Foto op grafsteenAl mogelijk vanaf 2.250,-

U kunt geheel vrijblijvend een eigen ontwerp laten maken. of het door u zelf gemaakte ontwerp te laten realiseren, in een van onze 23 winkels of bij u thuis.

Collectie foto's op een grafsteen persoonlijke monumenten

Door een foto of afbeelding op het monument te plaatsen, geeft u het monument een persoonlijk karakter.

Wij bieden u alle mogelijkheden van een kleine foto in porselein tot levensgrote afbeeldingen op glas. Naast porselein en glas zijn er meer mogelijkheden zoals het aanbrengen van een persoonlijke afbeelding in natuursteen of RVS, een silhouet in cortenstaal of een beeld van brons.

Foto’s en afbeeldingen

U kunt zelf een persoonlijke foto aanleveren en afbeeldingen van bijvoorbeeld natuur of bloemen kunnen wij voor u verzorgen. Alle voorbeelden op onze website zijn te gebruiken als uitgangspunt voor het plaatsen van een foto of afbeelding.

Bekijk ook de video, waarin ontwerper Wim ter Steege alles vertelt over de mogelijkheden.

foto op grafsteen
Wat is er allemaal mogelijk?

Een foto of afbeelding op glas

vele technieken mogelijk

Er is veel mogelijk met glas. Unieke technieken als zandstralen, glasfusion, buigen, lakken, lasergravure, smelten en emailleren geven een kleurrijke, stijlvolle en vooral persoonlijke tint aan het grafmonument. Door een foto of afbeelding te plaatsen geeft u het monument een persoonlijk karakter. Wij bieden u alle mogelijkheden van een foto of afbeelding in klein formaat tot een gehele letterplaat met levensgrote afbeeldingen. De teksten op glas blijven altijd goed leesbaar.

Vraag prijsinformatie aan

Glazen letterplaat

voor natuursteen lettersteen

Een glazen letterplaat is uitstekend toe te passen als voorzetplaat voor een natuurstenen lettersteen. Op het glas printen we persoonlijke foto’s, afbeeldingen of decoraties met een symbolische betekenis.

Den Hollandsche staat garant voor creativiteit en degelijkheid en daarmee ook voor een goede bevestiging van het glas, zodat het niet gaat scheuren.

Vraag prijsinformatie aan

Details die u aanspreken

altijd een nieuw ontwerp

Het kan natuurlijk zijn dat bepaalde details van monumenten u aanspreken. De omranding van het monument, een accessoire, de soort bedekking van het graf. Wij ontwerpen waar u bij bent een passend monument waarbij wij uitgaan van een voorbeeld, combinaties van voorbeelden, uw ideeën of een kenmerk.

Heeft u nog geen idee? Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een resultaat te komen.

Vraag prijsinformatie aan

Op alle soorten monumenten

klassiek tot modern

Wij plaatsen foto’s en afbeeldingen op alle soorten monumenten. Altijd vanuit uw wens. Het bewerken van de foto’s kunt u geheel aan ons overlaten. Wij zorgen voor een juiste compositie, belichting, kleur en voorzien de foto eventueel van een andere achtergrond of effecten.

Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat de foto of afbeelding een harmonieus geheel vormt met het monument.

Vraag prijsinformatie aan

Porseleinen foto op grafsteen

herkenbaarheid

Een porseleinen foto op het graf maakt het grafmonument herkenbaar, het schept herinneringen en maakt het persoonlijker.

Er is een aantal mogelijkheden voor het toepassen van een porseleinen foto op graf:
De foto: zwart/wit, kleur of wij kunnen een foto bewerken en de foto er wat ouder uit laten zien;
Het lijstje: hartvormig, ovaalvormig, vierkant of rechthoekig gevormd;
De rand: gouden rand, zilveren rand, neutrale rand of geen rand.

