letters ingeschilderd en is er een verheven kruisje van rvs geplaatst. Op het liggende deel, dat voornamelijk uit natuursteen bestaat, loopt een rivier van blauw glas vanuit de opening in het staande deel naar voren. De glazen vlinder en de lantaarn zijn in dezelfde kleuren uitgevoerd als de glazen rivier.

Glazen graf foto op grafmonument foto 1
Glazen graf foto op grafmonument foto 1
Glazen graf foto op grafmonument foto 2
Glazen graf foto op grafmonument foto 3
Glazen graf foto op grafmonument foto 4
Glazen graf foto op grafmonument foto 5

Stijlvol zwart gedenkteken met graf foto

Zwart natuursteen met een diepe glans geeft een gedenkteken altijd een stijlvolle uitstraling. Door een graf foto toe te voegen wordt het gedenkteken ook persoonlijk. De lijnen in dit gedenkteken zijn bovendien eenvoudig en recht gehouden, zodat de aandacht uitgaat naar de tekst en graf foto op de lettersteen. De omranding van het graf is daarom van hetzelfde natuursteen gemaakt en de extra band in het midden van het liggende deel zorgt voor een optimale vlakverdeling. Het achterste deel is bedekt met een lichte splitsoort en het voorste deel is een bloemvak, Dit gedeelte kan men zelf voorzien van beplanting, maar wij kunnen dit uiteraard ook verzorgen.

Stijlvol zwart gedenkteken met fotofoto 1

Gedenkteken voor een tiener met schelpen en foto's

Bij een gedenkteken voor een tiener is het belangrijk dat er veel persoonlijke kernmerken in het ontwerp worden verwerkt. Zo blijft het gedenkteken dichtbij de persoon. Dit gedenkteken is voor een jonge dame ontworpen die veel hield van reizen. Daarom is er gekozen voor een graf foto en decoraties die met reizen te maken hebben. De graf foto op de glazen letterplaat met op een nonchalante manier gebrokkelde randen is een vakantiefoto. Hiervan is een eenvoudige compositie gemaakt waarin de opschriften zijn verwerkt. Het liggende deel refereert met de schelpjes als grafbedekking naar de zee en is er een twee kleinere portretfoto geplaatst. In de natuurstenen omranding zijn vervolgens met ingegraveerde iconen hobby's en passies uitgebeeld. Aan voorzijde wordt de omranding onderbroken door een liggend natuurstenen element waarop golvend zand patroon is gemaakt met daarin de vorm van een hart.

Gedenkteken voor een tiener met schelpen en foto's foto 1
Gedenkteken voor een tiener met schelpen en foto's foto 1
Gedenkteken voor een tiener met schelpen en foto's foto 2
Gedenkteken voor een tiener met schelpen en foto's foto 3
Gedenkteken voor een tiener met schelpen en foto's foto 4

Moderne glazen grafsteen met graf foto

Een moderne en eigentijdse grafsteen met veel glazen elementen en mat antraciet natuursteen. De rechter glasplaat is aan de achterzijde gezandstraald. Hierop zijn de wit geëmailleerde letters op de voorzijde goed leesbaar. De vorm van de vliegtuigvleugel is juist helder uitgespaard, net als de tekst van het gedicht op het liggende glasplaatje. De glazen graf foto links op de grafsteen maakt het geheel extra persoonlijk. Tijdens het ontwerpen van de grafsteen kunnen we u precies uitleggen wat mogelijk is en wat goed werkt. Het liggende deel is grotendeels opgevuld met lichtgrijs split, waardoor de lichte, moderne uitstraling extra wordt benadrukt.

Moderne glazen grafsteen met fotofoto 1
Moderne glazen grafsteen met graf foto foto 1
Moderne glazen grafsteen met graf foto foto 2
Moderne glazen grafsteen met graf foto foto 3

Glazen grafsteen met rvs auto

Deze bijzondere eigentijdse grafsteen is gemaakt van natuursteen, hout, glas en rvs. De liggende delen zijn bewust eenvoudig gehouden om zo het staande deel meer nadruk te geven. Hoewel het liggende deel iets eenvoudiger is, is er wel gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en afwerkingen. De omranding van natuursteen heeft een moderne afwerking gekregen met niet al te veel glans, waarbij aan de voorzijde de omranding wordt doorbroken door een plateau van teakhout. Als grafbedekking is er gekozen voor een deel beplanting en een deel eenvoudige stenen. De in het oog springende glasplaat is gemaakt van modern half doorzichtig en antraciet glas. Hierop is de naam met mooie letters aangebracht. Daarnaast is een model van een klassieke auto in rvs op het glas bevestigd. Als extra persoonlijk element is er een tweede glasplaat toegevoegd met daarop een graf foto.

Glazen grafsteen met rvs auto foto 1
Glazen grafsteen met rvs auto foto 1
Glazen grafsteen met rvs auto foto 2
Glazen grafsteen met rvs auto foto 3

Eigentijds grafmonument van natuursteen en rvs

Om een moderne, eigentijdse uitstraling te krijgen werken wij veel met rvs om verschillende elementen vorm te geven. Zo zijn in dit grafmonument het langwerpige bloemvak, de verzonken vaas en de sierlijke band rondom de lettersteen van rvs gemaakt. Door de natuurstenen delen, zoals de lettersteen en het liggende deel, niet te polijsten maar juist iets matter te maken, krijgt het grafmonument ook een modernere afwerking. Het oppervlak weerspiegelt nog wel een deel van de omgeving, maar de weerspiegeling is nu iets 'doffer'. Het monument biedt verder veel ruimte voor andere accessoires, zoals de graf foto en de lantaarn. De tekst is wit ingeschilderd, waardoor het goed leesbaar is.

Eigentijds grafmonument van natuursteen en rvsfoto 1
Eigentijds grafmonument van natuursteen en rvs foto 1
Eigentijds grafmonument van natuursteen en rvs foto 2
Eigentijds grafmonument van natuursteen en rvs foto 3