Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Cortenstaal grafzerk

Moderne grafzerk geheel uit cortenstaal

In deze modern vormgegeven grafzerk is cortenstaal gebruikt. Een zeer duurzame staalsoort dat zijn oorsprong heeft in de scheepsindustrie. De roestbruine kleur, wat komt door de beschermende oxidatielaag op het oppervlak, geeft het overwegend moderne gedenkteken ook een warme uitstraling. De grafzerk is voor het grootste deel bedekt met de cortenstalen plaat, maar daarin zijn de opschriften door middel van watersnijden uitgespaard. Ook is er een bloemsparing aangebracht, wat zorgt voor een fraaie groene onderbreking in het strakke industriële oppervlak.

Moderne grafzerk geheel uit cortenstaalfoto 1
Moderne grafzerk geheel uit cortenstaal foto 1
Moderne grafzerk geheel uit cortenstaal foto 2

Cortenstaal grafzerk

Cortenstaal grafzerk met een krachtig karakter. De persoonlijke teksten zijn door middel van watersnijden in het staal gemaakt. In de loop der tijd zal de grafzerk warm en egaal kleuren door het roestproces en deze roestlaag zal vervolgens voor een jarenlange bescherming van de grafzerk zorgen.

Cortenstaal grafzerk foto 1

Grafmonument van cortenstaal

Dit grafmonument is volledig uit cortenstaal vervaardigd. Na enige tijd zal het staal volledig egaal roesten. De tulpen geven het geheel een persoonlijke tint. U kunt uw eigen ideeën in een persoonlijk gesprek laten uitwerken door onze ontwerpers.

Grafmonument van cortenstaalfoto 1

Natuurlijke grafzerk met versteend hout

Moderne lijnen combineren goed met natuurlijke, organische vormen. De grafzerk is geheel omrand met cortenstaal. Dit staal kenmerkt zich door de snelle roestvorming aan het oppervlak. Dit geeft het staal enerzijds een natuurlijke bescherming tegen de elementen, anderzijds krijgt het ook een prachtige oranje-bruine kleur. Aan de voorzijde van het graf bevindt zich een zwartbruine lantaarn, die in weer en wind kan blijven branden. Op de ronde schijf van versteend hout zijn de teksten en datums met verheven letters van brons aangebracht. Het versteende hout is bovendien uniek, omdat dit bijzondere materiaal als boomstam in de grond over de duur van miljoenen jaren is versteend en zo hard als graniet is geworden. De natuurlijke uitstraling van het graf wordt versterkt door de aangebrachte beplanting van Sedum. Het Sedum zorgt voor een mooi groen contrast tegenover de bruintinten in het monument.

Natuurlijke grafzerk met versteend hout foto 1
Natuurlijke grafzerk met versteend hout foto 1
Natuurlijke grafzerk met versteend hout foto 2

Grafzerk met cortenstaal

Het cortenstaal is verheven gemonteerd op de letterplaat waardoor deze meer diepte krijgt. In de grafzerk is een sparing aangebracht om ruimte te maken voor de grafbeplanting.

Grafzerk met cortenstaalfoto 1