Grafstenen in NoordoostpolderInformatie over grafstenen, grafmonumenten en begraafplaatsen

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de regio Noordoostpolder? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen in de gemeente Noordoostpolder en omgeving, zoals in Bant, Creil, Emmeloord, Ens, Espel, Kraggenburg, Luttelgeest, Marknesse, Nagele, Rutten, Schokland en Tollebeek. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Wezep. Op minder dan 30 minuten rijden van Noordoostpolder.

Inspiratiewinkel Wezep Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Noordoostpolder?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Noordoostpolder van natuursteen

Natuursteen grafmonumenten

2
Grafstenen en grafmonumenten in Noordoostpolder van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Noordoostpolder van glas

Glazen grafmonumenten

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Noordoostpolder

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Noordoostpolder van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Noordoostpolder van brons

Brons voor gedenktekens

7
Grafstenen en grafmonumenten in Noordoostpolder van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

8
Grafstenen en grafmonumenten in Noordoostpolder van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

“Volledig naar onze wensen“

De gedenksteen van is volledig naar onze wensen. Wij vinden het prachtig. Ik zelf ben de volgende dag gaan kijken. Samen met mijn zoon en zijn vriendin zijn wij zaterdag nog wezen kijken. Wij willen jullie team dan ook, bij deze, hartelijk danken.

Februari 2016
Noordoostpolder

“Volledig naar onze wensen“

De gedenksteen van is volledig naar onze wensen. Wij vinden het prachtig. Ik zelf ben de volgende dag gaan kijken. Samen met mijn zoon en zijn vriendin zijn wij zaterdag nog wezen kijken. Wij willen jullie team dan ook, bij deze, hartelijk danken.

Februari 2016
Noordoostpolder

“Hoi Geert,“

“Onze zoon was een vrolijke jongen. Daarom wilden we graag een gedenkteken dat bij hem en zijn positieve manier van leven past. Dit is wat ons betreft prima gelukt! Ondanks de droeve reden waarom we naar het kerkhof gaan, worden we door dit grafmonument een beetje vrolijk en denken op een fijne manier terug aan onze zoon. De medewerkers van Den Hollandschen dachten fijn mee en gaven alle medewerking om dit mogelijk te maken. Dank daarvoor.” Groetjes, Chris Aerts

November 2018

“Beste meneer van der Wielen,“

Hartelijk dank voor de goede zorgen voor het gedenkteken voor onze overleden moeder. Het is precies geworden zoals u had getekend. We zijn bijzonder blij met de kleur van de steen. We zijn zeer tevreden en dan ook blij dat we Den Hollandsche Gedenktekens de opdracht hebben gegeven voor het vervaardigen van het gedenkteken.

November 2018

“We zijn zeer tevreden“

Ik ben zeer tevreden over de service van uw bedrijf. Ook over de collectie aszuilen. Mijn man wilde in de tuin blijven en op deze manier blijft hij altijd in ons midden. De overheveling van de as werd respectvol gedaan. Nadat we vriendelijk waren ontvangen met een kopje koffie. Alle lof.

Oktober 2018

Veelgestelde vragen

Ik woon ver van jullie vestiging, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Zijn er dan ook extra kosten verbonden aan het plaatsen van een grafsteen in de buurt van Noordoostpolder
Wij hanteren voor iedere begraafplaats in Nederland hetzelfde tarief voor plaatsing. Zodoende betaalt u geen extra kosten voor de plaatsing van een grafmonument in uw regio. Wij plaatsen in heel Nederland en zijn op de hoogte van de lokale richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. Hiermee houden wij ook rekening tijdens het maken van het ontwerp.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

grafstenen Bant Begraafplaats Bant
Grafstenen Bant Begraafplaats Bant
Grafsteen Bant Begraafplaats Bant 1

Begraafplaats Bant

Te midden van deze begraafplaats loopt het centrale pad met aan weerszijden grote paardenkastanjes. De grafmonumenten staan vervolgens aan de paden links en rechts van het centrale pad. Door middel van hagen worden de gedenkstenen 'beschermd'. Grote inspiratie voor de aanleg komt bij landschapsarchitect Piet Kelder vandaan.

Oosterringweg
8314 PT Bant
grafsteen Creil Algemene begraafplaats Creil
Grafmonument Creil Algemene begraafplaats Creil
Grafmonumenten Creil Algemene begraafplaats Creil 1

Algemene begraafplaats Creil

De klokkenstoel op deze begraafplaats wordt sinds 1 september 2001 gebruikt. Het ontwerp is gemaakt door Jan Kuipers Adviesbureau te Steenwijk. Het openen van de begraafplaats zelf heeft plaatsgevonden in 1965. De grafstenen en grafmonumenten wijzen met de rug naar elkaar toe. De paden bij de gedenktekens zijn met gras bedekt, de overige paden zijn bestraat. In 2012 is de begraafplaats gerenoveerd. Het nieuwe ontwerp komt bij de beheerder Tjerk van der Wal vandaan.

Graaf Florislaan
8312 AW Creil
grafmonument Emmeloord Algemene Begraafplaats Emmeloord
Grafstenen Emmeloord Algemene Begraafplaats Emmeloord
Grafsteen Emmeloord Algemene Begraafplaats Emmeloord 1

Algemene Begraafplaats Emmeloord

Het aanleggen is begonnen in 1946. Aan het einde van de jaren 50 is er een grote uitbreiding gedaan. Het ontwerp daarvan is gedaan door Mien Ruys. Taxus hagen zijn daarbij kenmerkend. De hagen creëren natuurlijk schermen tussen de afzonderlijke grafstenen en grafmonumenten. In 1980 is er opnieuw uitgebreid. Dit keer ontworpen door landschapsarchitect Andriessen en de heer Sipkema van groenbeheer. Het vele groen en de diversiteit ervan maken deze begraafplaats tot een prachtig natuurlijk geheel.

