RVS grafmonumentenAl mogelijk vanaf 2.450,-

Over de collectie RVS Grafsteen

RVS is heel erg geschikt voor het gebruik in grafmonumenten. Het geeft niet alleen een fraai en eigentijds resultaat, het is ook nog eens goed bestand tegen weer en wind.

Hier vindt u veel voorbeelden van rvs grafstenen en mogelijke decoraties en daarnaast kunnen we op basis van uw wensen een compleet nieuw ontwerp maken.

Vraag prijsinformatie aan
rvs grafmonumenten band van rvs rond natuursteen lettersteen
RVS in het kort

Combinatie materialen

sierlijk geplaatste vlinders van RVS

Het monument bestaat uit een fraaie combinatie van RVS, glas en natuursteen. De roestvast stalen vlinders, die symbool staan voor de vrijheid, zijn sierlijk geplaatst op pinnen van RVS.

Het glas van de grafsteen is volledig gematteerd, waardoor deze minder vatbaar is voor het beeld in de omgeving.

De combinatie van materialen geeft het monument een bijzonder fraaie uitstraling.

Vraag prijsinformatie aan

Collage van foto’s

bijzonder en veelzeggend

Mooi en modern RVS grafmonument waar een fotocollage op glas is geplaatst tussen 2 RVS zuilen. De graflantaarns in de zuilen zorgen voor een speciale sfeer tijdens de donkere periodes.

Het plaatsen van meerdere foto’s geeft een goed beeld van hoe iemand was, waar hij of zei voor stond. Een fotocollage is te plaatsen op vele manieren, we laten u graag de mogelijkheden zien en u kiest precies wat u mooi en passend vindt.

Vraag prijsinformatie aan

Watersnijden

belettering in RVS

Een zorgvuldig gerichte waterstraal brengt de tekst of afbeelding in het RVS aan. De tekst wordt als het ware uit het materiaal gesneden.

In onze inspiratietuin ziet u een groot aantal voorbeelden, waarbij we deze techniek hebben toegepast op verschillende modellen grafstenen.

Vraag prijsinformatie aan

Schoonheid is de kunst van combineren

wij begeleiden u naar een passende keuze

Ieder grafmonument is uniek en vereist ander materiaal. Het juiste materiaal dient gekozen te worden voor het juiste monument. Niet ieder materiaal is namelijk geschikt voor ieder monument.

Bij het maken van de juiste keuzes komt onze jarenlange ervaring goed van pas. Wij begeleiden u naar een passende keuze door u vele voorbeelden te laten zien.

Vraag prijsinformatie aan

Persoonlijk ontworpen

motorcrosser vanuit een foto

Naast het assortiment van grafaccessoires dat u ziet in onze showroom en inspiratietuin, bieden wij u ook de mogelijkheid om een decoratie persoonlijk te laten ontwerpen.

De motorcrosser is op aanvraag van de nabestaanden door ons grafisch team nagemaakt van een foto. In dit geval is de decoratie uitgevoerd in RVS. U kunt ook kiezen voor glas, cortenstaal, brons, natuursteen of bijvoorbeeld hout. Precies wat u mooi en passend vindt.

Vraag prijsinformatie aan

Natuurstenen zuilen

graflantaarn ingebouwd

Monument met een compositie van drie zuilen. In de laagste zuil is een RVS-lantaarn opgenomen.

Het opschrift is eerst gezandstraald en vervolgens ingeschilderd. Op de band van RVS is een persoonlijk opschrift aangebracht.

Het gedenkteken is zoals al onze gedenktekens in verschillende soorten en kleuren natuursteen te realiseren.

Vraag prijsinformatie aan

Zuilen van gehakt natuursteen

sedum grafbeplanting

Deze grafsteen van van gehakt natuursteen bestaat uit drie zuilen. Om de zuilen is een RVS band bevestigd.

Sedum is als grafbeplanting de meest ideale plantensoort. Sedum is een vetplant en een bodembedekker die het hele jaar in wisselende gedaanten mooi blijft. Bovendien wordt dit plantje niet gegeten door konijnen.

