Uitgehakte boom verwerkt in urnenmonument

De roodbruine kleur van de omranding van cortenstaal past goed bij het groen van de beplanting en de korrelige, ruwe structuur van de lettersteen. Het zijn allen natuurlijke kleuren en dit brengt rust in het geheel. Bijzonder is de ambachtelijk uitgeha... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 32702
Bloem, plant of boom Boom
Collectie Ambachtelijk, Met bijzondere betekenis
Graftype Kort graf
Materiaal Brons, Cortenstaal, Natuursteen
Staande deel Natuurlijk, Natuursteen

Productomschrijving

De roodbruine kleur van de omranding van cortenstaal past goed bij het groen van de beplanting en de korrelige, ruwe structuur van de lettersteen. Het zijn allen natuurlijke kleuren en dit brengt rust in het geheel. Bijzonder is de ambachtelijk uitgehakte boom die is verwerkt in het urnenmonument. Deze boom volgt de rand van de lettersteen en omarmt op deze manier de overledene. De naam van de overledene heeft samen met de geboorte- en overlijdensdatum een plaats gekregen op het fraaie bronzen plaatje, dat midden op de steen is bevestigd.
Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Natuursteen