Grafmonumenten Groningen Informatie over grafstenen, grafmonumenten en begraafplaatsen

Het ontwerpen en plaatsen van grafmonumenten is onze specialiteit. We hebben ruim 77 jaar ervaring met het plaatsen van grafmonumenten in geheel Nederland

 • geen extra plaatsingskosten in Groningen
 • wij plaatsen regelmatig in Groningen
 • gratis en vrijblijvend ontwerp van het monument
 • ontwerp vanuit uw budget
 • een gepast grafmonument in slechts één bezoek
 • bezoek onze inspiratiewinkel in Wezep, bij Zwolle
grafmonumenten groningen showtuin

Grafmonumenten Groningen

eenvoudig tot bijzonder

Onze selectie “eenvoudig tot bijzonder” bestaat uit een uitgebreid assortiment, grafstenen in verschillende materialen, stijlen en prijsklassen die passen op veel begraafplaatsen en tevens een unieke karakter hebben. Helemaal wanneer u zich oriënteert op grafstenen in Groningen, bevat deze selectie ongetwijfeld een passend monument dat u aanspreekt en voldoet aan de plaatselijke richtlijnen van de meeste begraafplaatsen in Groningen.

Bekijk voorbeelden.

Uitstraling van het monument

van klassiek tot modern

De materiaalkeuze maar ook de vormgeving bepaald veel voor de uitstraling van het monument.

Door de gekozen materialen op verschillende manieren te bewerken, te combineren met andere materiaalsoorten en kleuren, creëren wij een uniek grafmonument. Geheel conform uw wensen en eisen.

Vorm lettersteen

bekijk alle mogelijkheden

In ons fotoboek ziet u alle mogelijkheden. Bekijk letterstenen in alle materialen en uitvoeringen in ons fotoboek.

Fotoboek grafmonumenten

Bekijk voorbeelden van grafmonumenten

grafmonumenten in alle mogelijke materialen en stijlen

Laat u inspireren door ons uitgebreide assortiment met grafmonumenten en grafstenen, beschikbaar in verschillende materialen, vormen en kleuren.

grafmonumenten groningen natuursteen

Natuursteen grafmonumenten

Natuursteen is het meest gebruikte materiaal voor een grafmonument. Dit komt vooral vanwege haar duurzaamheid. Graniet, marmer en hardsteen zijn de meest bekende natuursteensoorten.

Bekijk 561 voorbeelden
grafmonumenten groningen met rvs en glas

RVS en glas grafmonumenten

RVS staat voor Roestvast Staal en is een zeer duurzame metaalsoort. De lichte metaalkleur geeft RVS grafmonumenten een fraaie, jonge en moderne uitstraling.

Bekijk 382 voorbeelden
grafmonumenten groningen glas

Glazen grafmonumenten

Een grafmonument van glas creëert transparantie en toegankelijkheid. Het is een prachtig en licht materiaal. Door gebruik te maken van verschillende glastechnieken als glasfusing, smelten en emailleren, geven wij het monument een persoonlijke tint.

Bekijk onze glasmonumenten
grafmonumenten groningen zwerfkei

Zwerfkeien als grafmonument

Ruwe, onbewerkte, natuurlijke natuursteen keien worden al vele jaren als grafmonument toegepast. Een aanzienlijk deel van het assortiment van Den Hollandsche bestaat dan ook uit natuurlijke keien als grafstenen. De keien zijn afkomstig uit alle werelddelen.

Bekijk zwerfkeien

Er is altijd een stijl, materiaal of materiaalcombinatie dat bij u past

Onze collectie bestaat uit veel verschillende stijlen en vormen, door een aantal collecties te bekijken kunt u ontdekken wat u mooi en passend vindt. Alle monumenten zijn te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk gedenkteken. We ontwerpen het gedenkteken geheel vrijblijvend en kosteloos voor u.

grafmonumenten groningen hout

Grafmonument van hout

Voor houten grafmonumenten maken wij gebruik van Teakhout. Teakhout is bekend uit de scheepsbouw en tuinmeubelenindustrie. Kenmerkend is de hoge duurzaamheid. Wij geven tot 30 jaar garantie tegen houtrot.

Houten grafmonumenten
grafmonumenten groningen brons

Brons voor gedenktekens

Brons is een veel toegepast materiaal bij grafmonumenten. Naast de accessoires zoals; letters, lantaarns, vazen, en beelden zijn er veel meer mogelijkheden met brons…

Bekijk voorbeelden
grafmonumenten groningen cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

Cortenstaal is een in de jaren dertig van de 20e eeuw uitgevonden staalsoort. Toepassing van dit fraaie metaal in een grafmonument echter is iets nieuws. Cortenstaal is een duurzaam materiaal en heeft een prachtige roestkleurige uitstraling.

Bekijk monumenten van cortenstaal
grafmonumenten groningen versteend hout

Versteend hout als grafsteen

Versteend hout vormt voor velen een mooie link tussen de historie van de wereld, het leven hier op aarde en het herdenken van onze naasten. De stammen hebben elk hun eigen vorm, verhaal en kleur net als wij mensen en geen een is er gelijk.

Bekijk versteend hout als grafsteen

Exclusieve grafmonumenten

unieke ontwerpen

Ons assortiment exclusieve en bijzondere grafmonumenten is uitsluitend door Den Hollandsche ontworpen en gefabriceerd.

Er worden bijzondere materiaalsoorten of bewerkingen toegepast. Ook is het ontwerp altijd volledig op de wensen van u als klant afgestemd en daardoor uniek.

