Assieraden

Een assieraad, of gedenksierraad, waarin as verwerkt is, biedt u de mogelijkheid om de nagedachtenis aan de overledene altijd dichtbij u te hebben. De assieraden zijn uitgevoerd in verschillende stijlen en leverbaar in goud, zilver en metaal, zodat u altijd een assieraad vindt dat bij u past. Voorbeelden van assieraden zijn asringen, ashangers en asarmbanden. Ook kunnen wij exclusief in Nederland asdiamanten van Algordanza leveren.

Assieraden - asringen

Asringen

In het assortiment asringen heeft u de keuze uit een aantal hoogwaardige materialen. Zo bevat de collectie asringen met goud, zilver, staal en zelfs enkele modellen met keramiek.

Bekijk de collectie
Assieraden - asarmbanden

Asarmbanden

De collectie varieert van ingetogen zilveren asarmbanden tot sierlijke armbanden met ingelegde Zirkonia stenen. Ook bevat de collectie wat meer stoere asarmbanden.

Bekijk de collectie
Assieraden - asdiamant

Asdiamant

Een asdiamant is een symbool van liefde, verbondenheid en waardering. Het is een blijvende en tastbare herinnering, een erfstuk voor vele generaties.

Bekijk de collectie
Asdiamant - ashanger

Ashangers

Wilt u uw dierbare altijd bij u dragen in de vorm van een ingetogen, of juist heel uitgesproken sieraad? Dan is een ashanger misschien wel een heel passende manier om dit te doen.

Bekijk de collectie
Assieraden - asketting

Asketting

Nadat u een mooie ashanger of hanger voor een vingerafdruk heeft uitgezocht kunt u meteen een bijpassende collier uitzoeken die past bij de gekozen ashanger.

Bekijk de collectie
Vingerafdruksieraad

Vingerafdruksierraad

Een bijzonder en persoonlijk aandenken is om een vingerafdruk van uw geliefde, kind, vader of moeder aan te laten brengen in een sieraad van goud, zilver of staal.

Bekijk de collectie

Welke soorten assieraden zijn er?

Assieraden zijn sieraden waarin een klein beetje as wordt verwerkt. Hierbij kunt u denken aan ashangers, asringen maar b.v. ook asdiamanten. Door als nabestaande de as bij u te dragen heeft u een tastbare herinnering aan de overledene. Daarom is het fijn om een assieraad te hebben dat behalve mooi ook eenvoudig draagbaar is. Deze sieraden zijn gemaakt om dagelijks te dragen en zijn uitgevoerd in goud, zilver of metaal. Door de verschillende uitvoeringen in het assortiment vindt u ongetwijfeld een mooi en passend aandenken.

Wat kost een assieraad?

In ons assortiment vindt u sieraden met as- en vingerafdruksieraden in verschillende prijsklassen, van de wat lager geprijsde, goedkope assieraden tot meer exclusieve assieraden. In welke prijsklasse u ook iets zoekt, alle assieraden zijn van hoge kwaliteit en gemaakt van staal, zilver of goud. Deze kwaliteit is belangrijk, omdat een een mooi assieraad tijdloos is en lang mee moet gaan. Een asring of ashanger zien we dan ook niet als een rouwsieraad, maar eerder als een herinneringsieraad of herdenkingsieraad.

Hoe wordt de as verwerkt?

Het verwerken van de as van de overledene in een sieraad is een nauwkeurig proces. Het verschil met het overhevelen van as in een urn is dat in een sieraad veel minder as wordt gebruikt. Bij de sieraden met een gesloten ascompartiment gaat het vullen van de as met hele kleine hoeveelheden, een echt precisiewerk. Ook voor sieraden waarop de as met hars is aangebracht, is er voor de verwerking extra specialisme vereist. Wij kunnen dit voor u doen en vragen hiervoor een kleine vergoeding. Het bedrag wat wij hiervoor vragen is afhankelijk van het type sieraad en hars. Lees meer over het verwerken van as..

Meer informatie

Heeft u vragen over ons assortiment, een specifieke assieraad of onze service? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze winkels. U vindt hier de contactgegevens en de adressen van onze inspiratiewinkels.

Hoge klanttevredenheid

Den Hollandsche doet er alles aan om uw bestelling tijdig, goed verpakt en discreet bij u te laten bezorgen. Families die bij ons een urn of assieraad hebben besteld beoordelen ons gemiddeld met een 9,5 op Kiyoh.