Kom inspiratie opdoen in onze winkel

Grafmonumenten in Edam-VolendamInformatie over grafstenen en grafmonumenten in de buurt van Edam-Volendam

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafmonument voor uw dierbare kan verzorgen in de buurt van Edam-Volendam? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafmonumenten en grafzerken in de gemeente Edam-Volendam en omgeving, zoals in Beets, Edam, Hobrede, Kwadijk, Kwadyk, Middelie, Oosthuizen, Purmer, Schardam, Volendam en Warder. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Amsterdam. Op minder dan 30 minuten rijden van Edam-Volendam.

Inspiratiewinkel Amsterdam Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Edam-Volendam?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Edam-Volendam van natuursteen

Grafstenen Edam-Volendam

2
Grafstenen en grafmonumenten in Edam-Volendam van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Edam-Volendam van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Edam-Volendam

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Edam-Volendam van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Edam-Volendam van brons

Grafmonument Edam-Volendam

7
Grafstenen en grafmonumenten in Edam-Volendam van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

8
Grafstenen en grafmonumenten in Edam-Volendam van glas

Grafsteen Edam-Volendam

“een heel goed gevoel“

Uw medewerker heeft vandaag de wijzigingen c.q. de herstelwerkzaamheden tot onze volle tevredenheid uitgevoerd. Niet alleen ging hij zorgvuldig te werk maar had hij ook oog voor details. Hij deed erg zijn best en gaf mijn vrouw, door zijn gedrevenheid om het tot iets mooi te maken, een heel goed gevoel. Vriendelijk verzoek ik u dan ook om onze complimenten hiervoor aan hem over te brengen.

April 2024
Edam-volendam

“blij verrast“

Geachte mevrouw van der Ven en mevrouw Bosselaar, Vanmorgen zijn we wezen kijken. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat! Het was natuurlijk alweer een paar maanden geleden, dat we in Elst waren geweest. Daarom waren we blij verrast. Met dank voor de goede zorgen, service , snel antwoord op vragen, al met al perfect ! Met vriendelijke groet,

April 2024
Haarlemmerliede en spaarnwoude

“Mijn gezin en ik zijn er erg content mee“

Het gedenkteken is geplaatst en mijn gezin en ik zijn er erg content mee. De steensoort vinden we allemaal heel erg mooi. En de uitvoering is precies zoals de heer Marco Fronik het op de computer heeft ontworpen. Als we over een week het gedenkteken gaan inrichten en beplanten, zal het helemaal ' af ' zijn. Allemaal heel erg bedankt!

April 2024
Landsmeer

“Het is geheel tot wens “

Het monument is vandaag neer gezet en ziet er goed uit.Het is geheel tot wens en ik ben tevreden.

April 2024
Haarlemmermeer

“Zeer smaakvol en professioneel gedaan“

Gedachte heer De Nekker, Wij zijn ontzettend blij met het grafmonument van mijn man, (....) Het heeft al onze verwachtingen overtroffen. Dat geldt voor zowel het ontwerp, de uitvoering, als de mooie degelijke materialen. Zeer smaakvol en professioneel gedaan. Ook de zorgvuldigheid waarmee het graf is opgeleverd (de bloemetjes in het tuintje, onze vaas etc.) was ontroerend toen we er aankwamen. Heel veel dank voor alles. U ook voor de goede begeleiding. Ik hoop dat u onze complimenten wilt overbrengen aan alle collega's die hierbij betrokken zijn geweest. Met vriendelijke groet, (.....)

