Grafsymbolen

In een grafsteen worden vaak symbolieken verwerkt. Symbolen zijn tekens met een bepaalde betekenis die voor een soms zeer persoonlijke uitstraling van het monument zorgen. De eeuwenoude symbolen die worden gebruikt komen vaak voort uit religie of een bepaalde cultuur terwijl de meer eigentijdse symbolen het beroep of hobby symboliseert. Door het toevoegen van een symbool op de grafsteen geeft u het grafmonument een persoonlijke tint.

Grafmonument met vlinders van RVS

Den Hollandsche heeft veel kennis van moderne materialen als RVS en glas. Materialen die ook prachtig te combineren zijn met natuursteen. De vlinder wordt als symbool van het kortstondig leven veel gebruikt op grafstenen. Doordat de vlinders op pinnen staan dansen zij mee met de wind.

Grafmonument met vlinders van RVSfoto 1
Grafmonument met vlinders van RVS foto 1
Grafmonument met vlinders van RVS foto 2
Grafmonument met vlinders van RVS foto 3

Gedenkmonument voor de donoren

Gedenktekens voor de openbare ruimte hebben de kracht om mensen te kunnen verenigen. Dit is omdat deze zijn gemaakt om iemand te gedenken die voor veel mensen van grote betekenis is geweest. Dit gedenkteken is gemaakt voor meerdere mensen die allen hun lichaam na overlijden ter beschikking hebben gesteld aan de wetenschap. Het monument staat in het teken van de mens en laat de diversiteit van de mens zien. Dit wordt uitgebeeld door de verschillende materialen die tezamen één harmonieus geheel vormen in een natuurlijke vormgeving. Zo staan de silhouetten van de twee mensen voor het mannelijke en het vrouwelijke. Het cortenstaal oxideert in een warme roestbruine kleur en behoudt zo zijn duurzaamheid. Daaromheen zijn ruwe serpentijn stenen geplaatst, om het natuurlijke karakter te versterken. Op één van de stenen is de levensschijf aangebracht die de volmaaktheid van het leven uitbeeld. Uit deze schijf is een stukje weggevallen en dit staat symbool voor het verlies. Een krachtig element is natuurlijk de blauwe glazen plaat met de ondoorzichtige achterzijde en een ruwe zijde. Hierop is een gedicht, genaamd 'De Gever' geplaatst van student geneeskunde, J.W. Hilhorst. Het monument is te bezichtigen op begraafplaats Hofwijk te Rotterdam.

Gedenkmonument voor de donoren foto 1
Gedenkmonument voor de donoren foto 1
Gedenkmonument voor de donoren foto 2
Gedenkmonument voor de donoren foto 3
Gedenkmonument voor de donoren foto 4

Grafmonument met beeld van mediterende Boeddha

De zittende Boeddha met de handen rustend in de schoot, genaamd Dhyana mudra, staat voor de diepste vorm van meditatie. Een fraai en passend symbool dat aan dit grafmonument is toegevoegd. Het beeld van de mediterende Boeddha staat op een compacte, kubusvormige grafzuil van natuursteen, waarvan het oppervlak mat is gemaakt. Hierop zijn de naam in een handschrift lettertype en de overige opschriften in een modern lettertype gemaakt met behulp van zandstralen. Dit is vervolgens met een duurzame lak ingeschilderd. Rondom de kubus sieren helder witte keien de achterste helft van de grafzerk. Aan de voorzijde is een kleine bloemstrook gemaakt waarin de familie naar eigen smaak beplanting kan toevoegen.

Grafmonument met beeld van mediterende Boeddhafoto 1
Grafmonument met beeld van mediterende Boeddha foto 1
Grafmonument met beeld van mediterende Boeddha foto 2
Grafmonument met beeld van mediterende Boeddha foto 3

Gedenkteken brug

Op de brug zit een bronzen mensfiguur weg te dromen. Het gedenkteken is volledig mat afgewerkt waardoor deze een zachte uitstraling heeft gekregen en er minder weerspiegeling optreed. Onder de brug is met blauw natuursteen een rivier gecreëerd. De rivier symboliseert de dynamiek van het leven. Het Ankh symbool staat in de Egyptische mythologie voor het eeuwige leven.

Gedenkteken brug foto 1
Gedenkteken brug foto 1
Gedenkteken brug foto 2

Grafmonument glas en rvs auto

Glas, natuursteen, teakhout en RVS passen goed samen in een monument. Op dit moderne grafmonument met rvs auto is een staande glasplaat geplaatst. De glasplaat is stijlvol zwart van kleur. Dit zorgt ervoor dat de wit gelakte letters goed zijn te lezen, maar het geeft tegelijkertijd ook een mooi contrast door de strakke vorm en kleur van het glas tegenover de sierlijke letters in het eigen handschrift. De RVS auto is als lijntekening op het glas gemaakt en valt goed op, omdat de auto aan de zijkant buiten het kader van de glasplaat uitsteekt. Dit maakt het monument uniek en persoonlijk. Het liggende gedeelte heeft ook veel verrassende elementen. Zo wordt de speciaal bewerkte omranding van natuursteen centraal vooraan het monument onderbroken door een rustiek plateau van teakhout, wat qua kleur erg mooi combineert met de rest. Hieromheen is ruimte voor beplanten. Ruim de helft van de grafbedekking bestaat uit grijze Pebbles.

Grafmonument glas en rvs autofoto 1
Grafmonument glas en rvs auto foto 1
Grafmonument glas en rvs auto foto 2
Grafmonument glas en rvs auto foto 3
Grafmonument glas en rvs auto foto 4