Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Urnenmonument glas in lood

Urnenmonument glas in lood foto 1
Een urnenmonument kan op veel manieren worden vormgegeven. Soms is het alleen een gedenkplaat op een urnenkelder, in dit geval is er qua ontwerp en uitvoering flink uitgepakt. De urn zelf is van lood en staat op een zuil van natuursteen. Op de zuil is ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35215
Catalogus Modern
Collectie Glas, Kunstenaars, Natuursteen, RVS, Zuilen
Materiaal Glas, Lood, Natuursteen, RVS
Onderdeel Zuilen
Persoonlijke toevoeging Kunstenaars
Productgroep Urnmonumenten
Productsoort Vaas
Vormgeving Zuilen

Productomschrijving

Een urnenmonument kan op veel manieren worden vormgegeven. Soms is het alleen een gedenkplaat op een urnenkelder, in dit geval is er qua ontwerp en uitvoering flink uitgepakt. De urn zelf is van lood en staat op een zuil van natuursteen. Op de zuil is een bijzonder rond glas in lood ornament geplaatst met een aantal persoonlijke illustraties. Het urnengraf is rondom omrand met rvs en daarbinnen is het graf bedenkt met split.
Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Natuursteen


RVS

RVS staat voor “Roest Vast Staal” en staat bekend als een zeer duurzaam materiaal. De fraaie metaalkleur geeft RVS een heel eigentijdse en vaak ook stoere uitstraling. Het bijzondere van dit materiaal is dat we er veel creatieve en persoonlijke ontwerpen mee kunnen maken.Urnmonumenten

Urnenmonumenten zijn gedenktekens die speciaal ontworpen en gemaakt zijn voor urnengraven. Soms gaat het om een eenvoudige urnentegel voor op een urnenkelder, maar het is op veel begraafplaatsen ook mogelijk om volledig liggend/staand monument te plaatsen op een urnengraf.