Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Grafstenen met een grafkei

Een grafkei is een goed voorbeeld van het toepassen van een natuurlijke steen in een grafmonument, zonder dat deze een ruwe uitstraling krijgt. Als grafkei gebruiken we meestal zwerfkeien die afkomstig zijn uit Europa en deze hebben een zachte kleur en uitstraling. Hoewel u kunt kiezen voor een grafmonument dat compleet uit natuurlijke materialen bestaat, kunnen we ook werken met andere materialen. Zo combineert het roestige en duurzame cortenstaal uitermate goed met een grafkei en ook kunnen we met glas, rvs of hout hele bijzondere combinaties met een grafkei maken. Hieronder ziet u enkele voorbeelden ter inspiratie, waarmee wij aan de slag kunnen om een uniek maatwerk ontwerp te maken passend bij uw wensen en budget.

Grafmonument met grafkeien

Grafmonument met Deense grafkeien. Het monument is aangekleed met bloemen van cortenstaal. Accessoires als bloemen, vogels etc. kunnen op maat gemaakt worden waardoor u het monument persoonlijk kunt maken.

Grafmonument met zwerfkeienfoto 1
Grafmonument met grafkeien foto 1
Grafmonument met grafkeien foto 2

Gedenkteken voor familigraf met grafkei en staal

Dit gedenkteken is ontworpen voor een familiegraf. Dankzij de eenvoud in het ontwerp is dit juist een heel tijdloos en uniek gedenkteken geworden. Rondom de brede grafzerk is een omranding van cortenstaal gemaakt. Deze omranding is breed genoeg om er eventueel een inscriptie in te maken. Voor het grootste gedeelte van het liggende deel is boomschors als grafbedekking toegepast, waarbij ook nog een strook van witte stenen is voorzien om het geheel iets speelser te maken. Midden op de grafzerk prijken een fraaie grafkei uit onze collectie en een cortenstalen letterplaat waarin de teksten zijn uitgespaard. Op de grafkei zijn juist de teksten met verheven bronzen letters gemaakt.

Gedenkteken voor familigraf met grafkei en staal foto 1
Gedenkteken voor familigraf met grafkei en staal foto 1
Gedenkteken voor familigraf met grafkei en staal foto 2
Gedenkteken voor familigraf met grafkei en staal foto 3

Gedenkteken met grafkeien en cortenstaal

Cortenstaal is een staalsoort dat een warme kleur krijgt door de vorming van roest aan de oppervlakte. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke bescherming van het staal, waardoor het jaren lang mee gaat. In het gedenkteken is het cortenstaal gecombineerd met grafkeien. Hierdoor komen natuurlijke elementen samen met de moderne, maar warme uitstraling van het gebruikte staal. De grafkeien zorgen voor reliëf en bieden plaats aan de tekst. Er is voor gekozen om de tekst ook in cortenstaal uit te voeren. De overige tekst en opschriften zijn uitgespaard in de omranding en de staande plaat. Door het open liggende gedeelte is er veel ruimte om zelf beplanting aan het gedenkteken toe te voegen.

Gedenkteken met zwerfkeien en cortenstaalfoto 1

Grafmonument van grafkeien

Grafkeien hebben een rustieke natuurlijke uitstraling en het mooie is dat grafkeien dankzij de ijstijd ook veel in de Nederlandse bodem te vinden zijn. Daarom is het hiermee mogelijk om een grafmonument te maken dat echt anders is dan andere monumenten, een natuurlijke uitstraling heeft en uit lokale stenen kan bestaan. De grafkeien in onze collectie komen uit verschillende landen en daarbij gaat het er natuurlijk vooral om welk exemplaar u het meeste aanspreekt. Daarom nodigen wij u graag uit om de collectie in onze winkel te komen bekijken. Dit grafmonument van grafkeien is eenvoudig van opzet. De grote staande kei bevat een rustiek bronzen plaatje met een subtiele vermelding van de naam en datums. Het liggende deel bestaat voornamelijk uit potgrond, zodat bijpassende beplanting goed kan groeien. De omranding is gemaakt kleine losse grafkeien, waardoor het geheel een rustieke en natuurlijke uitstraling heeft. De vogeltjes op de omranding zijn van brons.

Grafmonument van grafkeien foto 1
Grafmonument van grafkeien foto 1
Grafmonument van grafkeien foto 2
Grafmonument van grafkeien foto 3

Grafkei als grafsteen

Grafkei grafsteen. In onze inspiratietuin staan ruim 100 zwerfkeien opgesteld. De grijstinten van de kei combineren goed met de RVS vlinder elementen. De naam is in het brons op de steen aangebracht en de overige tekst op de glasplaat.

Zwerfkei als grafsteenfoto 1

Grafsteen natuurbegraafplaats

Deze grafkei grafsteen is geplaatst op een natuurbegraafplaats. Op deze begraafplaatsen is meestal alleen een kei toegestaan. Op de kei is door middel van een bronzen plaatje de tekst aangebracht. In onze showtuin staan meer dan 100 geselecteerde grafkeien opgesteld.

Grafsteen natuurbegraafplaats foto 1

Grafmonument met grafkei

Grafkeien bevatten van nature een organische schoonheid. Geen een grafkei is gelijk en vaak past het erg goed om een grafkei dat als grafmonument wordt gebruikt van een subtiele of ingetogen belettering te voorzien. Op deze manier wordt er zoveel mogelijk uitgegaan van het natuurlijke karakter. Bij het uitzoeken van een passende grafkei adviseren wij om goed rekening te houden met wat u er aan belettering op wilt plaatsen. Het is wel zo prettig dat er voldoende ruimte is. In onze uitgebreide collectie bieden wij grafkeien in verschillende vormen en maten aan en we adviseren u hierin graag.

Grafmonument met zwerfkeifoto 1
Grafmonument met grafkei foto 1
Grafmonument met grafkei foto 2

Keien grafmonument

Keien grafmonument foto 1
Keien grafmonument foto 1
Keien grafmonument foto 2

Grafkeien grafsteen

Zwerfkeien grafsteenfoto 1