Vraag prijsinformatie aan

Zuilen gedenkteken

hoe u dat wilt

We maken het zuilengedenkteken precies hoe u dat wilt en mooi vindt. U kunt een RVS-band, foto’s of bijvoorbeeld decoraties toevoegen.

De zuilen zijn uit te voeren in verschillende kleuren en soorten natuursteen. De belettering kan worden gezandstraald en ingeschilderd of bijvoorbeeld uitgevoerd worden in brons of RVS.

Vraag prijsinformatie aan

Band van RVS

siervol vanuit het opschrift

Mooi en harmonieus gedenkteken waar het opschrift en de foto is geplaatst op 2 glazen letterplaten die elkaar overlappen.

De siervolle RVS-band loopt fraai vanuit het opschrift rond de letterplaten door over het liggende gedeelte.

Vraag prijsinformatie aan

Altijd slagen

voor een passend monument

Omdat alles mogelijk is, slaagt u altijd voor een mooi en passend gedenkteken.

We houden rekening met uw budget. Tijdens het ontwerpen maakt u uw wensen kenbaar en worden deze direct toegepast in het ontwerp. We houden daarbij altijd rekening met uw budget. Samen met u ontwerpen we een mooi en persoonlijk gedenkteken dat u aanspreekt. Bekijk het overzicht met de collecties om alvast een beeld te krijgen van de mogelijkheden

Vraag prijsinformatie aan

Bijzondere betekenis

herkenning en herinnering

Grafstenen worden steeds vaker voorzien van een eigen persoonlijke tint. Hierdoor krijgt het monument een bijzondere betekenis.

“De bijzondere betekenis zit ‘m in…” Een monument vertelt zo iets over de overledene, geeft herkenning en haalt herinneringen op. Op een creatieve wijze ontwerpen de adviseurs van Den Hollandsche samen met u een persoonlijk grafmonument.

Vraag prijsinformatie aan

Grafmonument met RVS accessoire

persoonlijk en op maat ontworpen

Deze bijzondere eigentijdse grafsteen is gemaakt van natuursteen, hout, glas en rvs. Op het glas, met antraciet kleur, is de naam met mooie letters aangebracht. Daarnaast is een model van een klassieke auto in rvs op het glas bevestigd. Als extra persoonlijk element is er een tweede glasplaat toegevoegd met daarop een foto.

Meer informatie over een vrijblijvend schetsontwerp.

Persoonlijk ontwerp

grafmonument rvs

Een persoonlijk monument zegt iets over de overledene en roept herinnering op. We ontwerpen samen met u een mooi monument, waarbij we door de juiste materialen toe te passen het monument de uitstraling geven die zowel goed bij u als bij de overledene past.

Samen met u realiseren we een mooi gedenkteken en een fijne plaats om naar toe te gaan.

Vraag prijsinformatie aan

Natuurlijke uitstraling

combinatie met RVS

De grafsteen bevat veel elementen van RVS, vlinder, een graflantaarn, omranding en de belettering.

Door het toepassen van een natuurlijke grafbedekking in combinatie met de zwerfsteen heeft het monument een natuurlijke uitstraling gekregen.

De foto’s maken het monument extra persoonlijk.

Vraag prijsinformatie aan

Symbolen op het graf

wat ziet u zelf?

Door het toepassen van symbolen creëert u een persoonlijke sfeer op het monument.

Het meest belangrijk is natuurlijk wat u zelf in een bepaald symbool ziet en welke betekenissen u hieraan geeft. Juist dat maakt het zo persoonlijk.

Vraag prijsinformatie aan

Toepassing van RVS

meer voorbeelden in onze inspiratietuin

Toepassing van RVS op een grafmonument kan op een groot aantal manieren. Op onze website treft u een groot aantal voorbeelden van deze toepassingen.

In onze inspiratietuin en showroom in Elst hebben wij nog veel meer voorbeelden beschikbaar die ook als uitgangspunt voor een ontwerp kunnen dienen; eventueel aangepast aan uw persoonlijke wens.

