Kom inspiratie opdoen in onze winkel

Grafstenen in AlmeloInformatie over grafstenen en grafmonumenten in de buurt van Almelo

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de buurt van Almelo? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen en grafstenen in de gemeente Almelo en omgeving, zoals in Aadorp, Almelo en Bornerbroek. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Hardenberg. Op minder dan 25 minuten rijden van Almelo.

Inspiratiewinkel Hardenberg Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Almelo?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Almelo van natuursteen

Grafstenen van natuursteen

2
Grafstenen en grafmonumenten in Almelo van RVS

Grafmonumenten van RVS

3
Grafstenen en grafmonumenten in Almelo van cortenstaal

Grafstenen met cortenstaal

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Almelo

Grafstenen met zwerfkei

5
Grafstenen en grafmonumenten in Almelo van hout

Grafmonumenten van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Almelo van brons

Grafmonumenten van brons

7
Grafstenen en grafmonumenten in Almelo van versteend hout

Grafstenen van versteend hout

8
Grafstenen en grafmonumenten in Almelo van glas

Grafstenen van glas

“Het eindresultaat is prachtig“

Beste medewerker, wij vonden het gedenkteken voor mijn vader erg mooi, heb ook foto's doorgestuurd aan familie en die waren het daar ook mee eens. Een goed gevoel voor ons, en zeker zoals mijn ouders het zouden hebben gewild. Mijn dank met vriendelijke groet, Ineke van de Sande

Juni 2024
Hengelo

“mooi geworden en strak geplaatst“

Geachte M, Wauw wat het gedenkteken mooi geworden en strak geplaatst. (Hopelijk blijven de andere er van af). Met een zeer dankbare groet,

Juni 2024
Hardenberg

“ Al veel positieve complimenten ontvangen“

Beste Roelie, Afgelopen dinsdag is het grafmonument van mijn geplaatst in Ommen. Bijdeze wil ik de hele firma/organisatie enorm bedanken hoe het monument tot stand is gekomen en geplaatst! Het luisteren naar onze wensen, de terugkoppeling tijdens het proces en de afspraken nakomen, maakt dat jullie firma/organisatie alle eer toekomt!! Ik heb al veel positieve complimenten ontvangen over het monument, het straalt warmte uit……….

Juni 2024
Ommen

“Ik heb al veel reacties gehad dat het mooi is.“

Goedemorgen , Ik ben erg tevreden. De gedenksteen staat goed. Ik heb al veel reacties gehad dat het mooi is. Met zonnig weer is het mooi maar ook in regenachtig weer. Nogmaals erg tevreden met de plaatsing maar ook hoe jullie ons geholpen hebben. Met vriendelijk groet, (.....)

Juni 2024
Ommen

“Het is nu een mooie plek om te bezoeken“

We willen u laten weten dat het grafmonument dat geplaatst is voor onze dochter prachtig is. Precies zoals gehoopt en ontworpen. Het is nu een mooie plek om te bezoeken en onze dochter te gedenken. Ook de reacties van onze naasten zijn heel lovend. Kortom, alle lof voor jullie. Nogmaals dank!!

Juni 2024
Oldenzaal

Veelgestelde vragen

Ik woon niet in de buurt van een Den Hollandsche vestiging/winkel, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Zijn er dan extra kosten verbonden aan het plaatsen van een grafsteen in de buurt van almelo?
Wij hanteren voor iedere begraafplaats in Nederland hetzelfde tarief voor plaatsing. Zodoende betaalt u geen extra kosten voor de plaatsing van een grafmonument in uw regio. Wij plaatsen in heel Nederland en zijn op de hoogte van de lokale richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. Hiermee houden wij ook rekening tijdens het maken van het ontwerp.
Plaatsen jullie op elke begraafplaats in Nederland?
Wij plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we monumenten in overleg ook in België en Duitsland. Onze werkwijze is hierop ingericht. Ons team van vakmensen plaatst alle soorten monumenten volgens hoge kwaliteitseisen. Zij brengen vrijwel iedere week een bezoek aan uw regio en zijn dus zeer regelmatig bij u in buurt.
Kunnen jullie ook een bestaande grafsteen restaureren?
Het is zeker mogelijk om een bestaande grafsteen te restaureren. Houdt u wel rekening met kosten voor het afhalen van de grafsteen en het reinigen van het monument. In veel gevallen is het voordeliger om een nieuwe grafsteen te ontwerpen dan een bestaande steen te restaureren.
Hoe werkt de aanschaf van een grafsteen?
De aanschaf van een grafmonument begint vaak bij de orieëntatie. Daarna verwerken wij ideeën die u heeft in een vrijblijvend ontwerp. U ontvangt een prijsopgave een een digitaal voorstel. Na goedkeuring onderhouden wij contact met de gemeente voor de vergunning en met de begraafplaats voor de plaatsing van het monument.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Almelo

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Almelo maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Aadorp Begraafplaats Aadorp
Grafstenen Aadorp Begraafplaats Aadorp
Grafsteen Aadorp Begraafplaats Aadorp 1

