Urnengraven met zuilenzuilen in vele vormen en materialen

Zuilen worden vaak toegepast op een urnengraf. Een urnengraf heeft meestal een kleiner oppervlak, wat de zuil heel geschikt maakt als monument voor dit type graf. Een zuil kan worden vervaardigd van natuursteen, RVS, glas of hout.

U kunt ook kiezen voor een combinatie van deze materialen. In onze inspiratietuin hebben wij vele voorbeelden van zuilen opgesteld.

Assortiment zuilen

Op deze pagina wordt u een selectie van onze zuilen getoond. Dit is slechts een klein gedeelte van ons volledige assortiment. In zowel onze inspiratietuin als showroom ziet u vele voorbeelden opgesteld met toepasselijke belettering en accessoires.

Het model en het materiaal

in verschillende materialen te realiseren

Wij raden u aan om eerst naar een model te kijken dat u aanspreekt. Let daarbij op vorm en uitstraling.

Wanneer u weet welke modellen u mooi vindt, kunt u gaan kijken naar materialen. Alle modellen zijn namelijk in verschillende materialen uitvoerbaar.

Zuilen: een ruime variatie

hoogte van een zuil is afhankelijk van de harmonie

In zuilen is veel variatie mogelijk. U kunt kiezen voor één zuil, of voor meerdere zuilen. Een zuil kan van natuursteen worden vervaardigd, maar ook van hout of RVS.

De hoogte van een zuil is afhankelijk van de harmonie in het ontwerp, maar ook van de regelgeving op de begraafplaats. Daarom informeren wij altijd bij de betreffende begraafplaats voor de juiste maatvoering.

Ontwerpen doen we samen met u

mooi en harmonieus gedenkteken

We bieden u de mogelijkheid om een voorbeeld geheel aan te laten passen aan uw wensen, maar ook kunnen we uitgaan van uw eigen ideeën.

Samen met u ontwerpen we tijdens een persoonlijk gesprek een mooi, persoonlijk en uniek urnengrafmonument.

Urnengraf met 2 zuilen

gepolijst natuursteen

Tussen de 2 zuilen van dit urnengraf is decoratie aangebracht van natuursteen. De decoratie is gepolijst en van een ander soort natuursteen.

Op de zuilen kan de belettering uitstekend in brons worden uitgevoerd.

Bronzen grafaccessoires

bekijk ze in onze showroom

In onze grafmonumenten showroom kunt u rustig en ongestoord gedenktekens en grafaccessoires bekijken of uitzoeken. Wanneer u vragen hebt kunt u ze direct aan onze adviseur stellen.

Ziet u iets wat u bevalt en mooi vindt dan kunt u een accessoire in de buitenlucht uitproberen en bekijken hoe het staat bij één van de ruim 600 voorbeeld monumenten in onze inspiratietuin grafmonumenten.

Glafusing vlinder

kleurrijk en decoratief

Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten. Met deze techniek brengen we bijzonder fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken.

grafsteen harvormige glazen letterplaat

Een persoonlijke toevoeging plaatsen op het grafmonument

advies en informatie over de mogelijkheden

Stel uw vraag

Lichte en witte zuilen

laat u goed informeren

Lichtere steensoorten zijn vaak poreuzer waardoor deze sneller vuil worden. Wij adviseren u graag wat er wel en niet mogelijk is op uw begraafplaats. Wat mooi is moet mooi blijven, u krijgt tips en deskundig advies.

Belettering zuilen

persoonlijk maken urnengraven

Het is belangrijk dat u ook goed nadenkt over belettering en teks op de zuil. Dit maakt het urnengraf immers persoonlijk. Laat u adviseren over belettering en tekst.

De tekst op de zuil

Bij een zuil dient zorgvuldig te worden gekeken naar de tekst en de indeling daarvan. De tekstverdeling moet harmonieus zijn, en daar besteden wij in overleg met u veel aandacht aan.

4 ruw afgewerkte zuilen

glazen gedenkplaat

Glazen grafsteen bestaande uit 4 ruw afgewerkte zuilen met naast de zuilen een glazen letterplaat met het opschrift, een decoratie en een spreuk geplaatst.

Het glas is gematteerd waardoor het opschrift beter leesbaar is. Het gedenkteken is in het te bekijken in onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafmonumenten.

Creativiteit is onze specialiteit

mooie en persoonlijke gedenktekens

Een van de specialiteiten van Den Hollandsche is de combinatie van creativiteit en degelijkheid. Het uitwerken van persoonlijke ideeën en een degelijk advies leidt tot mooie, persoonlijke en heel bijzondere gedenktekens.

ontwerp kindergraf glas

Ook als u nog geen idee heeft ontwerpen we samen met u

door goed naar u te luisteren komen we tot een resultaat…

Lees verder

Urnengraven met zuilen

familiegraf

Vaak zijn familiegraven groter van formaat maar een urnengrafmonument kan ook toegepast worden als familiegraf.

Door creatief te zijn is er ondanks de beperkte ruimte veel mogelijk.

Foto in natuursteen

uithakken, zandstralen of laseren

Urnengraf met een kristallen bol die geplaatst is in een roestvast stalen kader. Op de zuil van natuursteen is naast het opschrift een foto aangebracht. In natuursteen kunnen afbeeldingen worden uitgehakt of gezandstraald terwijl de meer natuur getrouwe foto’s, zoals bij dit gedenkteken, in het natuursteen worden gegraveerd.