Kindergrafsteen prijzenvan betaalbaar tot exclusief

“Kindermonumenten mogen een wat speelser en een eigentijds karakter hebben. We passen veel persoonlijke ideeën toe en werken vaak met jongere en moderne materialen. Details zoals een vlieger, eigen handschrift, een kindertekening, vlinders of bijvoorbeeld een zonnebloem geven het monument een passende uitstraling.

We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van monumenten naar uw wens.”

Leonieke Terlouw – adviseur en ontwerper gedenktekens

kindergrafsteen prijzen eenvoudig persoonlijk kindergraf

Eenvoudig tot bijzonder

Eenvoudige kindermonumenten met een persoonlijke tint.

 • Op maat gemaakt
 • Persoonlijk inrichten en samenstellen
 • Compleet monument vanaf € 1.350

Vanaf € 1.350

Bekijk voorbeelden
kindergrafsteen prijzen persoonlijk ontwerp

Kleurrijk en speels

Door het toepassen van kleurrijke elementen krijgt het gedenkteken een speels karakter.

 • Op maat gemaakt
 • Persoonlijk inrichten en samenstellen
 • Kleurrijke details en elementen
 • Compleet monument vanaf € 1.850

Vanaf € 1.850

Bekijk voorbeelden
kindergrafsteen prijzen excellent bijzondere kindergraven

Excellent

Vaak samengesteld uit verschillende materialen en/of bewerkingen.

 • Op maat gemaakt
 • Persoonlijk inrichten en samenstellen
 • Bijzondere materialen en bewerkingen
 • Compleet monument vanaf € 2.500

Vanaf € 2.500

Bekijk voorbeelden

Samen maken we een tekening

vanuit uw wensen en ideeën

Samen met u wordt een tekening van het monument gemaakt. Tijdens het tekenen kunt u uw wensen kenbaar maken en die worden direct waar u bij bent bijgewerkt in het schetsontwerp.

We kijken ook meteen of het binnen uw budget past, zodat u direct weet waar u aan toe bent.

kindergrafsteen prijzen ontwerp gratis vanuit uw budget

Hoe komt de prijs tot stand?

Onze adviseur en ontwerper Wim ter Steege legt u in 2 minuten uit hoe de prijs van een grafsteen is opgebouwd en wat er nog meer komt kijken bij het kopen van een grafmonument.

Wat bieden wij?

We regelen alles van het ontwerp, dat wij samen met u maken, tot en met de plaatsing. Daarbij stellen wij hoge eisen aan de materialen, levensduur, kleurechtheid en onze wijze van plaatsen. Bij ons kunt u altijd slagen voor een passend gedenkteken, binnen uw budget, in slechts één bezoek.

Basis prijs
De basisprijs van onze monumenten bestaat uit de volgende onderdelen:

(Tijdens een persoonlijk gesprek met gratis ontwerp ontvangt u direct de exacte prijs.)

Inclusief

 • Modelprijs
 • Basisafmetingen
 • Keuze uit basis assortiment graniet
 • Montage en productie
 • Betonplaat met wapening
 • Standaard grafbedekking
 • Basisplaatsing
 • 21% BTW

Exclusief

 • Belettering
 • Accessoires
 • Toeslag duurdere materialen

Prijsindicaties

op onze website

Klik op een voorbeeld dat u aanspreekt, u ziet dan direct de indicatieprijs. Indien u klikt op de indicatieprijs dan krijgt u hierop een uitgebreide toelichting.

Het kan zijn dat nog niet overal de indicatieprijs vermeldt staat. U kunt de prijs dan opvragen via de button die u ziet. Indien u persoonlijke aanpassingen wilt laten aanbrengen of vragen heeft dan kunt u dat direct vermelden bij het aanvragen van de prijs.

Toelichting op de prijsindicaties

Het ontwerpen van een gedenkteken is een proces van ‘samen ontwerpen’ wat betekent dat we samen altijd tot een mooi ontwerp komen, waarbij de gemaakte keuzes de prijs bepalen. Hierbij adviseren wij u over welke keuzes in het ontwerp kostbaarder of juist voordeliger zijn. Veel gedenktekens op onze website zijn voorzien van een indicatieprijs. U ziet de indicatieprijzen in ons fotoboek met voorbeelden en op onze informatiepagina’s.

Onderstaand vindt u een uitgebreide toelichting welke elementen zijn inbegrepen in de indicatieprijzen zoals we deze tonen op de website.

