Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Steenhouwerij Rotterdamgrafstenen plaatsen in Rotterdam

Bent u op zoek naar een gedenkteken voor uw dierbare in de regio Rotterdam? Den Hollandsche heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen en plaatsen van persoonlijke grafmonumenten. Wij maken veel gebruik van natuursteen, maar hebben ook ruime ervaring met moderne materialen zoals glas en RVS.

Er is geen steenhouwer in Rotterdam te vinden die zo gespecialiseerd is met verschillende materialen. Met deze reden raden wij u aan om een bezoekje te brengen aan onze inspiratietuin. Hier treft u ruim 600 voorbeelden van grafmonumenten aan. U kunt op uw gemak alles in het echt bekijken.

steenhouwerij rotterdam showtuin

Soorten en kleuren natuursteen

zeer veel keuze

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafmonumenten in de buitenlucht kunt u alle materialen en kleuren in het echt bekijken.

Bezoek de pagina soorten natuursteen voor meer informatie en voorbeelden.

steenhouwerij rotterdam gepolijst natuursteen

Gesloten graniet

30 jaar garantie

Den Hollandsche gebruikt voor de productie van grafmonumenten uitsluitend gesloten materiaal voor een granieten grafsteen.

Hierdoor zijn wij in staat tot 30 jaar garantie op het graniet te bieden.

De zekerheden van Den Hollandsche, meer dan 74 jaar een betrouwbare en creatieve grafmonumenten specialist.

Een gepast monument

binnen uw budget

Omdat bij Den Hollandsche alles mogelijk is, slaagt u altijd en in één keer bij ons. Een bijzondere en persoonlijke grafsteen is niet per definitie kostbaar.

Tijdens het ontwerpen maakt u uw wensen kenbaar en worden deze direct toegepast in het ontwerp. We houden daarbij altijd rekening met uw budget.

Bewerking in natuursteen

symbolen of afbeeldingen

In natuursteen kunnen afbeeldingen worden uitgehakt of gezandstraald terwijl de meer natuur getrouwe foto’s in het natuursteen worden gegraveerd.

Bekijk meer voorbeelden van natuursteen bewerkingen en technieken of foto’s in natuursteen grafsteen.

steenhouwerij rotterdam persoonlijke grafsteen

Grafstenen specialist

creativiteit en degelijkheid

Een van de specialiteiten van Den Hollandsche is de combinatie van creativiteit en degelijkheid. Het uitwerken van persoonlijke ideeën en een degelijk advies leidt tot mooie, persoonlijke en heel bijzondere gedenktekens.

Door u veel voorbeelden te tonen, geven we u een goede indruk van de mogelijkheden.

Bekijk voorbeelden van grafstenen

grafstenen in alle mogelijke materialen en stijlen

Laat u inspireren door ons uitgebreide assortiment met grafmonumenten en grafstenen, beschikbaar in verschillende materialen, vormen en kleuren.

steenhouwerij rotterdam natuursteen

Natuursteen grafstenen

Natuursteen is het meest gebruikte materiaal voor een grafmonument. Dit komt vooral vanwege haar duurzaamheid. Graniet, marmer en hardsteen zijn de meest bekende natuursteensoorten.

Bekijk 561 voorbeelden
steenhouwerij rotterdam met rvs en glas

RVS en glas grafmonumenten

RVS staat voor Roestvast Staal en is een zeer duurzame metaalsoort. De lichte metaalkleur geeft RVS grafmonumenten een fraaie, jonge en moderne uitstraling.

Bekijk 382 voorbeelden
steenhouwerij rotterdam glas

Glazen grafmonumenten

Een grafmonument van glas creëert transparantie en toegankelijkheid. Het is een prachtig en licht materiaal. Door gebruik te maken van verschillende glastechnieken als glasfusing, smelten en emailleren, geven wij het monument een persoonlijke tint.

Bekijk onze glasmonumenten
steenhouwerij rotterdam zwerfkei

Zwerfkeien als grafmonument

Ruwe, onbewerkte, natuurlijke natuursteen keien worden al vele jaren als grafmonument toegepast. Een aanzienlijk deel van het assortiment van Den Hollandsche bestaat dan ook uit natuurlijke keien als grafstenen. De keien zijn afkomstig uit alle werelddelen.

Bekijk zwerfkeien

74 jaar ervaring met ontwerpen en plaatsen

Al meer dan 74 jaar zitten wij in het ambacht en kunnen u daarom helpen met een bijzonder en persoonlijk grafmonument dat we samen met u ontwerpen. U kunt zich op onze site uitgebreid oriënteren en bewaren wat u mooi vindt. Voor het beste beeld kunt u ook langskomen en ideeën opdoen in onze inspiratietuin. U bent van harte welkom.

steenhouwerij rotterdam hout

Grafstenen van hout

Voor houten grafmonumenten maken wij gebruik van Teakhout. Teakhout is bekend uit de scheepsbouw en tuinmeubelenindustrie. Kenmerkend is de hoge duurzaamheid. Wij geven tot 30 jaar garantie tegen houtrot.

