Grafmonumenten Drenthe Informatie over grafstenen, grafmonumenten en begraafplaatsen

Het ontwerpen en plaatsen van grafmonumenten is onze specialiteit. We hebben ruim 77 jaar ervaring met het plaatsen van grafmonumenten in geheel Nederland.

 • geen extra plaatsingskosten in Drenthe
 • wij plaatsen regelmatig in Drenthe
 • gratis en vrijblijvend ontwerp van het monument
 • ontwerp vanuit uw budget
 • een gepast grafmonument in slechts één bezoek
 • bezoek onze inspiratiewinkel in Wezep, bij Zwolle
grafmonumenten drenthe showtuin

Grafsteen Drenthe

eenvoudig tot bijzonder

Onze selectie “eenvoudig tot bijzonder” bestaat uit een uitgebreid assortiment, goed betaalbare, grafstenen in verschillende materialen, stijlen en prijsklassen.

De selectie bestaat grotendeels uit een goed betaalbare, collectie grafstenen. Het zijn eenvoudige, gewone tot bijzondere modellen. Wij hanteren strenge selectiecriteria voor de materiaalsoort, kleur, kwaliteit en uitstraling.

Bekijk voorbeelden van

eenvoudig tot bijzondere grafmonumenten.

Verdeling van de letters

wij besteden hier extra veel aandacht aan

Het beletteren van een grafsteen is absoluut een vak apart. Maar al te vaak wordt dit onderdeel onderschat. De resultaten hiervan zijn allemaal zichtbaar aanwezig op de begraafplaats. Er zijn maar weinig monumenten waarvan de belettering in harmonie is met de rest van het monument.

Omdat wij bij Den Hollandsche de belettering zo enorm belangrijk vinden, besteden wij hier ook extra veel aandacht aan.

Van klassiek tot modern

uitstraling van het monument

De materiaalkeuze maar ook de vormgeving bepaald veel voor de uitstraling van het monument.

Door de gekozen materialen op verschillende manieren te bewerken, te combineren met andere materiaalsoorten en kleuren, creëren wij een uniek grafmonument. Geheel conform uw wensen en eisen.

Bekijk voorbeelden in ons fotoboek met grafmonumenten.

Zuilen gedenkteken

ingebouwde graflantaarn

Monument met een compositie van drie zuilen. In de laagste zuil is een RVS lantaarn opgenomen.

De tekst is gezandstraald aangebracht op de hoogste zuil.

Het gedenkteken is zoals al onze gedenktekens in verschillende soorten en kleuren natuursteen te realiseren.

Vanuit een voorbeeld

aanpassen of combineren

Aanpassen – Elk voorbeeld passen wij aan hoe u dat wilt
Combineren – U kunt details van verschillende monumenten met elkaar combineren

Een grafsteen uit onze selectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ is goed betaalbaar en vervaardigd uit de allerhoogste kwaliteit natuursteen. Onze grafstenen staan opgesteld in onze inspiratietuin en showroom in Elst. U van harte welkom om de grafmonumenten in het echt te bekijken.

Bekijk voorbeelden van grafstenen

grafstenen in alle mogelijke materialen en stijlen

Laat u inspireren door ons uitgebreide assortiment met grafmonumenten en grafstenen, beschikbaar in verschillende materialen, vormen en kleuren.

grafmonumenten drenthe natuursteen

Natuursteen grafstenen

Natuursteen is het meest gebruikte materiaal voor een grafmonument. Dit komt vooral vanwege haar duurzaamheid. Graniet, marmer en hardsteen zijn de meest bekende natuursteensoorten.

Bekijk 561 voorbeelden
grafmonumenten drenthe met rvs en glas

RVS en glas grafmonumenten

RVS staat voor Roestvast Staal en is een zeer duurzame metaalsoort. De lichte metaalkleur geeft RVS grafmonumenten een fraaie, jonge en moderne uitstraling.

Bekijk 382 voorbeelden
grafmonumenten drenthe glas

Glazen grafmonumenten

Een grafmonument van glas creëert transparantie en toegankelijkheid. Het is een prachtig en licht materiaal. Door gebruik te maken van verschillende glastechnieken als glasfusing, smelten en emailleren, geven wij het monument een persoonlijke tint.

Bekijk onze glasmonumenten
grafmonumenten drenthe zwerfkei

Zwerfkeien als grafmonument

Ruwe, onbewerkte, natuurlijke natuursteen keien worden al vele jaren als grafmonument toegepast. Een aanzienlijk deel van het assortiment van Den Hollandsche bestaat dan ook uit natuurlijke keien als grafstenen. De keien zijn afkomstig uit alle werelddelen.

Bekijk zwerfkeien

77 jaar ervaring met ontwerpen en plaatsen

Al meer dan 77 jaar zitten wij in het ambacht en kunnen u daarom helpen met een bijzonder en persoonlijk grafmonument dat we samen met u ontwerpen. U kunt zich op onze site uitgebreid oriënteren en bewaren wat u mooi vindt. Voor het beste beeld kunt u ook langskomen en ideeën opdoen in onze inspiratietuin. U bent van harte welkom.

grafmonumenten drenthe hout

Grafstenen van hout

Voor houten grafmonumenten maken wij gebruik van Teakhout. Teakhout is bekend uit de scheepsbouw en tuinmeubelenindustrie. Kenmerkend is de hoge duurzaamheid. Wij geven tot 30 jaar garantie tegen houtrot.