Vraag prijsinformatie aan

Veranderen voorbeelden

vrijblijvend ontwerp

Ziet u een monument wat u mooi vindt, maar waar u eigenlijk toch nog graag iets aan wilt veranderen?

Wij maken geheel vrijblijvend een schetsontwerp van uw ideeën en wensen. Meer informatie over een vrijblijvend schetsontwerp.

Vraag prijsinformatie aan

Grafmonumenten RVS

de mogelijkheden zijn oneindig

De mogelijkheden voor het ontwerpen van RVS grafmonumenten zijn oneindig. We combineren het RVS met verschillende andere materialen om een gepast gedenkteken te realiseren.

Hierdoor kunnen wij u de garantie bieden dat u altijd zult slagen voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument.

Vraag prijsinformatie aan

Kleurgebruik

we geven u advies

Door het gebruik van toepasselijke kleurrijke details geven we het monument een eigen sfeer.

Tijdens een persoonlijk gesprek schets onze creatieve ontwerper voor u een uniek en persoonlijk gedenkteken. We kunnen u hierbij adviseren in het kleurgebruik, contrast, afbeeldingen en meer.

Samen met u ontwerpen we een mooi gedenkteken.

Vraag prijsinformatie aan

Silhouette in RVS

persoonlijk gedenkteken rvs en glas

Bij het ontwerpen van een gedenkteken met een silhouette gebruiken onze ontwerpers een persoonlijke foto als uitgangspunt.

Vraag prijsinformatie aan
grafmonumenten adviseur ontwerper Marco Fronik
085-3035781
Marco Fronik

Families en nabestaanden hebben vaak al ideeën…

“Families en nabestaanden hebben vaak al ideeën over het gedenkteken. Ik help ze om de puzzelstukjes op de juiste plaats te leggen en hun wensen te vertalen naar één geheel. Precies op een manier dat het niet ‘too much’ wordt. Het is goed om op een respectvolle manier met elkaar, en met een juist en deskundig advies, een passend gedenkteken te creëren.”

Maak een afspraakStel gerust uw vraag

Toepassing van RVS

accessoires, letterplaat of omranding

We passen vaak RVS toe omdat dit een degelijk materiaal is wat ook nog eens veel mogelijkheden biedt.

We printen met laserstralen elke gewenste afbeelding of tekst op het RVS. Ook is het mogelijk om letters of vormen uit het RVS te snijden. Een zorgvuldig gerichte waterstraal brengt een tekst of een afbeelding in het RVS aan.

Vraag prijsinformatie aan

Vlinders

veel toegepast

De vlinder staat symbool voor de onsterfelijke ziel en de kortstondigheid van het leven. Dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur.

De vlinder staat ook symbool voor de drie fases die de menselijke ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding.

Vraag prijsinformatie aan

Gepolijst natuursteen

blauwe glasblokjes

Dubbel grafmonument met een band van roestvast staal. Als grafbedekking is er gekozen voor blauwe glasblokken die worden vergezeld door drie rvs vlinders.

De RVS-band omarmt de letterplaat en symboliseert liefde en verbondenheid.

Vraag prijsinformatie aan

Onderhoud van RVS

eenvoudig reinigen met water

Gebruik op RVS geen chemische of schurende middelen. Dit geeft krassen en kan bovendien de beschermende laag van het RVS aantasten.

U kunt RVS eenvoudig reinigen met water en desgewenst kunnen wij een speciale reinigingsset voor RVS meeleveren.

Vraag prijsinformatie aan

Moderne grafzerk

band van RVS

Modern vormgegeven grafzerk die is vervaardigd uit één stuk natuursteen.

Het persoonlijke opschrift, evenals de decoratieve band, zijn uitgevoerd in RVS. De spreuk is in het natuursteen gezandstraald en vervolgens ingeschilderd.

