Urnmonument met brons

De bronzen boogvormen van dit urnmonument staan symbool voor verbondenheid. De beide mensfiguren van brons stralen dezelfde symboliek uit. De bewerkingen van dit urnmonument zijn met de hand aangebracht op het natuursteen. Het opschrift kan op het natu... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 22846
Collectie Beelden en Symbolen, Kunstenaars
Graftype Enkel
Kleur Bruin
Materiaal Brons
Productgroep Urnmonumenten
Symboliek Mens

Productomschrijving

De bronzen boogvormen van dit urnmonument staan symbool voor verbondenheid. De beide mensfiguren van brons stralen dezelfde symboliek uit. De bewerkingen van dit urnmonument zijn met de hand aangebracht op het natuursteen. Het opschrift kan op het natuursteen of in het brons worden aangebracht.
Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Enkel

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan kan graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Urnmonumenten

Urnenmonumenten zijn gedenktekens die speciaal ontworpen en gemaakt zijn voor urnengraven. Soms gaat het om een eenvoudige urnentegel voor op een urnenkelder, maar het is op veel begraafplaatsen ook mogelijk om volledig liggend/staand monument te plaatsen op een urnengraf.