Houten grafmonumenten
steenhouwerij rotterdam brons

Brons voor gedenktekens

Brons is een veel toegepast materiaal bij grafmonumenten. Naast de accessoires zoals; letters, lantaarns, vazen, en beelden zijn er veel meer mogelijkheden met brons…

Bekijk voorbeelden
steenhouwerij rotterdam cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

Cortenstaal is een in de jaren dertig van de 20e eeuw uitgevonden staalsoort. Toepassing van dit fraaie metaal in een grafmonument echter is iets nieuws. Cortenstaal is een duurzaam materiaal en heeft een prachtige roestkleurige uitstraling.

Bekijk monumenten van cortenstaal
steenhouwerij rotterdam versteend hout

Versteend hout als grafsteen

Versteend hout vormt voor velen een mooie link tussen de historie van de wereld, het leven hier op aarde en het herdenken van onze naasten. De stammen hebben elk hun eigen vorm, verhaal en kleur net als wij mensen en geen een is er gelijk.

Bekijk versteend hout als grafsteen

Rivier gefuseerd glas

bronzen accessoires

Dubbel grafmonument waarop bronzen vogeltjes zijn geplaatst. De rivier is gemaakt van gefuseerd glas.

De grafbeplanting en het ruw afgewerkte natuursteen passen uitstekend bij de glazen rivier en geven het geheel een natuurlijk aanzien.

Bekijk meer exclusieve grafmonumenten.

Graftypes

algemeen, dubbel/familiegraf, enkel en kort graf

Alle voorbeelden die u ziet in onze tuin of op onze website passen wij voor u aan. Het uitgangspunt is altijd een persoonlijke wens of idee van de overledene of u als nabestaande(n).

Wij zorgen ervoor dat de kleurstelling, de accessoires, het model, de verhoudingen en afmetingen een harmonieus geheel vormen.

Bekijken en selecteer voorbeelden in ons fotoboek.

Kennis, creativiteit en degelijkheid

altijd een passend gedenkteken

Wij helpen u graag om uw gedachten en gevoelens te vertalen naar een passend monument.

Onze kennis van alle bewerkingen, technieken soorten en soorten lettertypes, die toegepast kunnen worden op verschillende materialen, in combinatie met onze creativiteit en degelijkheid, garandeert u een bijzonder en passend gedenkteken.

Meer voorbeelden van foto op grafsteen of glazen grafmonumenten.

steenhouwerij rotterdam foto op grafsteen

Combineren materialen

een fraaie uitstraling

We werken met alle mogelijke materialen en geven het monument daarmee precies die uitstraling die u wenst.

Heeft u zelf u ideeën of wensen? Dan bespreken wij die samen met u en maken geheel vrijblijvend een ontwerp om u goed inzicht te geven in hoe het gedenkteken er uit komt te zien.

steenhouwerij rotterdam foto op glas rvs band rond lettersteen

Goede indruk van de mogelijkheden

altijd een passend gedenkteken

Door het tonen van vele voorbeelden op zowel onze website als in onze inspiratietuin krijgt u een goede indruk van de mogelijkheden die er zijn.

We raden u aan om een bezoek te brengen aan onze inspiratietuin, door alles in het echt te bekijken maakt u geen keuzes waar u achteraf toch misschien spijt van heeft.

Decoraties in natuursteen

eigen symboliek

We brengen in het natuursteen alle mogelijk symbolen en figuren aan.

Het kunnen figuren of afbeeldingen vanuit een symbolische gedachte zijn, maar ook afbeeldingen van een hobby of kenmerk van de overledene

Bekijk voorbeelden van grafsteen decoraties in natuursteen.

steenhouwerij rotterdam lettersteen grafsteen decoraties

Ruim 600 voorbeelden in het echt bekijken

monumenten aanpassen of combineren en een vrijblijvend ontwerp

Ruim 600 voorbeelden in verschillende stijlen en vormen staan opgesteld in onze inspiratietuin te Elst. Ongestoord rondkijken, ideeën opdoen en wanneer u vragen heeft kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

Combineren materialen

RVS, brons, glas, cortenstaal…

Door met verschillende materialen te werken en deze te combineren realiseren we mooie gedenktekens.

Materialen waar wij vaak mee combineren zijn glas, RVS, brons en cortenstaal. Maar ook lood, hout en versteend hout worden toegepast al dan niet in combinatie met natuursteen.

Laat u inspireren door alle collecties met grafstenen. Bekijk wat u aanspreekt en mooi vindt.

steenhouwerij rotterdam persoonlijk ontwerp

Een persoonlijk monument

hoeft niet per se duur te zijn

We kunnen door creatief te zijn altijd iets moois en passend maken voor een relatief laag budget.

Het gaat tenslotte om de juiste combinatie van kleur, materiaal en vorm. Samen met de letters en accessoires moet dit schoonheid rust en eenheid uitstralen.

