Glazen gedenkplaat

Eenvoudig grafmonument met glazen gedenkplaat

Dit grafmonument haalt haar schoonheid uit de eenvoud. Het liggende deel is gemaakt van één stuk natuursteen, door verschillende delen van het oppervlak op een andere manier te bewerken, ontstaan de verschillende kleurtinten. In het midden is een licht kronkelende rivier uitslepen en heeft ook de lichtste kleur tint. Dit komt omdat het oppervlak van de rivier de meest grove afwerking heeft. Hoe gladder het oppervlak, des te donkerder de kleurtint. Het staande deel is een eenvoudige rechthoekige glasplaat waarop een compositie is gemaakt bestaande uit een illustratie en de opschriften.

Eenvoudig grafmonument met glasprintfoto 1
Eenvoudig grafmonument met glazen gedenkplaat foto 1
Eenvoudig grafmonument met glazen gedenkplaat foto 2
Eenvoudig grafmonument met glazen gedenkplaat foto 3

Grafmonument glas en rvs auto

Glas, natuursteen, teakhout en RVS passen goed samen in een monument. Op dit moderne grafmonument met rvs auto is een staande glasplaat geplaatst. De glasplaat is stijlvol zwart van kleur. Dit zorgt ervoor dat de wit gelakte letters goed zijn te lezen, maar het geeft tegelijkertijd ook een mooi contrast door de strakke vorm en kleur van het glas tegenover de sierlijke letters in het eigen handschrift. De RVS auto is als lijntekening op het glas gemaakt en valt goed op, omdat de auto aan de zijkant buiten het kader van de glasplaat uitsteekt. Dit maakt het monument uniek en persoonlijk. Het liggende gedeelte heeft ook veel verrassende elementen. Zo wordt de speciaal bewerkte omranding van natuursteen centraal vooraan het monument onderbroken door een rustiek plateau van teakhout, wat qua kleur erg mooi combineert met de rest. Hieromheen is ruimte voor beplanten. Ruim de helft van de grafbedekking bestaat uit grijze Pebbles.

Grafmonument glas en rvs auto foto 1
Grafmonument glas en rvs auto foto 1
Grafmonument glas en rvs auto foto 2
Grafmonument glas en rvs auto foto 3
Grafmonument glas en rvs auto foto 4

Grafmonument met glazen gedenkplaat en regenboog

De basis van dit grafmonument is vervaardig uit zwart natuursteen. Dwars door het midden is in de lengterichting een fraaie slingerende rivier gemaakt die is opgevuld met split. De rivier wordt overbrugd door een bronzen beeldje van een regenboog en mensen. De persoonlijke teksten en naam zijn op de glazen letterplaat gemaakt door middel van een glazen gedenkplaat. Dankzij deze methode kunnen wij samen met u het gehele beeld ontwerpen dat op de glazen letterplaat moet komen.

Grafmonument met glasprint en regenboogfoto 1
Grafmonument met glazen gedenkplaat en regenboog foto 1
Grafmonument met glazen gedenkplaat en regenboog foto 2
Grafmonument met glazen gedenkplaat en regenboog foto 3
Grafmonument met glazen gedenkplaat en regenboog foto 4

Gedenkteken met grote glazen foto en cortenstaal

Het liggende deel van dit gedenkteken bestaat uit een brede omranding van cortenstaal met glooiende binnenranden en boomschors als grafbedekking. De fel oranje-bruine kleur komt door de roestende toplaag van het staal. Naast de fraaie kleur die het staal hierdoor krijgt, is de roestlaag ook een natuurlijke bescherming voor het staal zelf. Zo blijft het jarenlang goed. Als staande deel is er een foto compositie op glas gemaakt, die natuurlijk geheel volgens de wens van de familie is opgemaakt. U kunt zelf foto's meenemen om door onze grafische afdeling met de grootste zorg te laten opmaken tot een passende en representatieve letterplaat. In dit voorbeeld is er voor gekozen om de naam en datums niet op de glazen plaat te verwerken, maar om een kleine, ruw gevormde letterplaat van cortenstaal die voor de glasplaat is geplaatst.

Gedenkteken met grote glazen foto en cortenstaal foto 1
Gedenkteken met grote glazen foto en cortenstaal foto 1
Gedenkteken met grote glazen foto en cortenstaal foto 2
Gedenkteken met grote glazen foto en cortenstaal foto 3
Gedenkteken met grote glazen foto en cortenstaal foto 4

Zerk met moderne fotoprint

Een massieve zerk gecombineerd met een lichte glazen gedenkplaat. De eenvoud maakt het een sterk, strak ontwerp. De zerk staat op plinten waardoor het monument minder zwaar oogt en minder gevoelig is voor vuil. De fotoprint wordt samen met het ontwerpteam van Den Hollandsche ontworpen.

Zerk met moderne fotoprintfoto 1
Zerk met moderne fotoprint foto 1
Zerk met moderne fotoprint foto 2

Grafmonument van glas met een zonnebloem

De prachtige, warme tinten van de zonnebloem zijn bereikt met de techniek van glasfusing. Uitgangspunt was een schilderij van de zonnebloem. De zonnebloem ligt iets verheven op de glasplaat waardoor er meer diepte ontstaat. De grafzerk is van met de hand bewerkt graniet.

Grafmonument van glas met een zonnebloem foto 1
Grafmonument van glas met een zonnebloem foto 1
Grafmonument van glas met een zonnebloem foto 2

Ambachtelijke kindergrafsteen met moderne vormen

Moderne vormen en materialen komen samen met oude ambachten in deze kindergrafsteen. Het natuursteen heeft een mooie geribbelde structuur gekregen door de ambachtelijke frijnslag. Dit in combinatie met de afgeronde randen en de ovalen vormen van het natuursteen, heeft deze kindergrafsteen een vriendelijke uitstraling. Ook zijn er speelse elementen toegevoegd. Zo loopt de staande boog van bovenaf gezien niet helemaal recht, waardoor deze schuin over de blauwe glazen letterplaat heen staat en zweven er twee wit met blauwe glazen vlinders midden op het monument. De tekst op de letterplaat is geëmailleerd en zal hierdoor jarenlang van goede kwaliteit blijven.

Ambachtelijke kindergrafsteen met moderne vormenfoto 1