Grafstenen in DalfsenInformatie over grafstenen, grafmonumenten en begraafplaatsen

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de regio Dalfsen? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen in de gemeente Dalfsen en omgeving, zoals in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Wezep. Op minder dan 25 minuten rijden van Dalfsen.

Inspiratiewinkel Wezep Bekijk assortiment Hoe werkt het?

“Blijvende mooie herinnering“

Beste medewerker, wij vonden het gedenkteken voor mijn vader erg mooi, heb ook foto's doorgestuurd aan familie en die waren het daar ook mee eens. Een goed gevoel voor ons, en zeker zoals mijn ouders het zouden hebben gewild. Mijn dank met vriendelijke groet, Ineke van de Sande

Juli 2017
Hengelo

“mooi geworden en strak geplaatst“

Geachte M, Wauw wat het gedenkteken mooi geworden en strak geplaatst. (Hopelijk blijven de andere er van af). Met een zeer dankbare groet,

Februari 2017
Hardenberg

“ Al veel positieve complimenten ontvangen“

Beste Roelie, Afgelopen dinsdag is het grafmonument van mijn geplaatst in Ommen. Bijdeze wil ik de hele firma/organisatie enorm bedanken hoe het monument tot stand is gekomen en geplaatst! Het luisteren naar onze wensen, de terugkoppeling tijdens het proces en de afspraken nakomen, maakt dat jullie firma/organisatie alle eer toekomt!! Ik heb al veel positieve complimenten ontvangen over het monument, het straalt warmte uit……….

Mei 2016
Ommen

“Ik heb al veel reacties gehad dat het mooi is.“

Goedemorgen , Ik ben erg tevreden. De gedenksteen staat goed. Ik heb al veel reacties gehad dat het mooi is. Met zonnig weer is het mooi maar ook in regenachtig weer. Nogmaals erg tevreden met de plaatsing maar ook hoe jullie ons geholpen hebben. Met vriendelijk groet, (.....)

April 2016
Ommen

“Het is nu een mooie plek om te bezoeken“

We willen u laten weten dat het grafmonument dat geplaatst is voor onze dochter prachtig is. Precies zoals gehoopt en ontworpen. Het is nu een mooie plek om te bezoeken en onze dochter te gedenken. Ook de reacties van onze naasten zijn heel lovend. Kortom, alle lof voor jullie. Nogmaals dank!!

Februari 2016
Oldenzaal

Welke collecties leveren wij in Dalfsen?

1
natuurlijke grafstenen

Natuursteen grafmonumenten

2
grafmonumenten rvs band foto op glas

RVS en glas grafmonumenten

3
glazen grafmonumenten

Glazen grafmonumenten

4
zwerfkei grafmonumenten

Zwerfkeien als grafmonument

5
houten grafmonumenten

Grafmonument van hout

6
Bronzen grafstenen grafsteen met brons

Brons voor gedenktekens

7
cortenstaal grafmonumenten

Cortenstaal grafmonumenten

8
versteend hout grafsteen

Versteend hout als grafsteen

Veelgestelde vragen

Ik woon ver van jullie vestiging, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. Onze inspiratietuin in Elst bevat bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u die aan onze adviseur stellen.
Zijn er dan ook extra kosten verbonden aan het plaatsen van het monument in onze regio?
Wij hanteren voor iedere begraafplaats in Nederland hetzelfde tarief voor plaatsing. Zodoende betaalt u geen extra kosten voor de plaatsing van een grafmonument in uw regio. Wij plaatsen in heel Nederland en zijn op de hoogte van de lokale richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. Hiermee houden wij ook rekening tijdens het maken van het ontwerp.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Algemene Begraafplaats Nieuwleusen Ds.Smitslaan 14 Nieuwleusen

Algemene Begraafplaats Nieuwleusen

In Nieuwleusen wordt er begraven aan de Ds.Smitslaan. Rond 1890 is de begraafplaats aangelegd en zijn de eerste grafstenen geplaatst. Het oudste jaartal op een grafsteen is 1889. Vanwege ruimtegebrek is er in de periode tussen 1935 en 1940 uitgebreid richting het oosten. In 2017 wordt er gebouwd aan een nieuwe gemoderniseerde aula. Deze aula is eigendom van de begrafenisvereniging Nieuwleusen. De Ds.Smitslaan is te bereiken vanaf de Burgemeester Backxlaan.

Ds.Smitslaan
7711BA Nieuwleusen
Begraafplaats Lemelerveld Nieuwstraat 17D Lemelerveld

Begraafplaats Lemelerveld

De ingang van de begraafplaats bevindt zich aan de Nieuwstraat. De grafstenen worden van voor naar achter geplaatst. Rondom de begraafplaats is een beukenhaag geplaatst zodat het geheel netjes afgeschermd is.

Nieuwstraat
8151 BB Lemelerveld
Begraafplaats RK Heilig Hart Kerk Lemelerveld Posthoornweg 6 Lemelerveld

Begraafplaats RK Heilig Hart Kerk Lemelerveld

De RK Heilig Hart Kerk is in 1884 klaar bevonden. W.V.A. Tepe heeft de kerk ontworpen. De begraafplaats bevindt zich achter de kerk en heeft rechte paden zodat de grafmonumenten in rechte lijnen staan opgesteld.

Posthoornweg
8152 AZ Lemelerveld
Begraafplaats RK St. Cyriacus Parochie Hoonhorst Kerkstraat Dalfsen

Begraafplaats RK St. Cyriacus Parochie Hoonhorst Dalfsen

Vanaf 1821 word hier begraven. Men is in 1962 begonnen met het bouwen van de huidige kerk. Het ontwerp is door ir. P. Starmans gemaakt. Op het kerkhof zijn bepaalde eisen voor de grafsteen.

Kerkstraat
7722 LR Dalfsen
Begraafplaats Ruitenborgh Rynoldingstraat Dalfsen

Begraafplaats Ruitenborgh Dalfsen

In de 19e eeuw in deze begraafplaats aangelegd. De beuken rondom zorgen voor bescherming. De grafmonumenten staan in rijen opgesteld langs de paden en er mag twee diep begraven worden. Urnen mogen worden bijgezet.

Rynoldingstraat
7721 BP Dalfsen
Begraafplaats Welsum Dalfsen Oosterdalfsersteeg Dalfsen

Begraafplaats Welsum Dalfsen

Toen de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat vol raakte heeft men in 1978 begraafplaats Welsum aangelegd. Er is veel groen en de graven zijn ruimtelijk opgezet. De begraafplaats biedt zowel ruimte voor grafstenen, grafmonumenten en grafzerken als voor urnengraven en urnen. Tevens is er een strooiveld en een columbarium. Er mag twee diep begraven worden.

Oosterdalfsersteeg
7722 SB Dalfsen
Dierenbegraafplaats Vennenberg Kortersweg 4 Dalfsen

Dierenbegraafplaats Vennenberg Dalfsen

Sinds 1992 is deze speciale dierenbegraafplaats in gebruik.

Kortersweg
7722 JG Dalfsen
RK Begraafplaats Dalfsen Wilhelminastraat Dalfsen

RK Begraafplaats Dalfsen

Deze Rooms Katholieke begraafplaats is te betreden vanaf de Wilhelminastraat en valt onder het beheer van de St. Cyriacus Parochie Dalfsen.

Wilhelminastraat
7721 CH Dalfsen

Begraafplaatsen in de omgeving van Dalfsen

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Dalfsen maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.