Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie
Vrijblijvend inspiratie opdoen Bekijk alle winkels

Grafstenen in EmmenInformatie over grafstenen, grafmonumenten en begraafplaatsen

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de regio Emmen? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen in de gemeente Emmen en omgeving, zoals in Barger Compascuum, Barger-Compascuum, Emmen, Emmer Compascuum;Emmer Compas, Emmer-Compascuum, Erica, Klazienaveen, Klazienaveen-Noord, Nieuw Amsterdam, Nieuw Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Schoonebeek, Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Schoonebeek, Veenoord, Weiteveen, Zandpol en Zwartemeer. Kom langs in onze winkel in Emmen.

Inspiratiewinkel Emmen Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Emmen?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Emmen van natuursteen

Grafstenen Emmen

2
Grafstenen en grafmonumenten in Emmen van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Emmen van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Emmen

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Emmen van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Emmen van brons

Grafmonument Emmen

7
Grafstenen en grafmonumenten in Emmen van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

8
Grafstenen en grafmonumenten in Emmen van glas

Grafsteen emmen

“Het geheel ziet er mooi en vrolijk van kleur uit“

Ik heb net even gekeken bij het gedenkteken van onze moeder ,het ziet er heel mooi uit vooral ook de steentjes die erop liggen. Het geheel ziet er mooi en vrolijk van kleur uit .Dit is zoals ze het zelf ook had gewilt dank u wel.

September 2020
Borger-odoorn

“We zijn erg tevreden over het monumentje.“

Hierbij sturen we je de foto na het plaatsen van het monumentje met beplanting. We zijn erg tevreden over het monumentje. Ook het glasplaatje van haar gezichtje is erg mooi geworden. Nogmaals dank voor het prachtige monumentje.

September 2020
Tynaarlo

“Uitstekende service en professioneel advies van Geert“

Wij zochten op het internet naar gedenktekens en kwamen bij de website van Den Hollandsche uit. Daar zagen we een mooi ontwerp op staan die we iets aangepast wilden hebben. Na een telefoontje om de mogelijkheden te bespreken hebben we een afspraak gemaakt. Wij zijn langs de showroom geweest en zijn vriendelijk in ontvangst genomen. Daar kregen wij rustig de tijd om alles te bekijken en konden wij kiezen uit een ruim assortiment van materialen en teksten. Daarnaast was er ook de optie om een eigen icoontje en lettertype aan te leveren voor op het gedenkteken. Ook kregen wij uitstekende begeleiding van Geert bij het ontwerp en realisatie van het gedenkteken. Wij zijn verder netjes op de hoogte gehouden over de plaatsing van het gedenkteken en de vertraging in verband met corona. Wij zijn zeer tevreden over de service en het eindresultaat!! Het is prachtig geworden, nog mooier dan wij in gedachten hadden. Hiervoor willen wij Geert en iedereen bij Den Hollandsche bedanken!!

September 2020

“Geachte heer, mevrouw, “

Bedankt voor uw bericht. Het gedenkteken is erg mooi! Wij zijn zeer tevreden. Met vriendelijke groeten, Fam. De Roij

September 2020

“Geachte,“

Geheel naar wens hebben jullie het mooie gedenkteken voor onze dochter Fiene Nova geplaatst. Het is werkelijk prachtig ! Dit geeft ons veel troost, ze heeft een prachtig mooi plekje gekregen. Hartelijk dank voor jullie vervaardiging, service en gastvrijheid. Met speciale dank ook naar Geert, voor het maken van het liefdevolle ontwerp n.a.v ons verhaal. Met vriendelijke groet, Familie Kruithof