Houten grafmonumenten
grafmonumenten drenthe brons

Brons voor gedenktekens

Brons is een veel toegepast materiaal bij grafmonumenten. Naast de accessoires zoals; letters, lantaarns, vazen, en beelden zijn er veel meer mogelijkheden met brons…

Bekijk voorbeelden
grafmonumenten drenthe cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

Cortenstaal is een in de jaren dertig van de 20e eeuw uitgevonden staalsoort. Toepassing van dit fraaie metaal in een grafmonument echter is iets nieuws. Cortenstaal is een duurzaam materiaal en heeft een prachtige roestkleurige uitstraling.

Bekijk monumenten van cortenstaal
grafmonumenten drenthe versteend hout

Versteend hout als grafsteen

Versteend hout vormt voor velen een mooie link tussen de historie van de wereld, het leven hier op aarde en het herdenken van onze naasten. De stammen hebben elk hun eigen vorm, verhaal en kleur net als wij mensen en geen een is er gelijk.

Bekijk versteend hout als grafsteen

Toepassen juiste materialen

uitstraling van het monument

Een persoonlijk monument zegt iets over de overledene en roept herinnering op. We ontwerpen samen met u een mooi monument waarbij we door de juiste materialen toe te passen het monument die uitstraling geven die zowel goed bij u als bij de overledene past.

Samen met u realiseren we een mooi gedenkteken en een fijne plaats om naar toe te gaan.

Kwaliteit grafstenen

het monument moet wel mooi blijven

Bij het zoeken naar een passend monument kijkt u natuurlijk eerst naar wat u mooi vindt. Maar een grafmonument moet uiteraard ook mooi blijven. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van een grafmonument.

Wij willen u graag duidelijk maken waar de kwaliteit van een grafmonument uit bestaat, waar u op moet letten en hoe Den Hollandsche kwaliteit biedt.

Meer informatie over de kwaliteit van grafstenen.

Natuursteen bewerkingen

nieuwe kleuren en structuren

Natuursteen is van oudsher het meest gebruikte materiaal voor grafmonumenten. Als materiaalsoort wordt graniet het meest toegepast. Dit is herkenbaar aan de glimmende stenen (polijsten).

Bij Den Hollandsche beschikken we tegenwoordig over nieuwe technieken die natuursteen weer een hele andere uitstraling doen geven. Met deze technieken wordt het oppervlak van het natuursteen bewerkt, waardoor nieuwe kleuren en andere structuren ontstaan.

Foto’s en afbeeldingen

bekijk alle mogelijkheden en hoe het werkt

Door een foto of afbeelding op het monument te plaatsen, geeft u het monument een persoonlijk karakter.

Wij bieden u alle mogelijkheden van een kleine foto in porselein tot levensgrote afbeeldingen op glas.

Bekijk meer voorbeelden van foto in glas op grafsteen, foto in porselein op grafsteen of foto op natuursteen.

Combinatie materialen

sierlijk geplaatste vlinders van RVS

Het monument bestaat uit een fraaie combinatie van RVS, glas en natuursteen. De roestvast stalen vlinders, die symbool staan voor de vrijheid, zijn sierlijk geplaatst op pinnen van RVS.

Het glas van de grafsteen is volledig gematteerd, waardoor de opschriften goed leesbaar blijven bij drukkere achtergronden of weersinvloeden.

De combinatie van materialen geeft het monument een bijzonder fraaie uitstraling.

Voorbeelden van glazen grafmonumenten.

In alle rust zoeken naar een passend gedenkteken.

daarna vrijblijvend een ontwerp

Vele voorbeelden in verschillende stijlen en vormen staan opgesteld in onze inspiratietuin te Elst. Ongestoord rondkijken, ideeën opdoen en wanneer u vragen heeft kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen. Meer informatie over onze inspiratietuin.

Alle mogelijke materialen

RVS, brons, glas, cortenstaal…

We realiseren mooie en bijzondere gedenktekens door te werken met alle geschikte en mogelijke materialen.

Materialen waar wij vaak mee werken en combineren zijn glas, RVS, brons en cortenstaal. Maar ook lood, hout en versteend hout worden toegepast al dan niet in combinatie met natuursteen.

Laat u inspireren door alle collecties met grafstenen. Bekijk wat u aanspreekt en mooi vindt.

Decoraties in natuursteen

toevoegen persoonlijke tint

Decoraties zijn veelal afbeeldingen die als versiering aan een grafmonument toegevoegd worden. Deze decoraties worden vaak gebruikt om een extra persoonlijke tint aan de grafsteen te geven.

Deze decoraties, ook wel ornamenten genoemd, van natuursteen kunnen op verschillende manieren bewerkt worden waardoor er andere kleuren en structuren ontstaan.