Vraag prijsinformatie aan

Een porseleinen foto: helemaal naar uw wens

Wilt u de foto wat scherper? Wellicht vindt u de foto juist mooier in zwart-wit, sepia of wilt u een geheel andere achtergrond? Dat kunnen wij voor u aanpassen. Ook zullen we u hierin adviseren of een voorstel voor doen.

Voor wat betreft de toepassing heeft u de keuze uit tientallen lijstjes, verschillende kleuren, materialen en vormen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de foto zonder lijstje te laten plaatsen.

Porseleinen foto op graf

foto op grafsteen porselein zwart wit

Porseleinen foto in zwart/wit

porseleinen foto lijstjes voor grafsteen

Zeer veel keuze

porseleinen foto grafsteen

Porseleinen foto kleur

Collage van foto’s

bijzonder en veelzeggend

Het plaatsen van meerdere foto’s geeft een goed beeld van hoe iemand was, waar hij of zei voor stond.

Een fotocollage is te plaatsen op vele manieren, we laten u graag de mogelijkheden zien en u kiest precies wat u mooi en passend vindt.

Vraag prijsinformatie aan

Vastzetten grafaccessoires

zeer solide

Kleine accessoires kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle accessoires, van groot tot klein zeer solide vast.

Dit doen wij door het boren van een montagegaatje, hierin zetten wij het accessoire met een chemisch anker vast.

Vraag prijsinformatie aan

Natuurlijke uitstraling

combinatie met RVS

De grafsteen bevat veel elementen van RVS, vlinder, een graflantaarn, omranding en de belettering.

Door het toepassen van een natuurlijke grafbedekking in combinatie met de zwerfsteen heeft het monument een natuurlijke uitstraling gekregen.

De foto’s maken het monument extra persoonlijk.

Vraag prijsinformatie aan

Kennis, creativiteit en degelijkheid

een bijzondere en passend gedenkteken

Wij helpen u graag om uw gedachten en gevoelens te vertalen naar een passend monument.

Onze kennis, van alle bewerkingen, technieksoorten en soorten lettertypes, die toegepast kan worden op verschillende materialen, in combinatie met onze creativiteit en degelijkheid, garandeert u een bijzonder en passend gedenkteken.

Vraag prijsinformatie aan

Foto’s en afbeeldingen in natuursteen

hakken, zandstralen of graveren

In natuursteen kunnen afbeeldingen worden uitgehakt of gezandstraald, terwijl de meer natuurgetrouwe foto’s in het natuursteen worden gegraveerd.

Foto in natuursteen

Vraag prijsinformatie aan

Bijzonder gedenkteken

glasfusing rivier

Op dit bijzondere en mooie gedenkteken is een kruis ontstaan door een uitsparing te maken in zowel de glazen gedenkplaat als het natuursteen. Vanuit het kruis stroomt er een rivier, die gemaakt is van glas, over de vloer van het gedenkteken

Het zwart gepolijste natuursteen staat mooi in contrast met de kleurige rivier en de foto. De foto is degelijk vastgezet met houders van RVS.

Vraag prijsinformatie aan

Hoe werkt het plaatsen van een foto?

  • U heeft een monument gezien wat ongeveer is wat u in gedacht heeft of heeft zelf ideeën of wensen. Samen gaan we al pratend en schetsend het gedenkteken ontwerpen. Het schetsontwerp geeft u een goed beeld hoe het monument er uit komt te zien.
  • Wanneer u vervolgens de foto’s aanlevert die u graag op het gedenkteken wilt hebben, bespreken we samen met u wat uw verdere wensen zijn. Vervolgens gaat ons grafische team aan de slag om er een mooie compositie van te maken.
  • Als alles qua compositie naar uw tevredenheid is, gaan we over tot het vervaardigen van het gedenkteken. We zorgen ervoor dat we er een bijzonder en persoonlijk geheel van maken dat de tand des tijds kan doorstaan.

foto op grafsteen hoe werkt het

1. We maken eerst een schets

foto op grafsteen hoe werkt het

2. U levert foto’s aan

foto op grafsteen hoe werkt het

3. We maken een mooie compositie

Natuurstenen zuilen

graflantaarn ingebouwd

Monument met een compositie van drie zuilen. In de laagste zuil is een RVS-lantaarn opgenomen.

