Den Hollandsche Gedenktekens opent grootste gedenkwinkel van RotterdamInspiratiewinkel voor grafmonumenten, urnen en assieraden vanaf maandag op nieuw adres

Rotterdam, 2 juni 2017 – Gedenk- en herinneringswinkel Den Hollandsche Gedenktekens opent volgende week dinsdag 6 juni haar nieuwe winkel aan de Straatweg 35A in Rotterdam. Het is de grootste inspiratiewinkel op het gebied van grafmonumenten, urnen en assieraden in Rotterdam en omstreken. Het bedrijf maakte in september vorig jaar het publieke gedenkteken van het Erasmus MC voor de donoren op begraafplaats Hofwijk.

Grafmonumenten, accessoires en urnen

Den Hollandsche Gedenktekens was tot vorige week gevestigd aan de Rusthoflaan in Rotterdam Crooswijk, maar is vanaf dinsdag 6 juni geopend op de nieuwe locatie aan de Straatweg 35A. Door het grotere winkeloppervlak kunnen families meer dan 250 voorbeelden van grafmonumenten grafaccessoires, urnen en assieraden in het echt bekijken. “Families vinden het fijn dat ze in onze winkels veel ideeën en materialen in het echt kunnen bekijken en aanraken. Dit helpt wanneer we daarna samen een ontwerp gaan maken.” legt eigenaar Wim ter Steege uit: “Door het grotere assortiment en de betere bereikbaarheid willen wij ook de drempel verlagen voor mensen die spontaan even willen binnenlopen en rondkijken. Wij willen graag families helpen met een persoonlijke manier van gedenken van hun dierbare.”

interieur van een inspiratiewinkel van Den Hollandsche

Unieke binnentuin

In de nieuwe winkel introduceert Den Hollandsche ook een nieuw concept: de binnentuin. In de binnentuin kunnen mensen, zonder naar buiten te gaan, voorbeelden van gedenktekens bekijken bij daglicht. De acht inspiratiewinkels van Den Hollandsche zitten verspreid door heel Nederland en de meeste hiervan beschikken over een compacte of grote inspiratietuin. In de nieuwe winkel in Rotterdam beschikt Den Hollandsche juist over een grote binnenruimte waar veel daglicht via het dak naar binnenkomt. Zo kunnen mensen die een gedenkteken willen laten maken toch op een representatieve manier kennis maken de de mogelijkheden, kleuren, vormen en materialen.

Landelijke service

Den Hollandsche Gedenktekens Rotterdam richt zich met de winkel op families en nabestaanden die hun dierbare op een persoonlijke manier willen gedenken. Van oorsprong ontwerpt, vervaardigt en plaatst het bedrijf gedenktekens voor jong en oud. Daarnaast is er ook een groeiende behoefte aan andere manieren van gedenken en herinneren. Daarom bevat het assortiment in de winkel naast grafaccessoires een groot deel urnen en assieraden en levert Den Hollandsche hierbij services als het overhevelen van as en het vullen van assieraden.

2 juni 2017