September 2020

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche Gedenktekens?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Zijn er dan extra kosten verbonden aan het plaatsen van een grafsteen in de buurt van emmen?
Wij hanteren voor iedere begraafplaats in Nederland hetzelfde tarief voor plaatsing. Zodoende betaalt u geen extra kosten voor de plaatsing van een grafmonument in uw regio. Wij plaatsen in heel Nederland en zijn op de hoogte van de lokale richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. Hiermee houden wij ook rekening tijdens het maken van het ontwerp.
Kan ik zomaar binnenlopen in de winkel in Emmen om mij vrijblijvend te orienteren?
U kunt gewoon langskomen om rustig ideeën op te doen en te oriënteren. Wilt u advies? Dan is het verstandig om een afspraak te maken. Zo hoeft u niet onnodig te wachten en wordt u direct geholpen.
Kan ik zelf een grafsteen laten ontwerpen?
Een mooie en persoonlijke grafsteen moet natuurlijk eerst ontworpen worden. We bieden u de mogelijkheid om vanuit uw eigen ontwerp een gedenkteken te realiseren maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis door onze adviseurs te laten maken. We staan open voor al uw ideeën.
Kunnen jullie ook een bestaande grafsteen restaureren?
Het is zeker mogelijk om een bestaande grafsteen te restaureren. Houdt u wel rekening met kosten voor het afhalen van de grafsteen en het reinigen van het monument. In veel gevallen is het voordeliger om een nieuwe grafsteen te ontwerpen dan een bestaande steen te restaureren.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Emmen

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Emmen maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Barger-Compascuum RK Begraafplaats 'De Stikker' 't Olde Compas
Grafstenen Barger-Compascuum RK Begraafplaats 'De Stikker' 't Olde Compas
Grafsteen Barger-Compascuum RK Begraafplaats 'De Stikker' 't Olde Compas 1

RK Begraafplaats 'De Stikker' 't Olde Compas Barger-Compascuum

De Stikker
7884 TR Barger-Compascuum
grafsteen Emmen Begraafpark Oeverse Bos

Begraafpark Oeverse Bos Emmen

Aan oostkant van Emmen, vlak bij het stadion ligt het begraafpark Oeverse Bos. In de volksmond wordt dit ook wel begraafpark of begraafplaats "Meerdijk" genoemd, naar het aangrenzende Crematorium Meerdijk. Door de ligging vlak aan de rondweg aan de rand van Emmen, is de begraafplaats goed bereikbaar en is er voldoende parkeergelegenheid. Het begraafpark kenmerkt zich door de het bijzondere ontwerp en landschapsinrichting. De mogelijkheden op deze begraafplaats zijn: particuliere graven (enkel, twee-diep en dubbelbreed), algemene graven, urnengraven en bijzettingen. Daarnaast is het mogelijk om in het geval van het gedenken van een kind een gedenkplaatje van 10 bij 20 centimeter te plaatsen bij de herdenkingsboom voor de duur van 10 jaar (dit is verlengbaar met 10 jaar).

Meerdijk
7825TH Emmen

Grafstenen Begraafpark Oeverse Bos Emmen

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafpark Oeverse Bos Emmen

grafmonument Emmen Begraafplaats De Wolfsbergen
Grafstenen Emmen Begraafplaats De Wolfsbergen
Grafsteen Emmen Begraafplaats De Wolfsbergen 1

Begraafplaats De Wolfsbergen Emmen

Begraafplaats De Wolfsbergen is een grote algemene begraafplaats aan de Weerdingerstraat in Emmen. De naam van de begraafplaats is ontleend aan een meer dan 200 jaar oude benaming van dit gebied. Het terrein ligt ingeklemd tussen de wijk Emmermeer en het bos 'de Emmerdennen' dat in de eerste helft van de 19e eeuw al is aangeplant. Voor de aanleg van de begraafplaats in 1956 werden in dit gebied al veel archeologische vondsten gedaan waaronder zeer veel urnen en crematieresten die nog dateren uit 1100 voor Christus. De mogelijkheden die de begraafplaats biedt zijn; particuliere graven (enkel, twee-diep en dubbelbreed), algemene graven, urnengraven en bijzettingen.

Weerdingerstraat
7822 BH Emmen
grafmonumenten Emmen Begraafplaats Kerkhoflaan
Grafmonument Emmen Begraafplaats Kerkhoflaan
Grafmonumenten Emmen Begraafplaats Kerkhoflaan 1

Begraafplaats Kerkhoflaan Emmen

Dit is de oudste begraafplaats van Emmen en is gelegen vlak naast het centrum. Vroeger was dit de rand van het dorp, maar is in de loop der jaren helemaal ingeklemd geraakt tussen het centrum, het treinspoor naar Zwolle en de omliggende naoorlogse en recente bebouwing. Aan de overzijde van de Kerkhoflaan ligt het oude deel van de begraafplaats.

