Informatie urnenmonumenteneen urn op een monument

Een urn kan worden bijgeplaatst op een bestaand monument. Zowel de urn als het monument kan door Den Hollandsche worden vervaardigd.

Urnen zijn er in vele soorten en formaten. Wij zorgen ervoor, dat de urn van uw keuze en het ontwerp van het monument met elkaar in overeenstemming zijn, zodat een mooi geheel ontstaat.

Belettering

op urn zelf of op monument

Soms kan tekst op de urn zelf worden aangebracht. Dit is afhankelijk van het materiaal en van de vorm van de urn.

Wanneer de urn op een natuurstenen sokkel wordt geplaatst, kan de sokkel worden beletterd via zandstraaltechniek of in de vorm van verheven (bronzen) letters.

Een andere mogelijkheid is het bijplaatsen van een tekstplaatje van glas, natuursteen of brons, of bijvoorbeeld tekst op een natuurstenen hart.

Voorbeelden op de pagina

in het echt te bekijken

Alle voorbeelden op deze pagina zijn te zien in onze showroom en inspiratietuin.

Om goed te kijken hoe de urn staat bij verschillende soorten natuursteen en monumenten, kunt de urnen uit onze showroom uitproberen in onze inspiratietuin.

Duurzaamheid

alle materialen die we gebruiken

Alle materialen die wij toepassen om een persoonlijk monument naar uw wens te samenstellen zijn van goede en degelijke kwaliteit.

Wij plaatsen de grafsteen met grote zorgvuldigheid, de correcte hoogte, waterpas en met de juiste fundering. We staan garant voor zowel de materialen als de plaatsing van het gedenkteken.

Sokkels: mooi en functioneel

eigen plek

Een urn is prima te plaatsen op een sokkel(tje). Een sokkel zorgt ervoor dat de urn echt een eigen plek krijgt.

De sokkel kan ook nog op een andere manier functioneel zijn. Op een sokkel van natuursteen kan desgewenst tekst worden aangebracht.

Uitkiezen en aanschaf

mooi maar ook goed

Het uitkiezen en de aanschaf van een urn is niet gemakkelijk. Ten eerste is het een emotionele beslissing, daarnaast wilt u dat de urn ook duurzaam en mooi is.

Daarom kunt u zich het beste van tevoren rustig oriënteren. Dit kunt u doen op onze website, of in onze showroom. U kunt in onze showroom veel modellen in het echt bekijken.

Hoe werkt het?

urn op monument plaatsen

Ieder mens is anders en we helpen u met het samenstellen van een mooi en passend gedenkteken. Als uitgangspunt voor het monument kunnen we uitgaan van een urn die u heeft gezien maar ook van een gedenkteken waarop u de urn wilt plaatsen.

We geven u advies en realiseren samen met u een mooi en persoonlijk gedenkteken.

Duo-urn

vaak een bijzonder ontwerp

De duo-urn is een vaak een object met een bijzonder ontwerp. Daardoor is de urn niet meer direct herkenbaar als urn; voor veel mensen is dat een prettig idee.

Sommige duo-urnen zijn exclusieve kunstenaarsontwerpen, op ambachtelijke wijze vervaardigd. Wij hebben in ons assortiment eigentijdse ontwerpen van duo-urnen opgenomen.

Uitzoeken van de urn

of een persoonlijk ontwerp

In onze showroom hebben wij vele urnen opgesteld staan. Wanneer de urn op een monument wordt geplaatst, is het belangrijk dat het materiaal goed tegen allerlei weersomstandigheden bestand is. Het moet dus gaan om een zeer duurzaam materiaal. Wij kunnen ook urnen speciaal ontwerpen en op maat laten maken. Informeert u gerust naar de mogelijkheden.

urnenshowroom
urnen showroom
urnen showroom

Bijpassende grafaccessoires

harmonieus geheel

Door het plaatsen van grafaccessoires geeft u het gedenkteken een persoonlijke tint. Het is van groot belang dat de grafversiering goed combineert met het grafmonument. Zo moeten kleuren, vormen en materiaalsoorten in harmonie zijn met de totale uitstraling van het grafmonument.

We helpen u hierbij, geven u tips en zorgen voor een harmonieus geheel.

Urnen van RVS

uit assortiment of persoonlijk ontwerp

Een RVS-urn kunt u uitzoeken uit assortiment of deze kan persoonlijk ontworpen worden door een van onze kunstenaars.

Op die manier komt een uniek en persoonlijk ontwerp tot stand, geheel naar uw wens vervaardigd.

Persoonlijk ontwerp

eigen kleuren, vormen en materialen

Het persoonlijke ontwerp biedt u de mogelijkheid een tastbare herinnering aan uw dierbare vast te leggen en te verwerken in een grafsteen met uw eigen symboliek.

Wij trachten uw emoties te vertalen in een grafmonument met uw eigen uitgekozen kleuren, vormen en materiaalsoorten.

Maak een afspraak voor een persoonlijk ontwerp.

Urnen uit de showroom – kijken hoe het staat in onze inspiratietuin

ruim 600 verschillende modellen

Dit is de beste manier om te ontdekken wat u zou willen. De modellen zijn voor een natuurgetrouw beeld in de buitenlucht opgesteld en voorzien van een prijsindicatie. Alle modellen zijn te gebruiken als uitgangspunt voor het persoonlijke ontwerp die wij vrijblijvend en gratis voor u maken.

De voorbeelden in het echt in combinatie met het ontwerp geven u goed inzicht hoe het gedenkteken er uit komt te zien.

Monumententuin grafstenen