Prijsinformatie grafstenen

steenhouwerij rotterdam ronde lettersteen

Natuurlijk polijsten

blijvende glans

Helaas komt het maar al te vaak voor dat natuursteen tijdelijk op kleur gemaakt wordt door impregneren. Dit is een techniek die na korte tijd al ernstig kwaliteitsverlies laat zien. Wij begrijpen dat een grafmonument er altijd mooi en waardig uit moet blijven zien.

U wilt ten slotte niet dat een zwarte steensoort na verloop van tijd grijs wordt. Wij kiezen er daarom voor om op een natuurlijke manier te polijsten en garanderen dat de steen mooi blijft.

reacties van klanten

“…precies de reden waarom we voor jullie hebben gekozen…”

Bedankt voor alle support om er iets moois en speciaals van te maken. Dat was ook precies de reden waarom we voor jullie hebben gekozen en dat heb jij zeker waar gemaakt!

Mei 2015
Made

reacties van klanten

“…graag laten weten dat we het heel mooi vinden.”

Afgelopen week is het monument geplaatst en ik wilde je graag laten weten dat we het heel mooi vinden.

Naast je fraaie ontwerp maken details als ruwe randen, de opgelegde letters het helemaal af. Dank voor de goede zorgen.

Augustus 2014
Etten-Leur

steenhouwerij rotterdam klantenreacties

“Bedankt voor de goede zorgen van u kant…”

Graag wil ik nog laten weten, dat ik het gedenkteken voor mijn man , samen met mijn kinderen, erg mooi vind. Fijn dat…

Juni 2015
Oosterhout

Grafstenen Rotterdam, ervaringen van klanten over de vervaardiging van het grafmonument door Den Hollandsche.

Grafaccessoires

een persoonlijk gedenkteken

Door toevoeging van een grafaccessoire maakt u een grafmonument nog persoonlijker. Zo zijn er ook symbolische grafaccessoires waardoor u een grafmonument een extra betekenis kunt geven.

Het is van groot belang dat u de grafversiering goed combineert met het grafmonument. Zo moeten kleuren, vormen en materiaalsoorten in harmonie zijn met de totale uitstraling van het grafmonument.

steenhouwerij rotterdam bijzondere grafmonumenten

Aangepast monument

aan uw wensen

Door het tonen van vele voorbeelden geven wij u inzicht in de mogelijkheden van vormen en afmetingen van letterstenen en de grafbedekking.

Samen met u ontwerpen we een eigen persoonlijk monument. Dit kan een combinatie zijn van de voorbeelden die u ziet of met uw persoonlijke wensen of ideeën als uitgangspunt.

steenhouwerij rotterdam zuilen grafmonument

Steenhouwerij Rotterdam, ontwerpen en samenstellen

hoe werkt het?

Bij het samenstellen van een grafmonument moeten veel beslissingen worden genomen, onder andere over het soort materiaal, materiaaldiktes, de belettering, de lay-out en de accessoires.

Graag nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek met een adviseur op afstand, via de telefoon en e-mail of bij ons op het bedrijf. Wij bespreken tijdens het gesprek alle details en kunnen u direct de prijs geven. Uiteraard kunt u gewoon langskomen zonder dit van te voren aan te kondigen, echter… indien u er zeker van wilt zijn dat onze dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen raden wij u aan om uw bezoek vooraf aan te kondigen.

Kondig uw bezoek aan

Tijdens uw bezoek

  • ruim 600 voorbeelden in het echt
  • deskundig advies
  • ontwerp van het monument
  • direct een offerte

Na uw bezoek

  • wij regelen de vergunning aanvraag
  • u geeft akkoord op het ontwerp en belettering
  • wij berichten u wanneer we gaan plaatsen
  • u kunt de beplanting zelf, samen met ons of door ons laten uitvoeren
fotoboek grafmonumenten

1494 voorbeelden

Blader door ruim 1494 voorbeelden in ons fotoboek. Bewaar foto’s die u aanspreken, zodat u ze op een later moment eenvoudig terug kunt kijken.

Fotoboek
prijzen grafstenen monumententuin grafstenen

Bezoek inspiratietuin

De prijzen van grafstenen zijn duidelijk zichtbaar. Alle monumenten zijn voorzien van een bordje met de basisprijs van het monument.

Inspiratietuin
showroom grafaccessoires en grafmonumenten

Bezoek showroom

Grafaccessoires in alle mogelijke materialen, voorbeelden van belettering en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Showroom
grafmonumenten gratis ontwerp vanuit uw budget

Gratis ontwerp

Gratis en geheel vrijblijvend ontwerpen wij samen met u een passend monument binnen uw budget.

Gratis ontwerp

Een bezoek aan Den Hollandsche

In onze inspiratietuin met grafstenen ziet u alle voorbeelden in het echt. Rustig en ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft, kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Maak een vrijblijvende afspraak