Kerkhoflaan
7811 HG Emmen
grafstenen Emmen Crematorium de Meerdijk Emmen

Crematorium de Meerdijk Emmen

Meerdijk
7825TH Emmen
grafsteen Emmen Joodse Begraafplaats Beatrixstraat Emmen
Grafstenen Emmen Joodse Begraafplaats Beatrixstraat Emmen
Grafsteen Emmen Joodse Begraafplaats Beatrixstraat Emmen 1

Joodse Begraafplaats Beatrixstraat Emmen

Naast de begraafplaats Kerkhoflaan, aan de rand van het centrum van Emmen, vindt u een kleine Joodse begraafplaats. Deze bevindt zich aan de Beatrixstraat, een zijstraatje van de Kerkhoflaan. Vlak achter de begraafplaats staat ook een kleine, maar fraai vormgegeven synagoge.

Beatrixstraat
7811RG Emmen
grafmonument Emmen Oude Begraafplaats Emmen
Grafmonument Emmen Oude Begraafplaats Emmen
Grafmonumenten Emmen Oude Begraafplaats Emmen 1

Oude Begraafplaats Emmen

De oude begraafplaats in Emmen ligt aan de overzijde van de Kerkhoflaan, recht tegenover de gelijknamige begraafplaats "Kerkhoflaan". Het is feitelijk het oude deel van deze begraafplaats dat gescheiden is van het nieuwere deel door de doorgaande weg. De oude begraafplaats heeft dankzij de vele oude hoge bomen een meer parkachtige uitstraling en is een oase van rust in het hart van Emmen.

en heeft dankzij de vele oude hoge bomen een meer parkachtige uitstraling.

Kerkhoflaan
7811 HG Emmen
grafmonumenten Emmer-Compascuum Begraafplaats Emmer-Compascuum
Grafstenen Emmer-Compascuum Begraafplaats Emmer-Compascuum
Grafsteen Emmer-Compascuum Begraafplaats Emmer-Compascuum 1

Begraafplaats Emmer-Compascuum

Runde NZ
7881 JJ Emmer-Compascuum
grafstenen Emmer-Compascuum RK Kerkhof Willehadus Emmer-Compascuum
Grafmonument Emmer-Compascuum RK Kerkhof Willehadus Emmer-Compascuum
Grafmonumenten Emmer-Compascuum RK Kerkhof Willehadus Emmer-Compascuum 1

RK Kerkhof Willehadus Emmer-Compascuum

Hoofdkanaal OZ
7881 CN Emmer-Compascuum
grafsteen Erica Begraafplaats Erica

Begraafplaats Erica

Havenstraat
7887 BS Erica

Grafstenen Begraafplaats Erica

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats Erica

grafmonument Erica RK Kerkhof Erica
Grafmonument Erica RK Kerkhof Erica
Grafmonumenten Erica RK Kerkhof Erica 1

RK Kerkhof Erica

Kerkweg
7887BJ Erica
grafmonumenten Klazienaveen Algemene begraafplaats Klazienaveen
Grafstenen Klazienaveen Algemene begraafplaats Klazienaveen
Grafsteen Klazienaveen Algemene begraafplaats Klazienaveen 1

Algemene begraafplaats Klazienaveen

Van Echtenskanaal NZ
7891 TL Klazienaveen
grafstenen Klazienaveen RK Kerkhof Klazienaveen St. Henricus
Grafmonument Klazienaveen RK Kerkhof Klazienaveen St. Henricus
Grafmonumenten Klazienaveen RK Kerkhof Klazienaveen St. Henricus 1

RK Kerkhof Klazienaveen St. Henricus

Stellingstraat ZZ
7891 JA Klazienaveen
grafsteen Nieuw-Amsterdam Begraafplaats Nieuw-Amsterdam
Grafstenen Nieuw-Amsterdam Begraafplaats Nieuw-Amsterdam
Grafsteen Nieuw-Amsterdam Begraafplaats Nieuw-Amsterdam 1

