Kom inspiratie opdoen in onze winkel

Grafmonumenten in Gooise MerenInformatie over grafstenen en grafmonumenten in de buurt van Gooise Meren

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafmonument voor uw dierbare kan verzorgen in de buurt van Gooise Meren? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafmonumenten en grafzerken in de gemeente Gooise Meren en omgeving, zoals in Bussum, Muiden, Muiderberg en Naarden. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Amsterdam. Op minder dan 15 minuten rijden van Gooise Meren.

Inspiratiewinkel Amsterdam Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Gooise Meren?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Gooise Meren van natuursteen

Grafstenen Gooise Meren

2
Grafstenen en grafmonumenten in Gooise Meren van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Gooise Meren van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Gooise Meren

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Gooise Meren van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Gooise Meren van brons

Grafmonument Gooise Meren

7
Grafstenen en grafmonumenten in Gooise Meren van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

8
Grafstenen en grafmonumenten in Gooise Meren van glas

Grafsteen Gooise Meren

“blij verrast“

Geachte mevrouw van der Ven en mevrouw Bosselaar, Vanmorgen zijn we wezen kijken. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat! Het was natuurlijk alweer een paar maanden geleden, dat we in Elst waren geweest. Daarom waren we blij verrast. Met dank voor de goede zorgen, service , snel antwoord op vragen, al met al perfect ! Met vriendelijke groet,

April 2024
Haarlemmerliede en spaarnwoude

“Mijn gezin en ik zijn er erg content mee“

Het gedenkteken is geplaatst en mijn gezin en ik zijn er erg content mee. De steensoort vinden we allemaal heel erg mooi. En de uitvoering is precies zoals de heer Marco Fronik het op de computer heeft ontworpen. Als we over een week het gedenkteken gaan inrichten en beplanten, zal het helemaal ' af ' zijn. Allemaal heel erg bedankt!

April 2024
Landsmeer

“Het is geheel tot wens “

Het monument is vandaag neer gezet en ziet er goed uit.Het is geheel tot wens en ik ben tevreden.

April 2024
Haarlemmermeer

“Zeer smaakvol en professioneel gedaan“

Gedachte heer De Nekker, Wij zijn ontzettend blij met het grafmonument van mijn man, (....) Het heeft al onze verwachtingen overtroffen. Dat geldt voor zowel het ontwerp, de uitvoering, als de mooie degelijke materialen. Zeer smaakvol en professioneel gedaan. Ook de zorgvuldigheid waarmee het graf is opgeleverd (de bloemetjes in het tuintje, onze vaas etc.) was ontroerend toen we er aankwamen. Heel veel dank voor alles. U ook voor de goede begeleiding. Ik hoop dat u onze complimenten wilt overbrengen aan alle collega's die hierbij betrokken zijn geweest. Met vriendelijke groet, (.....)

April 2024
Amsterdam

“Wij zijn U en Uw collega's dankbaar“

Nu wij het door Uw firma geplaatste gedenkteken hebben gezien is het mij een behoefte U te complimenteren met de wijze waarop wij zijn ontvangen en onze wensen zijn verwerkt in een ontwerp dat geheel aan onze verwachtingen voldeed. Wij zijn U en Uw collega's dankbaar voor hun aandeel in de afhandeling en verzoeken U vriendelijk om dit ook aan hen te laten weten.

April 2024
Velsen

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche Gedenktekens?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Plaatsen jullie op elke begraafplaats in Nederland?
Wij plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we monumenten in overleg ook in België en Duitsland. Onze werkwijze is hierop ingericht. Ons team van vakmensen plaatst alle soorten monumenten volgens hoge kwaliteitseisen. Zij brengen vrijwel iedere week een bezoek aan uw regio en zijn dus zeer regelmatig bij u in buurt.
Kan ik zelf een grafsteen laten ontwerpen?
Een mooie en persoonlijke grafsteen moet natuurlijk eerst ontworpen worden. We bieden u de mogelijkheid om vanuit uw eigen ontwerp een gedenkteken te realiseren maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis door onze adviseurs te laten maken. We staan open voor al uw ideeën.
Wat is de levertijd van een grafsteen?
De levertijd van een gedenkteken wordt met name bepaald door de mate waarin het materiaal beschikbaar is. Omdat wij met natuurlijke materiaalsoorten werken die per schip worden vervoerd vanuit alle delen van de wereld, kunnen levertijden tussen de 7 en 15 weken bedragen.
Kunnen jullie ook een bestaande grafsteen restaureren?
Het is zeker mogelijk om een bestaande grafsteen te restaureren. Houdt u wel rekening met kosten voor het afhalen van de grafsteen en het reinigen van het monument. In veel gevallen is het voordeliger om een nieuwe grafsteen te ontwerpen dan een bestaande steen te restaureren.

