De begraafplaatshet monument en de vergunning

Het graf

Het graf is de plaats van de herinnering, een plekje waar verdriet beleefd en verwerkt kan worden. Rituelen en symbolen geven mensen een steunpunt, vooral waar alleen nog maar de herinnering leeft.

Het grafmonument

Een passend grafmonument slaagt erin, de identiteit van de overledene te bewaren, de herinnering aan hem of haar in stand te houden, om ondanks de dood in contact te blijven. Het troostende van een artistiek ontwerp ligt in de uitdrukkingskracht en de relatie met de persoonlijkheid van de overledene.

begraafplaats vergunning

Steeds meer mogelijkheden

De mogelijkheden op de begraafplaatsen worden steeds uitgebreider. Hierdoor kunnen wij monumenten steeds persoonlijker maken.

Vergunningaanvraag en vergunning kosten

wij verzorgen de aanvraag, eventueel met technische tekeningen

Onze steensoorten worden maatschappelijk verantwoord gewonnen, zonder dat er diepgaande gevolgen zijn voor de natuur en het menselijk welzijn.

Vergunningaanvraag

Om de regels die gesteld worden na te leven, moet er een vergunning aangevraagd worden, voordat een grafmonument geplaatst mag worden.

Den Hollandsche zorgt ervoor dat de aanvraag van de vergunning, met de gewenste technische tekening, kosteloos voor u wordt ingediend.

Vergunningkosten

Ondanks dat wij de vergunningaanvraag gratis voor u regelen, kunt u toch te maken krijgen met kosten voor de vergunning. Sommige begraafplaatsen rekenen kosten voor het beoordelen van de vergunningaanvraag.

Deze kosten zijn per gemeente een vast bedrag per soort monument en variëren van €0 tot €175,-. De vergunningskosten moeten vóór het plaatsen van het grafmonument aan de begraafplaats betaald zijn.