1. Hoogwaardige betonfundatie

Voor een technisch goede ondersteuning van het gedenkteken maken wij gebruik van een hoogwaardige betonfundatie. Deze wordt dikker uitgevoerd dan normaal (60mm) en is voorzien van bewapening voor een duurzame fundering.

2. Een kwalitatief hoogwaardige natuursteensoort uit de basiscollectie

De keuze van het materiaal bepaalt voor een groot deel de prijs van het gedenkteken. Zo zijn glas en RVS veelal kostbaarder dan natuursteen, met name door de hoeveelheid handwerk. Echter zijn er ook bijzondere natuursteensoorten die weer kostbaarder zijn dan glas. Tijdens het adviesgesprek houden wij hierin rekening met uw wensen.

De diktes van het materiaal en de grootte van het gedenkteken hebben invloed op de prijs. Indien er minder materiaal in het gedenkteken wordt verwerkt, wordt de prijs lager. U kunt door het aanpassen van de materiaaldiktes kiezen voor een robuustere, vollere uitstraling of juist een wat meer ingetogen design.

Op basis van een grafmonument met een afmeting van 180 x 80 cm:

Basiscollectie kent:
Banden: 10 x 5 cm
Voetstuk: 15 x 10 cm
Lettersteen: 8 cm dikte
Dekplaat: 3 cm dikte

Huisselectie kent:
Banden: 12 x 6 cm
Voetstuk: 20 x 12 cm
Lettersteen: 8 cm dikte
Dekplaat: 3 cm dikte

3. Tuinaarde als grafbedekking of split (siergrind) uit de basiscollectie

Het aanbrengen van tuinaarde is inbegrepen in de prijs van een gedenkteken en dit verzorgen wij vaak voor de familie. Het geeft het gedenkteken een verzorgde uitstraling en biedt de mogelijkheid om het geheel aan kleden met planten. Daarnaast is keuze uit de basiscollectie splitsoorten (siergrind) ook inbegrepen. Onderstaand vindt u hiervan enkele voorbeelden. Naast de basiscollectie hebben we nog ruim 20 andere bijzondere splitsoorten.

4. De soort letters

De prijs van de belettering is afhankelijk van welke lettersoort u kiest en wat mooi past in het ontwerp. Letters die worden aangebracht in de steen en daarna worden ingeschilderd, zijn vaak voordeliger dan letters van RVS, aluminium of brons. Wel zijn deze laatstgenoemden duurzamer dan ingeschilderde letters. Bij korte teksten echter, kan een letter van RVS of brons voordeliger zijn, omdat deze letters per stuk worden berekend en minder onderhoud vergen. De prijs van deze letters varieert tussen de € 7,50 en € 15 per letter.

kindergrafsteen prijzen letters en belettering
kindergrafsteen prijzen letters en belettering

5. Bijzondere bewerkingen

Bijzondere bewerkingen hebben invloed op de prijs. Een eenvoudige bewerking is bijvoorbeeld het zoeten of polijsten van steen. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een ornament zoals een roos of een hart aan te brengen. Omdat dit met de hand uitgehakt wordt in steen, is de prijs hiervoor hoger.

6. Eventuele accessoires

Er is een grote verscheidenheid aan accessoires, die we afhankelijk van de vormgeving van het ontwerp kunnen toevoegen aan het gedenkteken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klein vogeltje, een vaas, of bijvoorbeeld een lantaarn zodat u een kaarsje aan kunt steken bij het gedenkteken.

7. Vakkundige plaatsing in heel Nederland zonder meerprijs

Wij ontvangen families uit heel Nederland en België voor zowel eenvoudig als hele bijzondere gedenktekens. Omdat wij in heel Nederland en België plaatsen kunnen wij dit aanbieden voor een vast bedrag dat voor iedereen gelijk is. Indien de prijs van het gedenkteken lager is dan €2000,- dan berekenen we in overleg een aanvullende kilometervergoeding wanneer we het gedenkteken plaatsen buiten een straal van 50km vanaf een Den Hollandsche inspiratiewinkel. We gaan dan uit van de vestiging die het dichtst bij de begraafplaats ligt.