Het opschrift is eerst gezandstraald en vervolgens ingeschilderd. Op de band van RVS is een persoonlijk opschrift aangebracht.

Het gedenkteken is zoals al onze gedenktekens in verschillende soorten en kleuren natuursteen te realiseren.

Vraag prijsinformatie aan

Persoonlijk ontworpen

motorcrosser vanuit een foto

Naast het assortiment van grafaccessoires dat u ziet in onze showroom en inspiratietuin, bieden wij u ook de mogelijkheid om een decoratie persoonlijk te laten ontwerpen.

De motorcrosser is op aanvraag van de nabestaanden door ons grafisch team nagemaakt van een foto. In dit geval is de decoratie uitgevoerd in RVS. U kunt ook kiezen voor glas, cortenstaal, brons, natuursteen of bijvoorbeeld hout. Precies wat u mooi en passend vindt.

Vraag prijsinformatie aan

Foto’s en afbeeldingen op glas

bekijk alle mogelijkheden en hoe het werkt

Bij een afbeelding of persoonlijke foto op glas zijn de mogelijkheden eindeloos. De afbeeldingen kunnen kristalhelder en volledig in kleur worden gemaakt en deze blijven jarenlang van goede kwaliteit. Wij kunnen ervoor zorgen dat een persoonlijke foto op glas op een stijlvolle wijze een plaats krijgt in het gedenkteken.

Foto in glas op grafsteen

Positionering foto’s: altijd in balans met de belettering

Een foto kan op verschillende manieren op een grafmonument verwerkt worden. Bijvoorbeeld op een porseleinen plaatje of een volledige opgemaakte foto op een glasplaat. Wist u dat het ook mogelijk is om een foto direct op natuursteen te graveren? Dit geeft een bijzonder ingetogen effect, maar maakt een grafsteen meteen heel persoonlijk en uniek.

foto op grafsteen lay-out voorstel
foto op grafsteen lay-out voorstel
foto op grafsteen lay-out voorstel

Opschrift op natuursteen

foto op glazen voorzetplaat

Grafmonument waar de belettering is geplaatst op een natuursteen letterplaat.

Voor de letterplaat van natuursteen is een foto in glas geplaatst. Er is gekozen om de vormgeving van het monument een modern uiterlijk te geven.

Vraag prijsinformatie aan

Duurzaamheid

wat mooi is moet mooi blijven

De duurzaamheid van het materiaal is een belangrijke eigenschap van het gedenkteken.

Gedenktekens moeten mooi blijven in weer en wind. Daarom is natuursteen één van de belangrijkste materialen voor gedenktekens. Natuursteen is duurzaam en heeft een tijdloze uitstraling.

Bekijk de garanties die wij afgeven.

Vraag prijsinformatie aan
grafmonumenten adviseur ontwerper Leonieke Terlouw

Leonieke Terlouw

085-303 53 14

Leonieke Terlouw

085-303 53 14

Iedereen is uniek en geen verhaal is hetzelfde…

“Iedereen is uniek en geen verhaal is hetzelfde. Daarom ontwerp ik altijd samen met de familie. Met de ideeën van de nabestaanden en mijn creativiteit komen we keer op keer tot een bijzonder, persoonlijk gedenkteken.”

Maak een afspraakStel gerust uw vraag

Een persoonlijk gedenkteken

altijd een nieuw ontwerp

Elk mens is uniek en daarom maken wij een nieuw en persoonlijk ontwerp voor elk monument.

De voorbeelden die u op onze website ziet zijn om inspiratie op te doen. Nadat u ongeveer weet wat u mooi vindt, ontwerpen wij samen met u een uniek en persoonlijk gedenkteken. We geven het monument de juiste uitstraling door verschillende materialen en bewerkingen met elkaar te combineren en de juiste kleuren te gebruiken.

