Licht en houtkleurig monument voor urnengraf

Voor dit urnenmonument zijn fraai gekleurde natuursteensoorten gebruikt. Het lichtgrijze natuursteen is mat afgewerkt, wat zorgt voor een moderne uitstraling. De houtkleurige elementen zijn zelfs ook van natuursteen en deze lijken ook erg op hout dank... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34237
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Houtimitatie, Lichte grafstenen
Graftype Kort graf
Kleur Beige, Grijs
Liggende deel Natuursteen, Rivier, Sierlijk of ovaal
Materiaal Hout, Houtimitatie, Natuursteen
Natuursteen kleuren Beige/licht bruin, Houtimitatie

Productomschrijving

Voor dit urnenmonument zijn fraai gekleurde natuursteensoorten gebruikt. Het lichtgrijze natuursteen is mat afgewerkt, wat zorgt voor een moderne uitstraling. De houtkleurige elementen zijn zelfs ook van natuursteen en deze lijken ook erg op hout dankzij de textuur. De vorm van de rivier op het liggende deel loopt ook door in de letterplaat. Op deze letterplaat komt de 'houtkleurige' bol goed tot zijn recht. Daaronder bevinden zich de opschriften. Deze zijn eerst gezandstraald en vervolgens met een goud-bronzen verf ingeschilderd.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen.

Lichte grafstenen

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Ons assortiment natuursteen soorten bevat ook vele soorten licht natuursteen. Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Licht natuursteen vereist daarom regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken waardoor de steensoort langer mooi blijft.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.

Natuursteen