Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Slanke urnenzuil met glazen bol en vogel

Slanke urnenzuil met glazen bol en vogel foto 1
Dit urnenmonument bestaat uit een slanke zuil van gezoet zwart graniet. waarop een witte matglazen bol is bevestigd in een halfronde natuurstenen band. Deze halfronde band van natuursteen is naast decoratief ook erg belangrijk als solide sokkel van de ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 19898
Bewerking Gezoet
Collectie Glas, Kunstenaars, Modern, Natuursteen, Zuilen
Dieren Vogel
Kleur Zwart
Materiaal Glas, Natuursteen
Onderdeel Zuilen
Persoonlijke toevoeging Bol of bal, Kunstenaars
Productgroep Urnmonumenten
Steensoort Graniet
Vorm Bol of bal, Vogel
Vormgeving Zuilen

Productomschrijving

Dit urnenmonument bestaat uit een slanke zuil van gezoet zwart graniet. waarop een witte matglazen bol is bevestigd in een halfronde natuurstenen band. Deze halfronde band van natuursteen is naast decoratief ook erg belangrijk als solide sokkel van de glazen bol. Aan het uiteinde van deze natuurstenen band is de vogel, gemaakt van blauw matglas, bevestigd. Afhankelijk van het type urnengraf en de lokale voorschriften kunnen 1 of meerdere asbussen worden geplaatst in een holte van de zuil bovengronds, of juist in een keldertje onder het monument worden geplaatst. De persoonlijke teksten en opschriften van het gedenkteken hebben een statige plek op de zuil gekregen en deze zijn, net als de afbeelding van het konijntje, met behulp van zandstralen aangebracht.
Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Natuursteen


Urnmonumenten

Urnenmonumenten zijn gedenktekens die speciaal ontworpen en gemaakt zijn voor urnengraven. Soms gaat het om een eenvoudige urnentegel voor op een urnenkelder, maar het is op veel begraafplaatsen ook mogelijk om volledig liggend/staand monument te plaatsen op een urnengraf.