Vraag prijsinformatie aan

Tekst diapositief gezandstraald

gepolijst RVS

Het RVS is gepolijst afgewerkt waardoor er een prachtig beeld ontstaat van de omgeving. Door de tekst diapositief te zandstralen blijft deze helder en transparant.

Een van de voordelen van glas en RVS is de hoge duurzaamheid. De grafsteen zal er nog tientallen jaren hetzelfde uitzien.

Vraag prijsinformatie aan

Gelaserde foto in RVS

band van RVS

Modern grafmonument waarbij natuursteen, glas en RVS zijn toegepast. Om de glazen letterplaat is een band, met tekst, van RVS geplaatst. Op het liggende gedeelte ziet u een gelaserde foto en een glasplaatje met een spreuk.

Met behulp van een laser kunnen afbeeldingen, decoraties en zelfs foto’s zeer nauwkeurig op het RVS worden aangebracht. U kunt bijvoorbeeld ook denken aan een silhouet van de overledene, afbeelding van een hobby of een plaatje wat het karakter van de overledene beschrijft.

Vraag prijsinformatie aan

Vanuit een voorbeeld

aanpassen of combineren

Aanpassen – Elk voorbeeld passen wij aan hoe u dat wilt
Combineren – U kunt details van verschillende monumenten met elkaar combineren

Een grafsteen uit onze selectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ is goed betaalbaar en vervaardigd uit de allerhoogste kwaliteit natuursteen. Onze grafstenen staan opgesteld in onze inspiratietuin en showroom in Elst. U van harte welkom om de grafmonumenten in het echt te bekijken.

Vraag prijsinformatie aan

RVS kruis

voor een blauwe medaille van glas

De speciaal gesmolten medaille van blauw glas geeft de grafsteen een frisse aanblik. Tevens krijgt de grafsteen een eigentijds en persoonlijk karakter. Het is goed mogelijk om de vloer van het monument een bijpassende graflantaarn van RVS te plaatsen.

Accessoires uitzoeken doet u in onze showroom. Graflantaarns, kruisjes, beeldjes, grafkunst…, meer informatie over onze showroom.

Vraag prijsinformatie aan

Silhouet in RVS

er is veel mogelijk

Met RVS is veel mogelijk. Op dit grafmonument is het silhouet van een gezicht verwerkt, hierdoor krijgt het grafmonument een heel bijzonder, exclusief en persoonlijk uiterlijk.

Vraag prijsinformatie aan

Creativiteit en degelijkheid

mooie en bijzondere gedenkteken

Een van de specialiteiten van Den Hollandsche is de combinatie van creativiteit en degelijkheid.

Het uitwerken van persoonlijke ideeën en een degelijk advies leidt tot mooie, persoonlijke en heel bijzondere gedenktekens.

Vraag prijsinformatie aan

Den Hollandsche Gedenktekens

78 jaar ervaring

Den Hollandsche gedenktekens creëert al meer dan 70 jaar op ambachtelijke wijze persoonlijke gedenktekens. Bij ons kunt u goede service verwachten en is uw monument in vertrouwde handen.

Door onze expertise zijn wij in staat om uw persoonlijke wensen en behoeften te vertalen naar een uniek grafmonument, een waardig gedenkteken voor uw dierbare.

Vraag prijsinformatie aan

Voorbeelden in het echt bekijken en gratis ontwerp

In onze monumententuin met grafstenen ziet u alle voorbeelden in het echt. Natuursteen, glas, RVS, cortenstaal, brons. Rustig en ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Oriënteren grafmonumenten

monumenten in het echt bekijken

In onze inspiratietuin staan ruim 600 verschillende voorbeelden van grafstenen in een natuurlijke omgeving opgesteld. U kunt zich heel aangenaam en ‘snel’ oriënteren op de mogelijkheden en geschikte toepassingen.

De monumenten kunnen gebruikt worden als uitgangspunt om bijvoorbeeld een band, strip of accessoires van RVS toe te passen. Geheel vrijblijvend maken wij voor u een ontwerp zodat u goed inzicht krijgt hoe het monument er uit komt te zien.