Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Grafsteen kruis

Een van de meest gebruikte symbolen op een grafsteen is het kruis. Grafsteen kruizen zijn verkrijgbaar in klein tot groot. Dus een kruis kan als accessoires dienen of staand gedeelte, als belangrijk onderdeel van het grafmonument.

Houten grafsteen kruis met glas op grafmonument

Dit grafsteen kruis is van teakhout gemaakt. Een duurzame houtsoort die geschikt is om jarenlang in de buitenlucht te staan. Bij dit grafsteen kruis zijn de ambachtelijke houtbewerkingen goed te zien en heeft het oppervlak een fraaie nerf. De teksten zijn goed leesbaar doordat deze door middel van zandstralen verdiept zijn aangebracht. De zwarte verf maakt het contrast van de letters nog duidelijker. Terwijl de namen op het grafsteen kruis zijn vermeld, zijn de datums op de ondoorzichtige glazen ring geplaatst, die achter het grafsteen kruis is bevestigd. Omdat de letters in het glas uit de ondoorzichtige achtergrond zijn uitgespaard, zijn deze wel transparant geworden. Dat zorgt voor een speels effect. Het grafsteen kruis staat iets los van het liggende deel met behulp van de rvs pinnen. Het liggende deel bestaat uit een eenvoudige omranding van graniet waarin ook een persoonlijke tekst is gegraveerd. Daarbinnen is het graf bedekt met boomschors.

Houten kruis met glas op grafmonumentfoto 1

Moderne grafsteen met glasfusing grafsteen kruis

Het donkere natuursteen met haar strakke gepolijste oppervlakken, zorgt ervoor dat het opvallende grafsteen kruis goed uit de verf komt. Het grafsteen kruis is gemaakt van glas dat van verschillende gekleurde stukken glas is samengesmolten. Hierdoor ontstaat er een fraai kleurenspel als het zonlicht er doorheen schijnt. De lijn van het grafsteen kruis loopt evenredig door op het liggende deel. Wat het extra bijzonder maakt is dat deze lijn ook in de weerspiegeling van het glanzende oppervlak van de lettersteen is te zien. Om het geheel verder niet te druk te maken, is er gekozen voor een eenvoudige ingegraveerde letter die ook is geschilderd. Zo komen de teksten goed leesbaar uit.

Moderne grafsteen met glasfusing grafsteen kruis foto 1
Moderne grafsteen met glasfusing grafsteen kruis foto 1
Moderne grafsteen met glasfusing grafsteen kruis foto 2
Moderne grafsteen met glasfusing grafsteen kruis foto 3

Familiegraf met een bronzen grafsteen kruis

Dit familiegraf bestaat uit gezoet natuursteen met een bronzen grafsteen kruis ter decoratie. Het grafsteen kruis is op een roestvast stalen band bevestigd. De bronzen graflantaarn is op het familiegraf bevestigd.

Familiegraf met een bronzen kruisfoto 1
Familiegraf met een bronzen grafsteen kruis foto 1
Familiegraf met een bronzen grafsteen kruis foto 2

Kort grafmonument met grafsteen kruis

Antraciet is een sterke kleur en geeft dit korte grafmonument met grafsteen kruis een moderne uitstraling. De antraciete lettersteen van natuursteen heeft een strakke vorm gekregen, waarop een persoonlijk gedichtje is geplaatst en het grafsteen kruis van cortenstaal. Hierdoor ontstaat een warm kleurenpalet, waardoor het monument veel rust uitstraalt. Het cortenstaal is ook gebruikt als omranding en deze rand biedt fraai plaats aan de naam en data van de overledene. Uiteraard zijn er veel mogelijkheden voor wat betreft de compositie en de plaatsing van de tekst, zodat wij samen met u een heel eigen invulling kunnen geven aan dit monument. Het grafmonument heeft tuinaarde als grafbedekking, zodat hier ruimte is voor beplanting.

Kort grafmonument met grafsteen kruis foto 1
Kort grafmonument met grafsteen kruis foto 1
Kort grafmonument met grafsteen kruis foto 2

Eigentijds gedenkteken met klassieke elementen

Het liggende deel van dit eigentijdse gedenkteken heeft een strakke omranding van natuursteen. Deze omranding is gemaakt van hetzelfde natuursteen als de lettersteen en het voetstuk aan de voorzijde, maar omdat het oppervlak gevlamd en geborsteld is afgewerkt heeft het een lichtere kleur. Het liggende deel is verder opgedeeld in twee vakken, waarvan één vak met split is bedekt en het andere deel met potgrond.
Het staande deel bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste letterstenen, waarbij het linkerdeel niet alleen is gevlamd en geborsteld, maar ook nog ruw is gehakt. Zo biedt deze lettersteen een fraai contrast met de rechter lettersteen, welke juist is gezoet. Dit is een matte afwerking die net niet glanst, maar wel een stuk intenser van kleur is dankzij deze bewerking. De teksten zijn op dit deel gezandstraald en zitten zo verdiept in de steen. Vervolgens zijn deze met lak ingeschilderd voor een duidelijker contrast modernere styling. Op een afstand heeft het gedenkteken een klassieke uitstraling, maar eenmaal dichterbij, is te zien dat er veel moderne ontwerpelementen in zitten.

Eigentijds gedenkteken met klassieke elementenfoto 1
Eigentijds gedenkteken met klassieke elementen foto 1
Eigentijds gedenkteken met klassieke elementen foto 2
Eigentijds gedenkteken met klassieke elementen foto 3