Kom inspiratie opdoen in onze winkel

Grafmonumenten in HaarlemInformatie over grafstenen en grafmonumenten in de buurt van Haarlem

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafmonument voor uw dierbare kan verzorgen in de buurt van Haarlem? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafmonumenten en grafstenen in de gemeente Haarlem en omgeving, zoals in Haarlem en Spaarndam. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Amsterdam. Op minder dan 30 minuten rijden van Haarlem.

Inspiratiewinkel Amsterdam Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Haarlem?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Haarlem van natuursteen

Grafstenen van natuursteen

2
Grafstenen en grafmonumenten in Haarlem van RVS

Grafmonumenten van RVS

3
Grafstenen en grafmonumenten in Haarlem van cortenstaal

Grafstenen met cortenstaal

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Haarlem

Grafstenen met zwerfkei

5
Grafstenen en grafmonumenten in Haarlem van hout

Grafmonumenten van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Haarlem van brons

Grafmonumenten van brons

7
Grafstenen en grafmonumenten in Haarlem van versteend hout

Grafstenen van versteend hout

8
Grafstenen en grafmonumenten in Haarlem van glas

Grafstenen van glas

“blij verrast“

Geachte mevrouw van der Ven en mevrouw Bosselaar, Vanmorgen zijn we wezen kijken. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat! Het was natuurlijk alweer een paar maanden geleden, dat we in Elst waren geweest. Daarom waren we blij verrast. Met dank voor de goede zorgen, service , snel antwoord op vragen, al met al perfect ! Met vriendelijke groet,

Juni 2024
Haarlemmerliede en spaarnwoude

“Mijn gezin en ik zijn er erg content mee“

Het gedenkteken is geplaatst en mijn gezin en ik zijn er erg content mee. De steensoort vinden we allemaal heel erg mooi. En de uitvoering is precies zoals de heer Marco Fronik het op de computer heeft ontworpen. Als we over een week het gedenkteken gaan inrichten en beplanten, zal het helemaal ' af ' zijn. Allemaal heel erg bedankt!

Juni 2024
Landsmeer

“Het is geheel tot wens “

Het monument is vandaag neer gezet en ziet er goed uit.Het is geheel tot wens en ik ben tevreden.

Juni 2024
Haarlemmermeer

“Zeer smaakvol en professioneel gedaan“

Gedachte heer De Nekker, Wij zijn ontzettend blij met het grafmonument van mijn man, (....) Het heeft al onze verwachtingen overtroffen. Dat geldt voor zowel het ontwerp, de uitvoering, als de mooie degelijke materialen. Zeer smaakvol en professioneel gedaan. Ook de zorgvuldigheid waarmee het graf is opgeleverd (de bloemetjes in het tuintje, onze vaas etc.) was ontroerend toen we er aankwamen. Heel veel dank voor alles. U ook voor de goede begeleiding. Ik hoop dat u onze complimenten wilt overbrengen aan alle collega's die hierbij betrokken zijn geweest. Met vriendelijke groet, (.....)

Juni 2024
Amsterdam

“Wij zijn U en Uw collega's dankbaar“

Nu wij het door Uw firma geplaatste gedenkteken hebben gezien is het mij een behoefte U te complimenteren met de wijze waarop wij zijn ontvangen en onze wensen zijn verwerkt in een ontwerp dat geheel aan onze verwachtingen voldeed. Wij zijn U en Uw collega's dankbaar voor hun aandeel in de afhandeling en verzoeken U vriendelijk om dit ook aan hen te laten weten.