Grafmonument met RVS accessoire

persoonlijk en op maat ontworpen

Deze bijzondere eigentijdse grafsteen is gemaakt van natuursteen, hout, glas en rvs. Op het glas, met antraciet kleur, is de naam met mooie letters aangebracht. Daarnaast is een model van een klassieke auto in rvs op het glas bevestigd. Als extra persoonlijk element is er een tweede glasplaat toegevoegd met daarop een foto.

Meer informatie over een vrijblijvend schetsontwerp.

Aanpassen voorbeelden

ander materiaal, vorm of combinaties

U kunt alle voorbeelden naar uw voorkeur laten aanpassen. Andere materialen, vormen, combinaties van monumenten.

Wij maken geheel vrijblijvend een ontwerp voor u, zodat u goed inzicht krijgt in hoe het monument gaat worden.

Vraag prijsinformatie aan

Er is meer mogelijk

Er is meer mogelijk om een persoonlijk monument te realiseren. Naast foto’s brengen we in en op elk mogelijk materiaal persoonlijke elementen aan. Ons doel is om een mooi monument te ontwerpen die zowel bij u als bij de overledene past. We ontwerpen het gedenkteken daarom samen met u, op basis van uw ideeën, een persoonlijk kenmerk of een beschrijving. We geven het gedenkteken precies die uitstraling die u in gedachte heeft.

Aarzelt u niet om uw wensen naar voren te brengen en om bijvoorbeeld foto’s mee te nemen bij een bezoek aan onze inspiratietuin en showroom.

foto op grafsteen decoratie strip glas

Decoratie strip glas

foto op grafsteen cortenstaal silhouet

Silhouet cortenstaal

foto op grafsteen decoratie rvs

Decoratie RVS

foto op grafsteen glasfusing kruis

Glasfusing elementen

foto op grafsteen zonnebloem

Kleurrijke letterplaten

foto op grafsteen Engel in glas

Glastechnieken

Juiste glastechnieken en bewerkingen

uitstraling van de foto

De foto van deze persoon is op pop-art achtige wijze verwerkt op het glas. Het antraciet uit de glasplaat combineert uitstekend met de leisteen grafsteen.

Een gedenkteken als deze ontwerpt u samen met de adviseur waarna dit wordt uitgewerkt door ons grafisch team.

Vraag prijsinformatie aan

Foto of tekst

glazen letterplaat

Natuurlijk gevormde zuil die geplaatst is binnen een omranding van leisteen. Het liggende gedeelte is gevuld met siersteentje en keien. Voor de zuil is een letterplaat geplaatst met een foto en het opschrift.

Wij bieden u alle mogelijkheden van een kleine foto in porselein tot levensgrote afbeeldingen op glas. Naast porselein en glas zijn er meer mogelijkheden zoals het aanbrengen van een persoonlijke afbeelding in natuursteen of RVS, een silhouet in cortenstaal of een beeld van brons.

Belettering van natuurlijk monument

vaak in brons of glasplaatje

Vanwege het grillige karakter van natuurlijke stenen en zwerfkeien wordt er vaak bronzen belettering of een glasplaatje toegepast.

Het grote voordeel van een glasplaatje is dat je meer tekst kunt plaatsen en bijvoorbeeld een persoonlijke decoratie, afbeelding of foto kunt toevoegen.

Vraag prijsinformatie aan

Foto in glas op grafsteen

behouden van kleur

Door gebruik te maken van een speciale printtechniek behoud de afbeelding haar kleur en is het geschikt voor alle mogelijke weertypen.

Afbeeldingen en foto’s op glas

natuurgetrouw

Met duurzame printtechnieken kunnen foto’s en afbeeldingen volledig natuurgetrouw op het glas worden afgedrukt.

Door het tonen van vele mogelijke technieken en voorbeelden krijgt u goed inzicht in de mogelijkheden. Wij adviseren u welke technieken het best toegepast kunnen worden bij uw wensen en ideeën.

Vraag prijsinformatie aan
arrow_upward