Grafsteen met rotsen

Natuurlijke rots grafsteen met bronzen accessoires

Sasso verde is een natuursteensoort met een rustieke uitstraling. Deze natuurlijke rots grafsteen bestaat uit een rotsachtig exemplaar van Sasso verde die uit onze collectie is geselecteerd. Daaromheen is het monument ontworpen. Het natuurlijke thema is bij het ontwerp consequent doorgevoerd in alle andere onderdelen. Zo is de omranding gemaakt van leisteen, wat zorgt voor een duidelijke afkadering, maar wel met de natuurlijke grove structuur van het oppervlak van het leisteen. Het liggende deel is daarbij bedenkt met potgrond voor extra beplanting en bevat daarnaast ook split. Dit biedt ook voldoende ruimte voor passende accessoires van brons of wasgietwerk. De naam is op deze natuurlijke rots grafsteen met een fraai bronzen plaatje aangebracht.

Natuurlijke grafsteen met bronzen accessoiresfoto 1

Enkele grafsteen met een natuurlijk karakter

Het natuurlijke karakter is in deze grafsteen duidelijk aanwezig. Als lettersteen is er gekozen voor een onbewerkt exemplaar Sassoverde natuursteen, wat een levendige groene uitstraling heeft. Hierbij passen de ingetogen letters en de roos, beide van wasgietwerk, uitermate goed. Het zorgt er voor dat niets uit de toon valt, maar juist mooi in balans is. De brokkelige, onbewerkte uitstraling komt ook terug in de omranding. Deze vormt een kader voor het liggende deel, waarop alle ruimte is om zelf beplanting aan te brengen.

Enkele grafsteen met een natuurlijk karakter foto 1

Grijs-blauwe rots grafsteen

Bij deze grafsteen zijn natuurlijke materialen gebruikt in combinatie met glas en rvs. De staande rots heeft een grijs-blauwe kleur, welke varieert afhankelijk van delichtval en valt ook echt op door de levendige structuur. In de winkels van Den Hollandsche zijn meerdere rotsen op voorraad en uit deze collectie kunt u een exemplaar kiezen dat u aanspreekt. De omranding is van leisteen en past met de grijze kleur goed in het geheel. Het graf is bedekt met de groenblauwe sassoverde stenen. Het kruis dat zich te midden van de sassoverde stenen bevindt is gemaakt van rvs. De naam en een persoonlijke foto zijn aangebracht op het matblauwe glasplaatje met geknabbelde randen. Zo past een relatief modern element nog beter bij de natuurlijke sfeer van het grafmonument. Als u goed kijkt ziet u ook een kleine vogel van rvs op de voorzijde van de rots.

Grijs-blauwe ruwe grafsteenfoto 1
Grijs-blauwe rots grafsteen foto 1
Grijs-blauwe rots grafsteen foto 2
Grijs-blauwe rots grafsteen foto 3
Grijs-blauwe rots grafsteen foto 4

Natuurlijke rots grafsteen van leisteen

In dit grafmonument zijn bijna alle elementen van leisteen gemaakt. Leisteen is een warme natuursteensoort die een wat rotsachtige structuur heeft en een levendige grijs-bruine kleur. Het leisteen is op het liggende deel toegepast in dunne banden die zorgen voor de omranding en de verschillende vakken. De tussenruimte is voornamelijk opgevuld met grijs split, wat zorgt voor een eigentijdse uitstraling. Zoals op de foto is te zien, kan groene beplanting veel doen om het vlak iets te breken en een natuurlijke uitstraling te geven. De lettersteen is ook van leisteen en hierop is de bruine kleurtint duidelijk te zien. De naam en datum zijn aangebracht met bronzen letters en cijfers. Hierbij past ook de bronzen lantaarn.

Natuurlijke rots grafsteen van leisteen foto 1
Natuurlijke rots grafsteen van leisteen foto 1
Natuurlijke rots grafsteen van leisteen foto 2
Natuurlijke rots grafsteen van leisteen foto 3
Natuurlijke rots grafsteen van leisteen foto 4
Natuurlijke rots grafsteen van leisteen foto 5

Rotsachtige Sassoverde grafsteen

Sassoverde is een natuursteensoort met een diepe grijs-groene kleur. Door deze steen rotsachtig te laten blijven de levendige structuren en texturen goed zichtbaar. Het mooie van een rots is dat deze altijd uniek qua vorm en kleur is, waardoor er nooit een tweede grafmonument kan bestaan met exact hetzelfde uiterlijk als deze. Voor de opschriften is er gebruik gemaakt van verheven letters van brons. Deze bronzen letters hebben een warme kleur en passen goed bij de rots, net zoals de kleine bronzen vogeltjes boven op de steen. Het liggende deel van het grafmonument is qua kleur bijna gelijk gehouden aan de lettersteen. De bedekking van split heeft dezelfde kleurtinten en daar tussen liggen enkele brokken Sassoverde stenen. De omranding is van een andere steensoort. Deze soort is in een strakke gepolijste afwerking bijna zwart van kleur, maar in de gehakte afwerking zoals in dit monument is het natuursteen juist grijs van kleur.

