Uniek gedenkteken met versteend hout en cortenstaal

Het fraaie en unieke staande element van versteend hout is een echte blikvanger. Voor een gedenkteken als deze is het altijd raadzaam om zelf het exemplaar van versteend hout uit te kiezen. Daarom hebben wij altijd verschillende modellen in onze inspir... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35064
Artikelnummer 15799
Catalogus Exclusief
Collectie Bijzonder persoonlijk, Exclusief, Jong en eigentijds, Kunstenaars, Natuurlijk
Dieren Dieren 3d, Vogel
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Bruin, Oranje
Liggende deel Cortenstaal, Sierlijk of ovaal
Materiaal Cortenstaal, Versteend hout
Persoonlijke toevoeging Dieren 3d, Kunstenaars
Productgroep Grafmonumenten
Staande deel Natuurlijk en cortenstaal, Versteend hout en cortenstaal
Subtype Staande steen met vloer
Vormgeving Bijzonder persoonlijk

Productomschrijving

Het fraaie en unieke staande element van versteend hout is een echte blikvanger. Voor een gedenkteken als deze is het altijd raadzaam om zelf het exemplaar van versteend hout uit te kiezen. Daarom hebben wij altijd verschillende modellen in onze inspiratiewinkels staan. Daarnaast zijn er op dit gedenkteken veel elementen van cortenstaal toegepast. Zoals de speelse omranding, maar ook het strakke letterplaatje waarin ruimte is voor de naam en datum. Op het staande deel zijn ook de letters van de extra spreuk en het kleinte vogeltje van cortenstaal gemaakt.
Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.