Begraafplaats Aadorp

De begraafplaats aan de Kerkhofsweg in Aadorp ligt iets verscholen achter de huizen aan de doorgaande weg. De begraafplaats is in de jaren '40 van de vorige eeuw aangelegd en vanaf 2002 beheert de gemeente Almelo deze begraafplaats. Het terrein is rechthoekig gevormd en is afgebakend met een groene haag. Vanaf beide poorten lopen twee paden in een flauwe bocht naar het centrale middenpad dat uitkomt in het midden van de begraafplaats. Aan weerszijden van het centrale pad zijn de grafmonumenten en grafstenen opgesteld in rijen en vakken. Grote oude bomen geven deze begraafplaats veel sfeer.

Kerkhofsweg
7611 BH Aadorp
grafsteen Almelo  Begraafplaats 't Groenedael

Begraafplaats 't Groenedael Almelo

De begraafplaats is gelegen tussen de Wierdensestraat en de Willem de Clercqstraat. Deze gemeentelijke begraafplaats biedt vele opties voor verschillende soorten grafmonumenten. Aangelegd tussen 1871 en 1875 en ontworpen door architect J. Moll uit Hengelo.

Willem de Clercqstraat
7604 AR Almelo

Grafstenen Begraafplaats 't Groenedael Almelo

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats 't Groenedael Almelo

grafmonument Almelo Begraafplaats Almelo RK

Begraafplaats Almelo RK

De Rooms Katholieke begraafplaats van Almelo ligt in het hart van de wijk Rumerslanden, maar ooit stond hier een boerderij. Sinds eind 19e eeuw is dit een begraafplaats. Voor het plaatsen van een grafmonument of grafsteen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo biedt de begraafplaats ruimte aan enkele graven, familiegraven of een grafkelder. Ook zijn er verschillende asbestremmingen mogelijk, zoals het strooiveld, de urnenmuur en columbarium.

Kerkhofsweg
7603ND Almelo

Grafstenen Begraafplaats Almelo RK

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats Almelo RK

grafmonumenten Almelo Crematoria Twente
Grafmonument Almelo Crematoria Twente
Grafmonumenten Almelo Crematoria Twente 1

Crematoria Twente Almelo

Het crematorium van Almelo is onderdeel van Crematoria Twente. Vanaf de Willem de Clerqstraat is het een stukje om de begraafplaats heenrijden. Het crematorium bevat veel voorzieningen en ligt in een rustige groene omgeving. Bij het crematorium zijn verschillende asbestemmingen mogelijk, waaronder het verstrooien van as en plekken waar een klein gedenkteken voor urnengraf geplaatst kan worden.

Willem de Clercqstraat
7604 AR Almelo
grafstenen Almelo Joodse begraafplaats Almelo
Grafstenen Almelo Joodse begraafplaats Almelo
Grafsteen Almelo Joodse begraafplaats Almelo 1

Joodse begraafplaats Almelo

In 1846 is deze begraafplaats in gebruik genomen. De voorzijde van de begraafplaats is afgesloten met een witte muur waar achter een grote oude boom over de begraafplaats waakt. De begraafplaats is geheel ommuurd. De oude Joodse grafmonumenten zijn in oude glorie hersteld en de begraafplaats is gerenoveerd in het jaar 2000.

Boddenstraat
7607 BM Almelo
grafsteen Almelo RK begraafplaats Almelo

RK begraafplaats Almelo

Kerkhofsweg
7603 ND Almelo
grafmonument Almelo RK Begraafplaats Mariaparochie

RK Begraafplaats Mariaparochie Almelo

Onderdeel van de H. Pancratius parochie. De begraafplaats ligt, vanaf de hoek Ootmarsumsestraat/Tubbergseweg gezien, achter het kerkgebouw. In 2018 bestond de parochie Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand 100 jaar en in 2023 wordt het kerkgebouw 100 jaar oud. Op de begraafplaats zijn verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van een grafsteen of ander soort gedenkteken. Er zijn particuliere graven, kindergraven en er is een urnenmuur en een strooiveld.

Ootmarsumsestraat
7603 NN Almelo

Grafstenen RK Begraafplaats Mariaparochie Almelo

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op RK Begraafplaats Mariaparochie Almelo

grafmonumenten Bornerbroek Kerkhof St. Stephanusparochie
Grafstenen Bornerbroek Kerkhof St. Stephanusparochie
Grafsteen Bornerbroek Kerkhof St. Stephanusparochie 1

Kerkhof St. Stephanusparochie Bornerbroek

Het kerkhof van de St. Stephanus geloofsgemeenschap ligt half verscholen onder de oude bomen naast St. Stephanuskerk. Leden van de parochie kunnen op dit kerkhof begraven worden. Het onderhoud van het kerkhof wordt gedaan door vrijwilligers vanuit de parochie.

Bornsestraat
7627 NT Bornerbroek