Ruwe Sassoverde grafsteenfoto 1

Groenblauw rotsachtig natuurlijk grafmonument

Een unieke, zelf uitgekozen, rots is op zichzelf al een fraai grafmonument. Het heeft daaromheen niet veel nodig. Dat is ook de gedachte geweest bij dit grafmonument, omdat de rots al een bijzondere structuur en kleur heeft. Slechts het bronzen tekstplaatje, uitgevoerd in een bijpassend patina, met de naam en datum zijn toegevoegd aan deze steen. Het liggende deel is ook natuurlijk en eenvoudig vormgegeven. Zo gaat de meeste aandacht uit naar de rots. Als omranding zijn zogenoemde flagstones gebruikt. Rotsachtige, maar platte stenen die als afbakening dienen. Binnen de omranding is het graf bedekt met potgrond waarin beplanting naar eigen smaak kan worden toegevoegd.

Groenblauw rotsachtig natuurlijk grafmonument foto 1
Groenblauw rotsachtig natuurlijk grafmonument foto 1
Groenblauw rotsachtig natuurlijk grafmonument foto 2
Groenblauw rotsachtig natuurlijk grafmonument foto 3

Grafmonument van rotsachtig en groen natuursteen

De unieke rotsachtige grijs-groene lettersteen is een onbewerkte steen uit onze collectie. Behalve dat de onderzijde is vlak gemaakt om de steen recht te kunnen zetten zijn er geen grove steenbewerkingen aan dit exemplaar gedaan. Omdat de vorm gehele natuurlijk is ontstaan is de steen uniek. Daarom heeft de steen ook niet veel extra opsmuk nodig en is er gekozen om eenvoudige, maar statige verheven letters van brons te gebruiken voor de opschriften. Een fraai detail is dat deze bronzen letters aan de zijkanten een zichtbaar groen patina hebben, wat qua kleur past bij het natuursteen. Dit geldt ook voor de letters op het liggende deel. Er is een bijpassende denkplaat op het liggende deel en dit betreft een iets andere natuursteensoort. Dit natuursteen heeft ook een grijs-groene textuur, maar de kleur groen heeft neigt hier meer naar een olijfgroene kleurtint. Het oppervlak aan de bovenzijde is helemaal vlak gemaakt, maar nog wel met een fijne korrelige structuur. De korte zijden zijn allemaal rotsachtig gemaakt, zodat er een passende aansluiting is met de lettersteen. Naast de eerder genoemde bronzen letters zijn op de dekplaat ook een bronzen lantaarn geplaatst en een verzonken bloemenschaal die van hetzelfde olijfgroene natuursteen is vervaardigd.

Grafmonument van ruw en groen natuursteenfoto 1
Grafmonument van rotsachtig en groen natuursteen foto 1
Grafmonument van rotsachtig en groen natuursteen foto 2
Grafmonument van rotsachtig en groen natuursteen foto 3
Grafmonument van rotsachtig en groen natuursteen foto 4

Rotsachtige zuilen in natuurlijk gedenkteken

De twee rotsachtige grafzuilen komen uit onze collectie en zijn persoonlijk uitgezocht voor dit grafmonument. Omdat rotsen en zwerfkeien altijd zo uit de natuur komen is elk exemplaar uniek. Daarom kunt altijd het assortiment bij ons in de winkel komen bekijken. In deze rotsachtige grafzuilen zitten naast de grijze basiskleur veel groene kleurtonen. De naam en datum hebben op een subtiele manier gestalte gekregen door het bronzen tekstplaatje, welke heel goed in het kleurenpalet past. Ook is het vogeltje bovenop de rechter zuil van brons gemaakt. Het liggende deel is voor een groot deel bedekt met rotsachtige flagstones. Deze vlakke stenen bakenen tevens de grafzerk af en zijn, anders dan de grafzuilen, grijs, groen en bruin gekleurd. Een kleine ruimte voor de twee zuilen is bedekt met split. In dit geval kleine stukjes steentjes van sassoverde, welke weer voornamlijk grijs en groene gekleurt zijn. Omdat deze laatstgenoemde kleurtinten in elk element van dit grafmonument terugkomen, ontstaat er eenheid en rust in het ontwerp.

Rotsachtige zuilen in natuurlijk gedenkteken foto 1
Rotsachtige zuilen in natuurlijk gedenkteken foto 1
Rotsachtige zuilen in natuurlijk gedenkteken foto 2
Rotsachtige zuilen in natuurlijk gedenkteken foto 3
Rotsachtige zuilen in natuurlijk gedenkteken foto 4

Natuurlijk grafmonument

Natuurlijke grafmonument met cortenstaal vlinders.

Natuurlijk grafmonumentfoto 1
Natuurlijk grafmonument foto 1
Natuurlijk grafmonument foto 2
Natuurlijk grafmonument foto 3
Natuurlijk grafmonument foto 4

Groenblauwe rots grafsteen

Natuursteen is een veelzijdig materiaal. Het komt in veel verschillen de vormen, kleuren en structuren voor in de natuur. De rotsachtige staande steen in dit grafmonument heeft een fraaie groenblauwe tint. Een exemplaar als deze komt uit onze collectie en we raden altijd aan dat de familie zelf een steen zoals deze komt uitkiezen. Het grafmonument wordt vervolgens samen met de familie ontworpen met de rots als basis. In dit voorbeeld is op het liggende deel een bijpassende omranding van leisteen in rotsachtig gehakte afwerking toegepast. De naam en datum zijn vervolgens niet op de staande rots aangebracht, maar de liggende rotsachtige kussenstenen. De letters zijn verheven en van rvs e passen qua kleur goed in het geheel. Het liggende deel is verder voorzien van beplanting om de natuurlijke uitstraling meer nadruk te geven.

Groenblauwe rots grafsteen foto 1
Groenblauwe rots grafsteen foto 1
Groenblauwe rots grafsteen foto 2
Groenblauwe rots grafsteen foto 3