Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Uitgehakte boom verwerkt in urnenmonument

De roodbruine kleur van de omranding van cortenstaal past goed bij het groen van de beplanting en de korrelige, ruwe structuur van de lettersteen. Het zijn allen natuurlijke kleuren en dit brengt rust in het geheel. Bijzonder is de ambachtelijk uitgeha... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 32702
Bloem, plant of boom Boom
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Brons, Cortenstaal, Kort graf, Met bijzondere betekenis, Natuursteen
Graftype Enkel, Kort graf
Materiaal Brons, Cortenstaal, Natuursteen
Natuurlijk Boom
Symboliek Boom

Productomschrijving

De roodbruine kleur van de omranding van cortenstaal past goed bij het groen van de beplanting en de korrelige, ruwe structuur van de lettersteen. Het zijn allen natuurlijke kleuren en dit brengt rust in het geheel. Bijzonder is de ambachtelijk uitgehakte boom die is verwerkt in het urnenmonument. Deze boom volgt de rand van de lettersteen en omarmt op deze manier de overledene. De naam van de overledene heeft samen met de geboorte- en overlijdensdatum een plaats gekregen op het fraaie bronzen plaatje, dat midden op de steen is bevestigd.
Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Natuursteen


Enkel

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan kan graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.