Begraafplaats Nieuw-Amsterdam

Drijverspad
7833GG Nieuw-Amsterdam
grafmonument Nieuw-Dordrecht Begraafplaats Nieuw-Dordrecht
Grafmonument Nieuw-Dordrecht Begraafplaats Nieuw-Dordrecht
Grafmonumenten Nieuw-Dordrecht Begraafplaats Nieuw-Dordrecht 1

Begraafplaats Nieuw-Dordrecht

Klazienaveensestraat
7885 BA Nieuw-Dordrecht
grafmonumenten Nieuw-Schoonebeek Oude Begraafplaats Schoonebeek
Grafstenen Nieuw-Schoonebeek Oude Begraafplaats Schoonebeek
Grafsteen Nieuw-Schoonebeek Oude Begraafplaats Schoonebeek 1

Oude Begraafplaats Schoonebeek Nieuw-Schoonebeek

Europaweg
7766AD Nieuw-Schoonebeek
grafstenen Nieuw-Schoonebeek RK Kerkhof St. Bonifatius Nieuw-Schoonebeek
Grafmonument Nieuw-Schoonebeek RK Kerkhof St. Bonifatius Nieuw-Schoonebeek
Grafmonumenten Nieuw-Schoonebeek RK Kerkhof St. Bonifatius Nieuw-Schoonebeek 1

RK Kerkhof St. Bonifatius Nieuw-Schoonebeek

Kerkenweg
7766 AV Nieuw-Schoonebeek
grafsteen Nieuw-Weerdinge Begraafplaats Nieuw-Weerdinge
Grafstenen Nieuw-Weerdinge Begraafplaats Nieuw-Weerdinge
Grafsteen Nieuw-Weerdinge Begraafplaats Nieuw-Weerdinge 1

Begraafplaats Nieuw-Weerdinge

Weerdingerkanaal ZZ
7831 AL Nieuw-Weerdinge
grafmonument Roswinkel Begraafplaats Roswinkel
Grafmonument Roswinkel Begraafplaats Roswinkel
Grafmonumenten Roswinkel Begraafplaats Roswinkel 1

Begraafplaats Roswinkel

Pastorieweg
7895AV Roswinkel
grafmonumenten Schoonebeek Begraafplaats Schoonebeek
Grafstenen Schoonebeek Begraafplaats Schoonebeek
Grafsteen Schoonebeek Begraafplaats Schoonebeek 1

Begraafplaats Schoonebeek

Kerkhoflaan
7761 AS Schoonebeek
grafstenen Veenoord Oude Begraafplaats Veenoord
Grafmonument Veenoord Oude Begraafplaats Veenoord
Grafmonumenten Veenoord Oude Begraafplaats Veenoord 1

Oude Begraafplaats Veenoord

Boerdijk
7844TC Veenoord
grafsteen Weiteveen Algemene begraafplaats Weiteveen
Grafstenen Weiteveen Algemene begraafplaats Weiteveen
Grafsteen Weiteveen Algemene begraafplaats Weiteveen 1

Algemene begraafplaats Weiteveen

Ellenbeek
7765 CZ Weiteveen
grafmonument Weiteveen RK Kerkhof O.L.V. Koningin van de Vrede Weiteveen
Grafmonument Weiteveen RK Kerkhof O.L.V. Koningin van de Vrede Weiteveen
Grafmonumenten Weiteveen RK Kerkhof O.L.V. Koningin van de Vrede Weiteveen 1

RK Kerkhof O.L.V. Koningin van de Vrede Weiteveen

Ambachtsweg
7765BX Weiteveen
grafmonumenten Zwartemeer Begraafplaats Zwartemeer
Grafstenen Zwartemeer Begraafplaats Zwartemeer
Grafsteen Zwartemeer Begraafplaats Zwartemeer 1

Begraafplaats Zwartemeer

Verlengde van Echtenskanaal NZ
7894EA Zwartemeer
grafstenen Zwartemeer RK Kerkhof Zwartemeer
Grafmonument Zwartemeer RK Kerkhof Zwartemeer
Grafmonumenten Zwartemeer RK Kerkhof Zwartemeer 1

RK Kerkhof Zwartemeer

Hogeweg
7894 AS Zwartemeer