Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Cortenstaal graf

Cortenstaal is een bijzonder materiaal dat sinds enkele jaren wordt toegepast op grafmonumenten. Het roestkleurige karakter zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Het materiaal is geschikt om vrijwel elke vorm te gebruiken en geeft het monument vaak ook een modern karakter.

Cortenstaal grafmonument met vogels en bloem

Met cortenstaal is heel veel mogelijk. Zoals in dit sierlijke ovaalvormige grafmonument. Naast de omranding, zijn ook de vogels en de bloem van cortenstaal gemaakt. Dit materiaal geeft het grafmonument een echte warme uitstraling en de beplanting voegt een natuurlijke sfeer toe. Op de grijze zwerfkei is de naam aangebracht met letters van cortenstaal.

Cortenstaal grafmonument met vogels en bloemfoto 1
Cortenstaal grafmonument met vogels en bloem foto 1
Cortenstaal grafmonument met vogels en bloem foto 2
Cortenstaal grafmonument met vogels en bloem foto 3
Cortenstaal grafmonument met vogels en bloem foto 4

Grafsteen met elfje en klassieke belettering

Op deze grafsteen is een fraaie cortenstalen uitsnede van een elfje geplaatst. Deze illustratie is gemaakt van een bestaande tekening en overgezet naar een lijnentekening, die voor de uitsnede kon worden gebruikt. De warme kleur van het cortenstaal komt door de oxidatielaag op het staal, die juist zorgt voor de bescherming van het onderliggende materiaal. Bij de donkergrijze lettersteen past deze bruine kleur dan ook erg goed. Verder zijn op de lettersteen de persoonlijke teksten, de naam en data aangebracht met een klassiek oud Engels lettertype. De randen van de lettersteen zijn weer ruw gemaakt om het gehele ontwerp toch een iets grovere tint te geven. Op het liggende deel is ook cortenstaal toegepast als omranding en daarbinnen is het graf bedekt met boomschors.

Grafsteen met elfje en klassieke belettering foto 1
Grafsteen met elfje en klassieke belettering foto 1
Grafsteen met elfje en klassieke belettering foto 2
Grafsteen met elfje en klassieke belettering foto 3
Grafsteen met elfje en klassieke belettering foto 4

Gedenkteken met zwerfkeien en cortenstaal

Cortenstaal is een staalsoort dat een warme kleur krijgt door de vorming van roest aan de oppervlakte. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke bescherming van het staal, waardoor het jaren lang mee gaat. In het gedenkteken is het cortenstaal gecombineerd met zwerfkeien. Hierdoor komen natuurlijke elementen samen met de moderne, maar warme uitstraling van het gebruikte staal. De zwerfkeien zorgen voor reliëf en bieden plaats aan de tekst. Er is voor gekozen om de tekst ook in cortenstaal uit te voeren. De overige tekst en opschriften zijn uitgespaard in de omranding en de staande plaat. Door het open liggende gedeelte is er veel ruimte om zelf beplanting aan het gedenkteken toe te voegen.

Gedenkteken met zwerfkeien en cortenstaalfoto 1

Cortenstaal dubbel graf

In het cortenstaal is een horizon uitgesneden met ezeltjes en zonnebloemen. Het roestbruine staal leent zich voor hele fijne motieven en silhouetten. Samen met de ontwerpers van Den Hollandsche maakt u een eigen ontwerp passend bij het verhaal van de overledene.

Cortenstaal dubbel graf foto 1

Versteend hout cortenstaal grafmonument

Dit gedenkteken is gemaakt met twee bijzondere materialen: Versteend hout en cortenstaal. Het liggende is geheel omrand met een brede band van cortenstaal, waarbij ook over het midden een brede strook is toegepast. Dit type staal zorgt voor een warme sfeer in het gedenkteken dankzij de roodbruine kleur. Deze geoxideerde laag zorgt voor extra bescherming van het staal, zodat het zeer lange tijd in weer en wind mee gaat. Het is tevens een stoer element en zorgt, net als het staande deel van versteend hout, voor een ruw accent in het gedenkteken. Waar in het cortenstaal de datum en een decoratie zijn uitgespaard, bevat het unieke exemplaar van versteend hout de naam in verheven letters.

Versteend hout cortenstaal grafmonumentfoto 1