Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Belgisch hardsteen grafsteen

Grafsteen met elfje en klassieke belettering

Op deze Belgisch hardsteen grafsteen is een fraaie cortenstalen uitsnede van een elfje geplaatst. Deze illustratie is gemaakt van een bestaande tekening en overgezet naar een lijnentekening, die voor de uitsnede kon worden gebruikt. De warme kleur van het cortenstaal komt door de oxidatielaag op het staal, die juist zorgt voor de bescherming van het onderliggende materiaal. Bij de donkergrijze lettersteen past deze bruine kleur dan ook erg goed. Verder zijn op de lettersteen de persoonlijke teksten, de naam en data aangebracht met een klassiek oud Engels lettertype. De randen van de lettersteen zijn weer ruw gemaakt om het gehele ontwerp toch een iets grovere tint te geven. Op het liggende deel is ook cortenstaal toegepast als omranding en daarbinnen is het graf bedekt met boomschors.

Grafsteen met elfje en klassieke beletteringfoto 1
Grafsteen met elfje en klassieke belettering foto 1
Grafsteen met elfje en klassieke belettering foto 2
Grafsteen met elfje en klassieke belettering foto 3
Grafsteen met elfje en klassieke belettering foto 4

Klassieke Belgisch hardsteen grafsteen

Op dit klassieke gedenkteken zijn veel traditionele details aangebracht. De hele grafzerk is opgetrokken uit Belgisch Hardsteen, waarvan de oppervlakken zijn gezoet. Dit maakt dat dit klassieke gedenkteken een eigentijdse uitstraling heeft. Wanneer u goed kijkt zijn er veel details zichtbaar. Zo is bijvoorbeeld de structuur in de omkadering van de denkplaat gemaakt door het te frijnen. Dezelfde structuur komt ook terug als de band rondom de zijden van de grafzerk. Op de bovenzijde zijn in reliëf de naam, opschriften en de zegel met illustratie en het labarum symbool verwerkt. Dit alles geeft het gedenkteken een hoogwaardig klassiek uiterlijk. Ook is er nog een zegel met kruis op beide zijden van het gedenkteken verwerkt.

Klassieke Belgisch hardsteen grafsteen foto 1
Klassieke Belgisch hardsteen grafsteen foto 1
Klassieke Belgisch hardsteen grafsteen foto 2
Klassieke Belgisch hardsteen grafsteen foto 3

foto 1

Familiegraf

Familiegraf van Belgisch hardsteen met diverse ornamenten. Onze adviseurs kunnen u helpen met het ontwerpen van een familiegraf.

Familiegraf foto 1
Familiegraf foto 1
Familiegraf foto 2
Familiegraf foto 3
Familiegraf foto 4
Familiegraf foto 5

Belgisch hardsteen grafsteen

Grafsteen van Belgisch hardsteen met een ouderwetse frijnslag. Gecentreerd op de letterplaat zit een marmeren plaat natuursteen met een handgehakte boom. De grafbedekking bestaat uit pebbles en siergrassen.

Belgisch hardsteen grafsteenfoto 1
Belgisch hardsteen grafsteen foto 1
Belgisch hardsteen grafsteen foto 2
Belgisch hardsteen grafsteen foto 3
Belgisch hardsteen grafsteen foto 4

 foto 1