Komende zaterdag: Extra inspiratiedag Bekijk alle winkels

Grafstenen in NieuwkoopInformatie over grafstenen, grafmonumenten en begraafplaatsen

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de regio Nieuwkoop? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen in de gemeente Nieuwkoop en omgeving. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Mijdrecht. Op minder dan 25 minuten rijden van Nieuwkoop.

Inspiratiewinkel Mijdrecht Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Nieuwkoop?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Nieuwkoop van natuursteen

Grafstenen Nieuwkoop

2
Grafstenen en grafmonumenten in Nieuwkoop van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Nieuwkoop van glas

Grafsteen Nieuwkoop

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Nieuwkoop

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Nieuwkoop van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Nieuwkoop van brons

Grafmonument Nieuwkoop

7
Grafstenen en grafmonumenten in Nieuwkoop van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

8
Grafstenen en grafmonumenten in Nieuwkoop van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

“uitermate tevreden“

Vorige week zaterdag zijn we op de begraaf plaats geweest, ik moet zeggen dat het er zeer goed uit zag, we zijn daarom uitermate tevreden over het eindresultaat,

Maart 2017
Schoonhoven

“onder de indruk van het liefdevolle vakwerk.“

Gister is de steen geplaatst. We zijn ontzettend onder de indruk van het liefdevolle vakwerk. Het is prachtig geworden. Jullie zijn er perfect in geslaagd om dat wat we in ons hoofd hadden te maken. Heel erg bedankt voor alles!

November 2016
Krimpenerwaard

“goede en professionele begeleiding“

De afgelopen dagen hebben de kinderen en ikzelf het gedenkteken bekeken en we vinden allen het gedenkteken erg mooi en geheel naar onze wensen. Wij willen u ook bedanken voor de goede en professionele begeleiding van uw bedrijf bij de keuze en het ontwerp. Met vriendelijke groet,

Juli 2016
Oud-beijerland

“ Veel mooie reacties“

Het gedenkteken voor onze dochter ziet er prachtig uit. De steen, de glasplaat met tekst en de parels in de rivier vormen een mooi geheel. Heel veel dank dat we samen met Den Hollandsche dit ontwerp hebben kunnen realiseren. Bedankt voor het advies bij de materiaal keuze en het maken en plaatsen van het gedenkteken. Veel mooie reacties gehad van vrienden en kennissen over het gedenkteken. Inmiddels al een jaar geleden dat ze stierf. Het blijft nog erg onwerkelijk. Op deze manier hebben we haar een mooie plek gegeven om te gedenken.

Maart 2016
Den haag

“heel mooi geworden.“

Wij zijn donderdag meteen na schooltijd gaan kijken en vinden het heel mooi geworden.

Maart 2016
Papendrecht

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche Gedenktekens?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Wat is de levertijd van een grafsteen?
De levertijd van een gedenkteken wordt met name bepaald door de mate waarin het materiaal beschikbaar is. Omdat wij met natuurlijke materiaalsoorten werken die per schip worden vervoerd vanuit alle delen van de wereld, kunnen levertijden tussen de 7 en 15 weken bedragen.
Kunnen jullie ook een bestaande grafsteen restaureren?
Het is zeker mogelijk om een bestaande grafsteen te restaureren. Houdt u wel rekening met kosten voor het afhalen van de grafsteen en het reinigen van het monument. In veel gevallen is het voordeliger om een nieuwe grafsteen te ontwerpen dan een bestaande steen te restaureren.
Hoe werkt de aanschaf van een grafsteen?
De aanschaf van een grafmonument begint vaak bij de orieëntatie. Daarna verwerken wij ideeën die u heeft in een vrijblijvend ontwerp. U ontvangt een prijsopgave een een digitaal voorstel. Na goedkeuring onderhouden wij contact met de gemeente voor de vergunning en met de begraafplaats voor de plaatsing van het monument.
Moet ik de vergunning zelf aanvragen of doet Den Hollandsche Gedenktekens dit?
Als Den Hollandsche Gedenktekens het monument plaatst, nemen wij contact op met de gemeente voor het aanvragen van de vergunning.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Nieuwkoop

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Nieuwkoop maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Nieuwkoop Nieuwkoop
Grafstenen Nieuwkoop Nieuwkoop
Grafsteen Nieuwkoop Nieuwkoop 1

Nieuwkoop

Begraafplaats rondom en naast de kerk. Hoewel de kerk Nederlands Hervormde is, betreft dit een algemene begraafplaats met particuliere en algemene graven. De begraafplaats grenst aan de Nieuwkoopse plas waardoor deze plek een weids en uniek aangezicht heeft.

Reghthuysplein
2421 BE Nieuwkoop
grafsteen Nieuwkoop RK begraafplaats Dorpsstraat

RK begraafplaats Dorpsstraat Nieuwkoop

Deze begraafplaats heeft een monumentaal toegangshek. Het hek stamt uit 1910. Het is gesmeed door dorpssmid Hein Pieterse. Bovenop de pilaren staat een zandstenen beeldhouwwerk: vier doodshoofden (elk gericht naar een windstreek)
Op deze oude begraafplaats vind je veel grafmonumenten, er worden er nog particuliere graven uitgegeven.

Dorpsstraat
2421 AV Nieuwkoop