Espelerlaan
8302 DC Emmeloord
grafmonumenten Ens Begraafplaats Ens
Grafmonument Ens Begraafplaats Ens
Grafmonumenten Ens Begraafplaats Ens 1

Begraafplaats Ens

De eerste tekening van de indeling dateert uit 1955. De uiteindelijke aanleg heeft plaatsgevonden eind 1961, begin 1962. Er is gekozen voor rechte belijning met veel ruimte rondom het centrale pad. Alle paden worden beschaduwd door eiken wat resulteert in een beschermende sfeer. Tussen de hagen staan de grafmonumenten, grafstenen en gedenkstenen opgesteld.

Zuidert
8307 BX Ens
grafstenen Espel Begraafplaats Espel
Grafstenen Espel Begraafplaats Espel
Grafsteen Espel Begraafplaats Espel 1

Begraafplaats Espel

Achter alle grafmonumenten en grafstenen zijn hagen geplaatst die bescherming en privacy geven. Er bevindt zich een rooms-katholiek deel een algemeen deel en een urnentuin. De drie onderdelen zijn met elkaar verbonden. Het geheel is ruim opgezet en bevat veel groen.

Vaartweg
8311 AA Espel
grafsteen Kraggenburg Begraafplaats Kraggenburg
Grafmonument Kraggenburg Begraafplaats Kraggenburg
Grafmonumenten Kraggenburg Begraafplaats Kraggenburg 1

Begraafplaats Kraggenburg

Begraafplaats Kraggenburg is een nette besloten begraafplaats met een strakke belijning. De grafstenen worden besloten door heesters en taxushagen waardoor het geheel een beschermde gedenkplek is. De eerst ontwerptekening is van 3 april 1962. Na die tijd is het ontwerp wat onderhoudsvriendelijker gemaakt maar de hoofdlijnen zijn gelijk gebleven.

Winstonstraat
8317AB Kraggenburg
grafmonument Luttelgeest Begraafplaats Luttelgeest
Grafstenen Luttelgeest Begraafplaats Luttelgeest
Grafsteen Luttelgeest Begraafplaats Luttelgeest 1

Begraafplaats Luttelgeest

In 1967 heeft de ingebruikname plaatsgevonden. De grafstenen worden in grafrijen geplaatst tussen ligusterhagen. De paden en grote lijnen zijn rechthoekig aangelegd. Het rooms-katholieke en het algemene deel hebben qua aanleg een zelfde uitstraling gekregen.

Blankenhammerweg
8315 PH Luttelgeest
grafmonumenten Marknesse Begraafplaats Marknesse
Grafmonument Marknesse Begraafplaats Marknesse
Grafmonumenten Marknesse Begraafplaats Marknesse 1

Begraafplaats Marknesse

Te midden van deze begraafplaats in Marknesse loopt de centrale bomenlaan met rozenperken. Elk compartiment met gedenktekens en grafmonumenten is te betreden door onder een prachtige hagenboog heen te lopen. De eerste ontwerptekeningen dateren uit 1952 waarbij de indeling uiterst sober was.

Groene Zoom
8316 BK Marknesse
grafstenen Nagele Algemene Begraafplaats Nagele
Grafstenen Nagele Algemene Begraafplaats Nagele
Grafsteen Nagele Algemene Begraafplaats Nagele 1

Algemene Begraafplaats Nagele

De berceau (ijzeren bogenpoort) is geplaatst in 2010 en erg kenmerkend voor deze begraafplaats. Rond 1960 is het geheel aangelegd en ontworpen door Mien Ruys. Het gebruik van heesters en bloeiende beplanting is opvallend. De grafstenen en grafmonumenten zijn in verschillende compartimenten gesitueerd. De gedenkstenen worden 'beschermd' door de verschillende hagen.

Akkerstraat
8308 AD Nagele
grafsteen Rutten Begraafplaats Rutten
Grafmonument Rutten Begraafplaats Rutten
Grafmonumenten Rutten Begraafplaats Rutten 1

Begraafplaats Rutten

De eerste tekeningen voor deze begraafplaats in Rutten dateren uit 1955. Op die tekeningen zijn de grafmonumenten te midden van de driehoekige kavel gepositioneerd. Dit is ook aangehouden in de uiteindelijke uitvoering. Sinds 2011 beschikt de begraafplaats ook over een urnentuin. Door de vele bomen en hagen kent de begraafplaats veel privacy.

Meerweg
8313 AJ Rutten
grafmonument Tollebeek Begraafplaats Tollebeek
Grafstenen Tollebeek Begraafplaats Tollebeek
Grafsteen Tollebeek Begraafplaats Tollebeek 1

Begraafplaats Tollebeek

De ingang zit aan de Wildzang te Tollebeek, de aanleg vond plaats rond 1963. Naast grafstenen en grafmonumenten staat er sinds medio 2012 ook een urnenmuur. De voet van deze urnenmuur is gemaakt van Grauwacke stenen. Dit is hetzelfde natuursteen als waar de St Hubertuskerk van gemaakt is. Op die manier vormt het een eenheid. Taxus, beuken en sierkersen geven het geheel een natuurlijke uitstraling.

Wildzang
8309 BD Tollebeek

Begraafplaatsen in de omgeving van Noordoostpolder

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Noordoostpolder maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.