Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Glazen grafmonument voor kindergraf

Het helderblauwe grafmonument kenmerkt zich door de frisse uitstraling en vriendelijke vormen. Voor de decoraties en de aankleding zijn wolken als leidraad genomen. Het grote glazen hart dient als letterplaat en is voorzien van een kleurrijke print met... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 22297
Collectie Exclusief, Glas, Hartvormige lettersteen, Jong en eigentijds, Kleurrijk, Natuursteen
Glasprint Folie op glas
Graftype Enkel
Kinderlijk Hart
Kleur Blauw, Lichtblauw
Materiaal Glas, Natuursteen
Natuurlijk Wolken
Persoonlijke toevoeging Hart
Productgroep Kindermonumenten
Productsoort Glazen foto
Symboliek Hart
Vorm hart
Vormgeving Hartvormige lettersteen

Productomschrijving

Het helderblauwe grafmonument kenmerkt zich door de frisse uitstraling en vriendelijke vormen. Voor de decoraties en de aankleding zijn wolken als leidraad genomen. Het grote glazen hart dient als letterplaat en is voorzien van een kleurrijke print met de opschriften die in het glas is gemaakt. Hiervoor kunnen we een speciale compositie maken, waarbij we gebruik maken van de aangeleverde foto's en de wensen en ideeën van de familie. Vanuit dit proces is het wolkenthema ontstaan. Het liggende deel is van natuursteen gemaakt, maar dat is niet te zien, want de omranding is bedekt met een laagje glas in een hele frisse blauwe kleur waardoor het natuursteen geheel wordt bedekt. In het blauwe glas zijn op verschillende plekken speelse gele sterren gemaakt die met glasfusing zijn versmolten. Het middelste deel van het graf is bedekt met lichtgrijs grind en dit gedeelte is op een fraaie manier in tweeën gedeeld door een sierlijke natuurstenen strook die bedekt is met glasparels.
Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Natuursteen


Enkel

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan kan graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Hart
Het hart staat symbool voor de liefde en is daarmee een populaire keuze als vorm voor een grafmonument. Vaak is het de lettersteen die deze vorm krijgt. Wanneer er twee harten, oftewel een dubbelhart, wordt toegepast, dan staat dit symbool voor de liefde tussen twee personen. Naast de vorm van een gedenksteen of de staande lettersteen, wordt de hartvorm ook veel toegepast als accessoire, decoratie of uitsparing.