Kom inspiratie opdoen in onze winkel

Grafmonumenten in HilversumInformatie over grafstenen en grafmonumenten in de buurt van Hilversum

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafmonument voor uw dierbare kan verzorgen in de buurt van Hilversum? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafmonumenten en grafstenen in de gemeente Hilversum en omgeving. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Mijdrecht. Op minder dan 30 minuten rijden van Hilversum.

Inspiratiewinkel Mijdrecht Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Hilversum?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Hilversum van natuursteen

Grafstenen van natuursteen

2
Grafstenen en grafmonumenten in Hilversum van RVS

Grafmonumenten van RVS

3
Grafstenen en grafmonumenten in Hilversum van cortenstaal

Grafstenen met cortenstaal

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Hilversum

Grafstenen met zwerfkei

5
Grafstenen en grafmonumenten in Hilversum van hout

Grafmonumenten van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Hilversum van brons

Grafmonumenten van brons

7
Grafstenen en grafmonumenten in Hilversum van versteend hout

Grafstenen van versteend hout

8
Grafstenen en grafmonumenten in Hilversum van glas

Grafstenen van glas

“prachtig“

Ik wil u laten weten dat ik het monument dat u onlangs geplaatst heeft, prachtig vindt.

Mei 2024
Hilversum

“blij verrast“

Geachte mevrouw van der Ven en mevrouw Bosselaar, Vanmorgen zijn we wezen kijken. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat! Het was natuurlijk alweer een paar maanden geleden, dat we in Elst waren geweest. Daarom waren we blij verrast. Met dank voor de goede zorgen, service , snel antwoord op vragen, al met al perfect ! Met vriendelijke groet,

Mei 2024
Haarlemmerliede en spaarnwoude

“Mijn gezin en ik zijn er erg content mee“

Het gedenkteken is geplaatst en mijn gezin en ik zijn er erg content mee. De steensoort vinden we allemaal heel erg mooi. En de uitvoering is precies zoals de heer Marco Fronik het op de computer heeft ontworpen. Als we over een week het gedenkteken gaan inrichten en beplanten, zal het helemaal ' af ' zijn. Allemaal heel erg bedankt!

Mei 2024
Landsmeer

“Het is geheel tot wens “

Het monument is vandaag neer gezet en ziet er goed uit.Het is geheel tot wens en ik ben tevreden.

Mei 2024
Haarlemmermeer

“Zeer smaakvol en professioneel gedaan“

Gedachte heer De Nekker, Wij zijn ontzettend blij met het grafmonument van mijn man, (....) Het heeft al onze verwachtingen overtroffen. Dat geldt voor zowel het ontwerp, de uitvoering, als de mooie degelijke materialen. Zeer smaakvol en professioneel gedaan. Ook de zorgvuldigheid waarmee het graf is opgeleverd (de bloemetjes in het tuintje, onze vaas etc.) was ontroerend toen we er aankwamen. Heel veel dank voor alles. U ook voor de goede begeleiding. Ik hoop dat u onze complimenten wilt overbrengen aan alle collega's die hierbij betrokken zijn geweest. Met vriendelijke groet, (.....)

Mei 2024
Amsterdam

Veelgestelde vragen

Kan ik zomaar binnenlopen in de winkel in Mijdrecht om mij vrijblijvend te orienteren?
U kunt gewoon langskomen om rustig ideeën op te doen en te oriënteren. Wilt u advies? Dan is het verstandig om een afspraak te maken. Zo hoeft u niet onnodig te wachten en wordt u direct geholpen.
Plaatsen jullie op elke begraafplaats in Nederland?
Wij plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we monumenten in overleg ook in België en Duitsland. Onze werkwijze is hierop ingericht. Ons team van vakmensen plaatst alle soorten monumenten volgens hoge kwaliteitseisen. Zij brengen vrijwel iedere week een bezoek aan uw regio en zijn dus zeer regelmatig bij u in buurt.
Wat is de levertijd van een grafsteen?
De levertijd van een gedenkteken wordt met name bepaald door de mate waarin het materiaal beschikbaar is. Omdat wij met natuurlijke materiaalsoorten werken die per schip worden vervoerd vanuit alle delen van de wereld, kunnen levertijden tussen de 7 en 15 weken bedragen.
Kunnen jullie ook een bestaande grafsteen restaureren?
Het is zeker mogelijk om een bestaande grafsteen te restaureren. Houdt u wel rekening met kosten voor het afhalen van de grafsteen en het reinigen van het monument. In veel gevallen is het voordeliger om een nieuwe grafsteen te ontwerpen dan een bestaande steen te restaureren.
Moet ik de vergunning zelf aanvragen of doet Den Hollandsche Gedenktekens dit?
Als Den Hollandsche Gedenktekens het monument plaatst, nemen wij contact op met de gemeente voor het aanvragen van de vergunning.

