Gedenkteken met glazen bol voor urnengraf

Dit gedenkteken voor een urnengraf is boven op de urnenkelder geplaatst. Het gedenkteken valt op door de grote bol van glas, maar kenmerkt zich ook door de subtiele art-deco stijlelementen. Onder de glazen bol is in de ruimte tussen de twee natuurstene... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 28210
Artikelnummer Persoonlijk en uniek
Collectie Beelden en Symbolen, Exclusief, Kruis, Kunstenaars, Met bijzondere betekenis
Graftype Kort graf
Kleur donker, Zwart
Liggende deel Kleine uitsparing, Natuursteen, Rivier, Strip of band
Materiaal Glas, Natuursteen
Natuurlijk Rivier, Zon
Natuursteen kleuren Zwart
Persoonlijke toevoeging Bol, bal of zon, Decoratie - natuursteen, Kunstenaars, Mensen , Rivier
Productgroep Urnmonumenten
Staande deel Natuursteen en glas
Symboliek Kruis, Mensen , Zon
Thema Brug
Vorm Bol, bal of zon

Productomschrijving

Dit gedenkteken voor een urnengraf is boven op de urnenkelder geplaatst. Het gedenkteken valt op door de grote bol van glas, maar kenmerkt zich ook door de subtiele art-deco stijlelementen. Onder de glazen bol is in de ruimte tussen de twee natuurstenen delen van de letterplaat een klein strookje blauw matglas geplaatst. Deze blauwe kleur loopt in dezelfde lijn op het liggende deel door, maar wordt onderbroken door het bronzen beeld, dat 'de hemelpoort' voorstelt. Als extra accessoire is er ook een stijlvolle bronzen lantaarn op het gedenkteken aangebracht en kunnen er bloemen worden geplaatst in de verzonken vaas.
Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Natuursteen


Urnmonumenten

Urnenmonumenten zijn gedenktekens die speciaal ontworpen en gemaakt zijn voor urnengraven. Soms gaat het om een eenvoudige urnentegel voor op een urnenkelder, maar het is op veel begraafplaatsen ook mogelijk om volledig liggend/staand monument te plaatsen op een urnengraf.