Juni 2024
Velsen

Veelgestelde vragen

Ik woon niet in de buurt van een Den Hollandsche vestiging/winkel, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche Gedenktekens?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Kan ik zomaar binnenlopen in de winkel in Amsterdam om mij vrijblijvend te orienteren?
U kunt gewoon langskomen om rustig ideeën op te doen en te oriënteren. Wilt u advies? Dan is het verstandig om een afspraak te maken. Zo hoeft u niet onnodig te wachten en wordt u direct geholpen.
Kan ik zelf een grafsteen laten ontwerpen?
Een mooie en persoonlijke grafsteen moet natuurlijk eerst ontworpen worden. We bieden u de mogelijkheid om vanuit uw eigen ontwerp een gedenkteken te realiseren maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis door onze adviseurs te laten maken. We staan open voor al uw ideeën.
Moet ik de vergunning zelf aanvragen of doet Den Hollandsche Gedenktekens dit?
Als Den Hollandsche Gedenktekens het monument plaatst, nemen wij contact op met de gemeente voor het aanvragen van de vergunning.

Een grafmonument ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Haarlem

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Haarlem maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Haarlem Begraafplaats Akendam
Grafstenen Haarlem Begraafplaats Akendam
Grafsteen Haarlem Begraafplaats Akendam 1

Begraafplaats Akendam Haarlem


Begraafplaats Akendam ligt aan de Vergierdeweg en is aangelegd ter uitbreiding van begraafplaats Kleverlaan. De begraafplaats is landelijk gelegen en vernoemd naar de voormalige hofstede Akendam. Het park is ingericht met veel groen, er staan zeker achthonderd bomen, er zijn verschillende waterpartijen en mooi aangelegde wandelpaden. Daartussen liggen de graven in een overzichtelijk patroon, familiegraven en algemene graven.
Zowel op het algemene deel als op het islamitisch deel is een eigen veld aangelegd voor kindergraven.

Vergierdeweg
2026 BJ Haarlem
grafsteen Haarlem de Kleverlaan

De Kleverlaan Haarlem

Begraafpark Kleverlaan is de oudste begraafplaats van Haarlem. Het is een park met kronkelende paden, weelderig groen, oeroude bomen, vijvers en andere waterpartijen. De begraafplaats heeft een algemeen, een joods, een katholiek en een kinderdeel, voor zowel graven als urnen. Een van de opvallende gebouwen in het park is het mausoleum. In het mausoleum bestaat de mogelijkheid om een overledene te begraven in een wandgraf, en het souterrain ervan is ingericht als columbarium. In deze ruimte met nissen kunnen urnen worden geplaatst. Op Begraafpark Kleverlaan is ook een historische wandelroute beschikbaar. U kunt om een rondleiding vragen bij de beheerder.

Kleverlaan
2023 JC Haarlem
grafmonument Haarlem Haarlem St. Jozef

Haarlem St. Jozef

De Rooms-Katholieke begraafplaats St.Jozef is aangelegd in 1958. Het park is landelijk gelegen met uitzicht op de weilanden en de Spaarndammerdijk. De strakke indeling van het park maakt de uitstraling sober en overzichtelijk. De bomen zijn geplant in strakke rijen, verbonden door hagen, kleurige beplanting en grasvelden. Er zijn algemene en familiegraven. Ook is bovengronds begraven mogelijk op deze begraafplaats.

Vergierdeweg
2026 BJ Haarlem
grafmonumenten Haarlem Joodse begraafplaats

Joodse begraafplaats Haarlem

Aan de westkant van Haarlem, net buiten de stad, ligt al sinds 1877 de Joodse begraafplaats aan de Amsterdamse vaart. Er zijn twee Nederlandse Oorlogsgraven en op een aantal graven zijn plaquettes geplaatst in herinnering voor familieleden die omgekomen zijn in de vernietigingskampen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Ook is er een monument en een plaquette geplaatst in herinnering aan de Tweede Wereldoorlog.

Amsterdamsevaart
2033AA Haarlem
grafstenen Haarlem Sint Barbara

Sint Barbara Haarlem

Middenin de stad Haarlem valt de St. Barbarakapel op, de kerk die in 1890 in gebruik werd genomen. Ernaast ligt de Rooms Katholieke begraafplaats omzoomd door bomen. Het is een ruimtelijk opgezette begraafplaats met makkelijk begaanbare grindpaden. Er zijn ook urnenmuren aanwezig.

Soendaplein
2023TT Haarlem