Komende zaterdag: Extra inspiratiedag Bekijk winkel

Grafstenen in LentInformatie over grafstenen, grafmonumenten en begraafplaatsen

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de regio Lent? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen in de gemeente Lent en omgeving. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Elst. Op minder dan 15 minuten rijden van Lent.

Inspiratiewinkel Elst Bekijk assortiment Hoe werkt het?

“Wij zijn er zeer van onder de indruk“

Geachte heer/ mevrouw, Ik wil u bij Den Hollandse Gedenktekens bedanken voor de hele mooie graf monument die bij mijn dochter is geplaatst. Wij zijn er zeer van onder de indruk in positieve zin (hoe tegenstrijdig dit voor ons ook privé klinkt).

Maart 2017
Beuningen

“helemaal naar wens“

Het gedenkteken is helemaal naar wens. Precies zoals wij het in gedachten hadden. Onze dank hiervoor. Met vriendelijke groet,

December 2016
Nijmegen

“Volgens de afspraken afgeleverd“

Bedankt voor de goede informatie over het tijdstip etc van het plaatsen van het gedenkteken Ik ben daar kort bij aanwezig geweest en het monument is tot tevredenheid geplaatst. Het monument is volgens de afspraken afgeleverd, top. Ik bedank u voor de geboden werkzaamheden

November 2016
Arnhem

“keurige ontvangst“

Goede middag, Ik wil u –mede namens mijn familie- bedanken voor de keurige ontvangst bij u, de schetsen en de plaatsing van de gedenksteen voor mijn vader. Wij zijn zeer tevreden.

Juni 2016
Nijmegen

“Wij vonden dat het er mooi uitzag“

Ik ben met mijn moeder bij het graf geweest en wij vonden dat het er mooi uitzag. Wij willen jullie hierbij hartelijk bedanken voor de tijd die jullie namen en het hele proces van wensen tot uitvoering.

Mei 2016
Apeldoorn

Welke collecties leveren wij in Lent?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Lent van natuursteen

Natuursteen grafmonumenten

2
Grafstenen en grafmonumenten in Lent van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Lent van glas

Glazen grafmonumenten

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Lent

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Lent van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Lent van brons

Brons voor gedenktekens

7
Grafstenen en grafmonumenten in Lent van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

8
Grafstenen en grafmonumenten in Lent van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

Veelgestelde vragen

Ik woon ver van jullie vestiging, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Zijn er dan ook extra kosten verbonden aan het plaatsen van een grafsteen in de buurt van Lent
Wij hanteren voor iedere begraafplaats in Nederland hetzelfde tarief voor plaatsing. Zodoende betaalt u geen extra kosten voor de plaatsing van een grafmonument in uw regio. Wij plaatsen in heel Nederland en zijn op de hoogte van de lokale richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. Hiermee houden wij ook rekening tijdens het maken van het ontwerp.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

grafstenen Lent Algemene Begraafplaats Lent
Grafstenen Lent Algemene Begraafplaats Lent
Grafsteen Lent Algemene Begraafplaats Lent 1

Algemene Begraafplaats Lent

Sinds de jaren '80 van de twintigste eeuw beschikt Lent over een algemene begraafplaats aan de Visveldsestraat. Tot in de jaren '90 behoorde Lent, en dus de begraafplaats, bij de gemeente Elst, maar sinds 1998 is Lent onderdeel van de gemeente Nijmegen. Hoewel de algemene begraafplaats nog steeds op dezelfde plaats in Lent te vinden is, is het adres wel veranderd. Kort geleden is dit deel van de Visveldsestraat van naam veranderd in 'Notenlaatje'. Omdat de begraafplaats zich midden in het nieuwe groeiende stadsdeel Nijmegen-Noord bevindt, zal het gebruik van deze begraafplaats alleen maar toenemen.

Notenlaantje
6663 MG Lent
grafsteen Lent Nederlands Hervormd Lent
Grafmonument Lent Nederlands Hervormd Lent
Grafmonumenten Lent Nederlands Hervormd Lent 1

Nederlands Hervormd Lent

Op deze plaats in Lent wordt al eeuwenlang begraven. Ook is er op deze plek al heel lang een kerkgebouw. De eerste begraafplaats rondom de kerk bestond al sinds 1500 en bleef in gebruik tot ongeveer 1800. Het nieuwe kerkhof werd vervolgens op de huidige plek, aan de noordkant van het kerkgebouw aangelegd. Het kerkje is in de loop der eeuwen vaak verwoest geweest en kreeg in 1755 zijn huidige vorm. Al sinds 1591 is de kerk protestants.

Pastoor van Laakstraat
6663 CA Lent
grafmonument Lent Rooms Katholieke Begraafplaats Lent

Rooms Katholieke Begraafplaats Lent

De rooms-katholieke begraafplaats in Lent bestaat al sinds 1837. In die tijd stond er eerst een klein kerkje dat aan het einde van de 19e eeuw werd vervangen door het huidige kerkgebouw. De begraafplaats is tot nu toe nog steeds in gebruik en is bestemd voor leden van de parochie.

Pastoor van Laakstraat
6663 CB Lent

Grafstenen Rooms Katholieke Begraafplaats Lent

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Rooms Katholieke Begraafplaats Lent

Begraafplaatsen in de omgeving van Lent

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Lent maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.