Voorbeelden van decoraties in natuursteen.

reacties van klanten

“…is gemaakt zoals dit was afgesproken met de tekenaar.”

Op 25 november 2014 is de gedenksteen van mijn lieve zoon en broer geplaatst. Het laatste halfuur mocht ik als moeder hierbij aanwezig zijn en kreeg ik de gelegenheid om de glassteentjes zelf te zetten. Dit moment heb ik als fijn ervaren.

De steen is gemaakt zoals dit was afgesproken met de tekenaar. De steen is persoonlijk, mooi en een blikvanger. Ik ben heel tevreden met de afwerking hiervan. De twee plaatsers van de gedenksteen vond ik betrokken en zij hebben hun werk zeer goed gedaan. Wij zijn tevreden over de gedenksteen en bedanken Den Hollandsche voor alles.

December 2014
Amsterdam

reacties van klanten

“…vele vrienden en familie delen dezelfde mening.”

Bedankt voor de werkzaamheden die verleden week uitgevoerd zijn aan de gedenksteen. Deze staat nu pas.

Het totale resultaat is mooie gedenksteen en vele vrienden en familie delen dezelfde mening. Het is ook een eerbetoon aan onze verongelukte dochter. Helaas het had niet moeten zijn.

Oktober 2014
Meerdonk (België)

reacties van klanten

“…het ziet er zo mooi uit en komt helemaal tot zijn recht…”

Via deze weg wil ik iedereen die zich heeft ingezet voor het grafmonument van onze moeder hartelijk bedanken. Wij zijn heel blij met het monument het ziet er zo mooi uit en komt helemaal tot zijn recht.

Is boven verwachting zo mooi en precies zoals wij het in gedachten hadden en het was het lange wachten waard. Nogmaals onze Hartelijke Dank.

Februari 2015
Utrecht

Grafsteen Drenthe, ervaringen van klanten over de vervaardiging van het grafmonument door Den Hollandsche.

Natuursteen bewerkingen

een persoonlijke staande grafsteen

Een lettersteen kunt u op verschillende manieren laten bewerken. Glad afgewerkt, gevlamd, gepolijst, gezoet of juist ruw uitgehakt.

Het is ook heel goed mogelijk verschillende bewerkingstechnieken toe te passen, hierdoor ontstaan vaak zeer fraaie combinaties waardoor het karakter van de toegepaste steensoort goed tot zijn recht komt en het grafmonument een zeer persoonlijke uitstraling krijgt.

Bijzondere betekenis

herkenning

Steeds vaker worden grafmonumenten voorzien van een eigen persoonlijke tint. Hierdoor krijgt het monument een bijzondere betekenis.

De bijzondere betekenis zit ‘m in… Een monument vertelt zo iets over de overledene, geeft herkenning en haalt herinneringen op. Op een creatieve wijze ontwerpen de adviseurs van Den Hollandsche samen met u een persoonlijk grafmonument.

Een grafmonumenten ontwerpen en samenstellen.

Grafsteen Drenthe, ontwerpen en samenstellen

hoe werkt het?

Bij het samenstellen van een grafmonument moeten veel beslissingen worden genomen, onder andere over het soort materiaal, materiaaldiktes, de belettering, de lay-out en de accessoires.

Graag nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek met een adviseur op afstand, via de telefoon en e-mail of bij ons op het bedrijf. Wij bespreken tijdens het gesprek alle details en kunnen u direct de prijs geven. Uiteraard kunt u gewoon langskomen zonder dit van te voren aan te kondigen, echter… indien u er zeker van wilt zijn dat onze dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen raden wij u aan om uw bezoek vooraf aan te kondigen.

Kondig uw bezoek aan

Tijdens uw bezoek

 • ruim 600 voorbeelden in het echt
 • deskundig advies
 • ontwerp van het monument
 • direct een offerte

Na uw bezoek

 • wij regelen de vergunning aanvraag
 • u geeft akkoord op het ontwerp en belettering
 • wij berichten u wanneer we gaan plaatsen
 • u kunt de beplanting zelf, samen met ons of door ons laten uitvoeren
fotoboek grafmonumenten

1685 voorbeelden

Blader door ruim 1685 voorbeelden in ons fotoboek. Bewaar foto’s die u aanspreken, zodat u ze op een later moment eenvoudig terug kunt kijken.

Fotoboek
prijzen grafstenen monumententuin grafstenen

Bezoek inspiratietuin

De prijzen van grafstenen zijn duidelijk zichtbaar. Alle monumenten zijn voorzien van een bordje met de basisprijs van het monument.

Inspiratietuin
showroom grafaccessoires en grafmonumenten

Bezoek showroom

Grafaccessoires in alle mogelijke materialen, voorbeelden van belettering en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Showroom
grafmonumenten gratis sontwerp vanuit uw budget

Gratis ontwerp

Gratis en geheel vrijblijvend ontwerpen wij samen met u een passend monument binnen uw budget.

Gratis ontwerp

Een bezoek aan Den Hollandsche

In onze inspiratietuin met grafstenen ziet u alle voorbeelden in het echt. Rustig en ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft, kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Maak een vrijblijvende afspraak