Een grafmonument ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Hilversum

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Hilversum maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Hilversum Algemene begraafplaats Bosdrift
Grafstenen Hilversum Algemene begraafplaats Bosdrift
Grafsteen Hilversum Algemene begraafplaats Bosdrift 1

Algemene begraafplaats Bosdrift Hilversum

Begraafplaats, met de paden in de lengterichting aangelegd naar het noordwesten, oorspronkelijk in de as van de begraafplaatsaula. De graven liggen gerangschikt langs de gebogen paden met een vloeiend verloop, waardoor tussen de paden min of meer ovale en ellipsvormige grondpatronen ontstaan. Het beeld wordt met name bepaald door grote bomen en groepen van groenblijvende bomen op cruciale plaatsen, zoals bij de splitsing van paden of midden op een kruispunt van paden. Bijzondere boomsoorten zijn de zilveresdoorn en de vrij opgegroeide Thuya met unieke afmetingen.

Bosdrift
1215 AL Hilversum
grafsteen Hilversum Begraafplaats Zuiderhof

Begraafplaats Zuiderhof Hilversum

Zuiderhof is in 1957 ontworpen door W.M. Dudok en ligt op de overgang van de stad naar de Hilversumse heide. Het is een statige en opvallend vormgegeven begraafplaats. Het beschikt ook over een intieme urnentuin met moerbeibomen, omringd door een beukenhaag en lavendelstruiken. De urnentuin is gecombineerd met kindergraven en urnenmuren. Aangrenzend bevindt zich een urnenbos en een verstrooibos. Door de ligging op de heide komen ook wandelaars naar Zuiderhof om hier van de rust te genieten. Het kan gebeuren dat u op Zuiderhof dieren tegenkomt die op de heide leven.

Kolhornseweg
1213 RS Hilversum

Grafstenen Begraafplaats Zuiderhof Hilversum

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats Zuiderhof Hilversum

grafmonument Hilversum De nieuwe Algemene

De nieuwe Algemene Hilversum

Bosdrift
1215 AL Hilversum
grafmonumenten Hilversum Joodse begraafplaats Hilversum

Joodse begraafplaats Hilversum

Het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap beheert de Joodse begraafplaats aan de Vreelandseweg in Hilversum met ongeveer 500 grafstenen. Op de begraafplaats staat ook een monument ter nagedachtenis aan de joodse landgenoten die in de Tweede wereldoorlog om het leven kwamen. Slechts 40 van de ca 600 joodse families uit Hilversum overleefden de oorlog. De begraafplaats en de beheerderswoning zijn een Gemeentelijk Monument.

Vreelandseweg
1216CG Hilversum
grafstenen Hilversum Noorderbegraafplaats
Grafstenen Hilversum Noorderbegraafplaats
Grafsteen Hilversum Noorderbegraafplaats 1

Noorderbegraafplaats Hilversum

De Noorderbegraafplaats is een statige locatie met een duidelijke opzet: monumentale lanen met bomenrijen leiden vanaf het open centrale veld naar de verschillende delen. Sfeerbepalend zijn de bomenlanen bij de ingangen naar de grafvelden en de aula bij de entree. Aan de rechterkant van de entree ligt de Berlagevijver. Bij aanleg in 1929 lag de begraafplaats nog buiten de bebouwde kom van Hilversum, midden op de heide. Het ontwerp van architect W.M. Dudok is strak en ordelijk en geeft een plechtig en monumentaal beeld wanneer bloemen en planten in bloei staan. De grafvelden zijn grotendeels in kleine eenheden georganiseerd en worden omlijst door een haag en opgaande beplanting.
Op de begraafplaats is één grafveld als rooms-katholieke begraafplaats ingericht en één als oud-katholieke begraafplaats. Er is ook een gedeelte ingericht voor het begraven van moslims. Hier kan men overeenkomstig de religieuze tradities worden begraven.

Laan 1940-1945
1222 NL Hilversum
grafsteen Hilversum Sint Barbara

Sint Barbara Hilversum

Aan de rand van de Hoorneboegse heide in Hilversum ligt de Rooms-Katholieke begraafplaats St. Barbara. Het is een sfeervolle begraafplaats met veel bomen, struiken en bloemen. Op de grasvelden zijn de graven in lanen bij elkaar geplaatst. Er is ook een urnenmuur aanwezig.

Nieuwlandseweg
1215 DA Hilversum

Grafstenen Sint Barbara Hilversum

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Sint Barbara Hilversum