April 2024
Amsterdam

Veelgestelde vragen

Ik woon niet in de buurt van een Den Hollandsche vestiging/winkel, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Kan ik zomaar binnenlopen in de winkel in Amsterdam om mij vrijblijvend te orienteren?
U kunt gewoon langskomen om rustig ideeën op te doen en te oriënteren. Wilt u advies? Dan is het verstandig om een afspraak te maken. Zo hoeft u niet onnodig te wachten en wordt u direct geholpen.
Kunnen jullie ook een bestaande grafsteen restaureren?
Het is zeker mogelijk om een bestaande grafsteen te restaureren. Houdt u wel rekening met kosten voor het afhalen van de grafsteen en het reinigen van het monument. In veel gevallen is het voordeliger om een nieuwe grafsteen te ontwerpen dan een bestaande steen te restaureren.
Hoe werkt de aanschaf van een grafsteen?
De aanschaf van een grafmonument begint vaak bij de orieëntatie. Daarna verwerken wij ideeën die u heeft in een vrijblijvend ontwerp. U ontvangt een prijsopgave een een digitaal voorstel. Na goedkeuring onderhouden wij contact met de gemeente voor de vergunning en met de begraafplaats voor de plaatsing van het monument.
Moet ik de vergunning zelf aanvragen of doet Den Hollandsche Gedenktekens dit?
Als Den Hollandsche Gedenktekens het monument plaatst, nemen wij contact op met de gemeente voor het aanvragen van de vergunning.

Een grafmonument ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Edam-Volendam

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Edam-Volendam maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Edam Algemene Begraafplaats Edam
Grafstenen Edam Algemene Begraafplaats Edam
Grafsteen Edam Algemene Begraafplaats Edam 1

Algemene Begraafplaats Edam

Deze begraafplaats in Edam heeft een ingang aan de Grote Kerkstraat en aan de Matthijs Tinxgracht en bevindt zich achter de Sint Nicolaaskerk of Grote Kerk. De grafstenen en grafmonumenten staan naast elkaar aan de paden.

Grote Kerkstraat
1135 BC Edam
grafsteen Edam RK begraafplaats Edam

RK begraafplaats Edam

Aan de dijk aan het water van de Purmerringvaart ligt de Rooms-Katholieke begraafplaats van Edam, en wordt beheerd door de Sint Nicolaas Parochie. Het is een vrij kleine, overzichtelijke begraafplaats met rechte kiezelpaden.

Zeevangsdijkje
1135 GR Edam

Grafstenen RK begraafplaats Edam

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op RK begraafplaats Edam

grafmonument Kwadijk Begraafplaats Kwadijk

Begraafplaats Kwadijk

Niet ver van de Hervormde kerk in het oude dorpje Kwadijk, ligt de algemene begraafplaats. Het is ruim van opzet, met gras en kiezelpaden en niet al te veel bomen.

Kwadijk
1471CE Kwadijk
grafmonumenten Middelie Begraafplaats Middelie

Begraafplaats Middelie

In het kleine dorp Middelie ligt naast de kerk de algemene begraafplaats. Omringd door bomen en struiken en met grindpaden is het netjes onderhouden en makkelijk begaanbaar. Er zijn algemene, particuliere en urnengraven.

Middelie
1472GV Middelie
grafstenen Oosthuizen Begraafplaats Etersheim

Begraafplaats Etersheim Oosthuizen

Vanaf 2002 wordt de het kerkje van Etersheim door de huidige gebruikers gebruikt als woning en sinds 2012 als bed & breakfast. De kleine begraafplaats naast de kerk dient nog steeds als laatste rustplaats voor overleden Etersheimers en wordt onderhouden door vrijwilligers.

Etersheim
1474 MT Oosthuizen
grafsteen Oosthuizen Kerkhof Grote Kerk

Kerkhof Grote Kerk Oosthuizen

Aan de rand van Oosthuizen achter de Grote Kerk ligt de algemene begraafplaats. De Grote Kerk doet zijn naam eer aan. Het is een prachtige grote Gotische kruiskerk. De kiezelpaden van de begraafplaats erachter zijn recht en de graven liggen er overzichtelijk langs.

Raadhuisstraat
1474 HJ Oosthuizen
grafmonument Volendam Rooms Katholieke Begraafplaats Volendam

Rooms Katholieke Begraafplaats Volendam

Naast en achter de Vincentiuskerk ligt de Rooms-Katholieke Begraafplaats in Volendam. Het beheer van deze begraafplaats wordt namens de Vincentiusparochie uitgevoerd door het begrafenisfonds. Hoofdtoegang van de begraafplaats ligt aan de C.J. Conijnstraat. Verder is er nog een toegang aan de IJselmeer-zijde.

C.J. Conijnstraat
1131 DZ Volendam

Grafstenen Rooms Katholieke Begraafplaats Volendam

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Rooms Katholieke Begraafplaats Volendam