Een grafmonument ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Gooise Meren

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Gooise Meren maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Bussum Algemene Begraafplaats Bussum
Grafstenen Bussum Algemene Begraafplaats Bussum
Grafsteen Bussum Algemene Begraafplaats Bussum 1

Algemene Begraafplaats Bussum

Aan de rand van Bussum ligt de ruim en overzichtelijk opgezette algemene begraafplaats van het dorp. De begraafplaats heeft een parkachtig karakter met een brede oprijlaan waar voldoende parkeergelegenheid is. Er is een speciaal kinderhofje, een urnenmuur en een strooiveld.

Nieuwe Hilversumseweg
1406 TJ Bussum
grafsteen Muiden Begraafplaats Muiden
Grafmonument Muiden Begraafplaats Muiden
Grafmonumenten Muiden Begraafplaats Muiden 1

Begraafplaats Muiden

De algemene begraafplaats in Muiden is kleinschalig en is gelegen in het Muiderbos. De graven liggen langs de grind- en tegelpaden en hagen scheiden de verschillende gedeeltes.
Op de begraafplaats bevinden zich de graven van de Britse militairen, die sneuvelden op 1 mei 1943 bij het neerstorten van hun Halifax bommenwerper in de Noordpolder.

Weesperweg
1398 XD Muiden
grafmonument Muiderberg Algemene begraafplaats
Grafstenen Muiderberg Algemene begraafplaats
Grafsteen Muiderberg Algemene begraafplaats 1

Algemene begraafplaats Muiderberg

Op deze oude begraafplaats gelegen aan een fraaie laan met lindes vind je veel grafzerken, maar ook staande grafmonumenten.

Badlaan
1399 GN Muiderberg
grafmonumenten Muiderberg Joodse bgp Muiderberg

Joodse bgp Muiderberg

De Joodse begraafplaats in Muiderberg is de oudste begraafplaats van de Hoogduitse-Joden van Amsterdam. Halverwege de 17e eeuw werd de grond aangekocht. De Poolse Joden voegden zich later bij hen. Op het terrein bevinden zich onder andere een monument voor de slachtoffers van de Holocaust en een metaheerhuis.

Googweg
1399ER Muiderberg
grafstenen Muiderberg Kerk aan Zee

Kerk aan Zee Muiderberg

Rondom de van oorsprong Hervormde Kerk aan Zee ligt de begraafplaats. Het wordt beheerd door de Samen op Weg Gemeente. De geronde paden zijn goed verzorgd met bomen, hagen en bloemen. Ook zijn er op deze begraafplaats zeer oude zeemansgraven te vinden.

Kerkpad
1399HA Muiderberg

Grafstenen Kerk aan Zee Muiderberg

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Kerk aan Zee Muiderberg

grafsteen Naarden Algemene Begraafplaats Nieuw Valkeveen
Grafmonument Naarden Algemene Begraafplaats Nieuw Valkeveen
Grafmonumenten Naarden Algemene Begraafplaats Nieuw Valkeveen 1

Algemene Begraafplaats Nieuw Valkeveen Naarden

In 1936 werd aan de bekende tuinarchitect D.F. Tersteeg gevraagd een nieuwe begraafplaats te ontwerpen. Dirk Tersteeg was een meester in de Nieuw Architectonische Tuinstijl en de begraafplaats is zeer herkenbaar voor de stijl van zijn werken. Toen hij zijn ontwerp presenteerde, sprak de pers na afloop over een grafpark in plaats van een begraafplaats. Vanaf de entree, aula en de hoofdpaden zijn nergens graven zichtbaar, hierdoor wordt het parkachtige karakter versterkt.
In 1944 werd deze sfeervolle begraafplaats geopend.

Valkeveenselaan
1411 GT Naarden
grafmonument Naarden Begraafplaats ST. Vitus Naarden

Begraafplaats ST. Vitus Naarden

Amersfoortsestraatweg
1411 HK Naarden
grafmonumenten Naarden Nieuw Valkeveen

Nieuw Valkeveen Naarden

Valkeveenselaan
1411GT Naarden
grafstenen Naarden Stichting Oude Begraafplaats Naarden/Bussum

Stichting Oude Begraafplaats Naarden/Bussum

De oude begraafplaats van Naarden, op de hoek van de Brediusweg en de Amersfoortse Straatweg in Bussum, is een erkend Rijksmonument. Sinds 2000 zetten vrijwilligers, verenigd in een particuliere stichting, zich in voor het behoud en onderhoud van deze historische locatie. Sinds 2014 kan er weer op bescheiden schaal worden begraven.

Amersfoortsestraatweg
1411 HK Naarden