8. Deskundige begeleiding en advies

Ieder persoon is uniek, daarom is ook ieder ontwerp dat wij met een familie maken uniek. Omdat de keuze van een gedenkteken voor veel mensen erg lastig is, is goed advies belangrijk. Op een ontspannen manier gaan we al schetsend samen aan de slag om een mooi gedenkteken te creëren. Daarbij helpen wij u met het maken van keuzes als het gaat om duurzaamheid, onderhoudsgevoeligheid en schoonheid.

kindergrafsteen prijzen persoonlijk ontwerp gedenkteken

9. Grafisch team

Ons grafisch team gaat voor u aan de slag. We werken het ontwerp helemaal uit in een zwart-wit lijntekening, zodat elementen zoals lettertype, regelafstand, lettergrootte, de inhoud en spelling van de tekst en bijvoorbeeld positionering van eventuele decoraties allemaal goed passen in het geheel en duidelijk zijn voor de vervaardiging van het gedenkteken.

kindergrafsteen eigen ontwerp geplaatst monument
kindergrafsteen eigen ontwerp schets
kindergrafsteen eigen ontwerp voorstel belettering lay-out

10. Schoonheid in alles wat wij maken

Onze adviseurs hebben een passie voor het creëren van persoonlijk gedenkteken. Een gedenkteken dat qua vormen en verhoudingen helemaal in balans is. De persoonlijke elementen moeten er op de juiste manier in terugkomen, passend bij hoe hij of zij als persoon was. Soms ingetogen, soms meer uitgesproken. U kunt er zeker van zijn dat wij u helpen de juiste balans te vinden.

11. Verzorgen van vergunningaanvraag

Iedere begraafplaats kent haar eigen regels en richtlijnen voor het plaatsen van een gedenkteken. Hierbij kunt u denken aan de lengte en de breedte, maar vaak ook het soort materiaal, materiaaldiktes, bewerkingen en soms zelfs kleuren. Ook kan er verschil zitten in de eisen die elke begraafplaats stelt aan de funderingsmethoden. Veel begraafplaatsen stellen de aanvraag van een vergunning daarom verplicht.

Omdat Den Hollandsche ervaring heeft op bijna iedere begraafplaats, beschikken wij over al deze informatie en kunnen wij hier in het ontwerp van het gedenkteken rekening mee houden. Om u extra zorg uit handen te nemen, verzorgen wij dan ook de aanvraag van de vergunning voor u. Indien de begraafplaats kosten rekent voor het verlenen van de vergunning, zullen wij deze kosten zonder meerprijs doorberekenen.

12. Garantie

De kwaliteit van het gedenkteken staat bij ons voorop. Wij bieden uitgebreide garanties, welke zijn inbegrepen in de genoemde prijsindicaties. Om u hierin zoveel mogelijk duidelijkheid te bieden, hebben wij deze zorgvuldig voor u op een rij gezet. Lees meer over garantie & service.


Een mooi gedenkteken samenstellen en ontwerpen

we bieden u alle mogelijkheden

De voorbeelden op onze website zijn om u te inspireren en inzicht te geven in de mogelijkheden. We maken altijd een nieuw en persoonlijk ontwerp waarbij we uitgaan van een voorbeeld, combinaties van voorbeelden en/of uw eigen persoonlijke wensen en ideeën. Omdat wij het monument samen met u ontwerpen, bieden wij u de zekerheid dat u altijd zult slagen voor een persoonlijk en gepast monument.

kindergrafsteen prijzen figuren beeldjes

Figuren of beeldjes

kindergrafsteen prijzen tekst in eigen handschrift

Eigen handschrift

kindergrafsteen prijzen foto op kindergraf

Foto’s

kindergrafsteen prijzen dieren op het gedenkteken

Dieren en knuffels

kindergrafsteen prijzen kleurrijke grafdecoraties

Decoraties

kindergrafsteen prijzen eigen tekening op kindermonument

Eigen tekening

kindergrafsteen prijzen speelse uitstraling

Kleurrijk en speels

kindergrafsteen prijzen persoonlijk ontwerp bijzondere grafmonumenten

Bijzondere combinaties

kindergrafsteen prijsinformatie

Leonieke Terlouw

0481 – 371 333

Leonieke Terlouw

0481 – 371 333

Direct een vrijblijvende prijsindicatie

“De keuzes van het soort materiaal, de belettering en persoonlijke toevoegingen hebben invloed op de definitieve prijs van het monument. Tijdens een, geheel vrijblijvend gesprek met een adviseur via de telefoon of bij ons op het bedrijf bespreken we alle details en kunnen we direct een prijsberekening maken.

Samen met u leggen wij uw ideeën en gevoelens vast in het monument. U krijgt goed inzicht hoe het monument er uit komt te zien door het ontwerp wat wij voor u maken. Wij bespreken met u de materialen en geven u tips. Het belangrijkste voor ons is dat uw monument mooi is maar ook mooi blijft.”

Ja, ik wil een prijsindicatie

Nog geen idee wat u mooi vindt? Ga naar ons fotoboek >