Exclusieve grafmonumenten.

Schoonheid is de kunst van combineren

wij begeleiden u naar een passende keuze

Ieder grafmonument is uniek en vereist ander materiaal. Het juiste materiaal dient gekozen te worden voor het juiste monument. Niet ieder materiaal is namelijk geschikt voor ieder monument.

Bij het maken van de juiste keuzes komt onze jarenlange ervaring goed van pas. Wij begeleiden u naar een passende keuze door u vele voorbeelden te laten zien.

RVS

vaak gecombineerd met andere materialen

Roestvast Staal is een duurzaam materiaal waar grafmonumenten en grafstenen van kunnen worden gemaakt. Meestal wordt RVS gecombineerd met andere materialen zoals natuursteen of glas.

Wij werken uitsluitend met hoogwaardig RVS. Deze soort roestvast staal beschikt over een 316 specificatie, dit houdt in dat er molybdeen aan is toegevoegd ter verbetering van de weerstand tegen corrosie.

RVS grafmonumenten.

Graftypes

algemeen, dubbel/familiegraf, enkel en kort graf

Alle voorbeelden die u ziet in onze tuin of op onze website passen wij voor u aan. Het uitgangspunt is altijd een persoonlijke wens of idee van de overledene of u als nabestaande(n).

Wij zorgen ervoor dat de kleurstelling, de accessoires, het model, de verhoudingen en afmetingen een harmonieus geheel vormen.

Bekijken en selecteer voorbeelden in ons fotoboek.

Een bezoek aan Den Hollandsche

In onze inspiratietuin met grafstenen ziet u alle voorbeelden in het echt. Rustig en ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft, kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Maak een vrijblijvende afspraak

We bieden u alle mogelijkheden

persoonlijk maken

Er zijn verschillende manieren om een grafmonumenten persoonlijk te maken. Naast een persoonlijke vormgeving en de toegepaste materialen in het monument bieden we u de mogelijkheid om decoraties, persoonlijke ontworpen grafaccessoires en afbeeldingen te plaatsen.

Glazen grafmonument

stemming en emoties

Glas is een uniek materiaal om stemming en emoties op een bijzondere en onnavolgbare wijze weer te geven.

Een glazen grafmonument creëert transparantie en toegankelijkheid. Ook komt het glas veel ‘lichter’ over dan andere materialen. Teksten op glas blijven altijd goed leesbaar.

Bezoek de pagina foto op grafsteen of glazen grafmonumenten voor meer informatie en voorbeelden.

Persoonlijk ontworpen

motorcrosser vanuit een foto

Naast het assortiment van grafaccessoires dat u ziet in onze showroom en inspiratietuin, bieden wij u ook de mogelijkheid om een decoratie persoonlijk te laten ontwerpen.

De motorcrosser is op aanvraag van de nabestaanden door ons grafisch team nagemaakt van een foto. In dit geval is de decoratie uitgevoerd in RVS. U kunt ook kiezen voor glas, cortenstaal, brons, natuursteen of bijvoorbeeld hout. Precies wat u mooi en passend vindt.

In alle rust zoeken naar een passend gedenkteken.

daarna vrijblijvend een ontwerp

Vele voorbeelden in verschillende stijlen en vormen staan opgesteld in onze inspiratietuin te Elst. Ongestoord rondkijken, ideeën opdoen en wanneer u vragen heeft kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen. Meer informatie over onze inspiratietuin.

Mensen zijn niet hetzelfde maar uniek

wij ontwerpen op basis van uw wensen

Op basis van uw wensen ontwerpen we samen met u het monument en creëren een uniek en harmonieus geheel.

Heeft u nog geen idee? Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een resultaat te komen.

Decoraties in natuursteen

toevoegen persoonlijke tint

Decoraties zijn veelal afbeeldingen die als versiering aan een grafmonument toegevoegd worden. Deze decoraties worden vaak gebruikt om een extra persoonlijke tint aan de grafsteen te geven.

Deze decoraties, ook wel ornamenten genoemd, van natuursteen kunnen op verschillende manieren bewerkt worden waardoor er andere kleuren en structuren ontstaan.

Voorbeelden van decoraties in natuursteen.

reacties van klanten

“Mijn complimenten voor alles…”

Vandaag is de gedenksteen voor mijn lieve vrouw in Amerongen geplaatst. Het resultaat is geworden zoals we dat verwachtten.

Mijn complimenten voor alles ivm voorbereiding en de afwerking van het geheel. Ook mijn kinderen zijn ervan onder de indruk. U krijgt van mij de eer die u toekomt!!!

Mei 2015
Amerongen

grafmonumenten groningen plaatsing grafmonumenten

“…alles is voor de volle 100% naar wens…”

Zoals eerder vermeld zijn we gisteren naar het kerkhof “Schoonselhof” geweest. Het monument is gewoon “Prachtig”, alles is…

November 2014
Wilrijk/Antwerpen (België)

grafmonumenten groningen plaatsing grafmonumenten

“Iedereen vindt het een mooi monument…”

Ik wil U bedanken voor de keurige reparatie van het graf gedenkteken van mijn man. Wij zijn er erg tevreden over. Iedereen vindt het…

Mei 2015
Hintham – Rosmalen

Grafmonumenten groningen, ervaringen van klanten over de vervaardiging van het grafmonument door Den Hollandsche.

Foto’s en afbeeldingen

we helpen u

U kunt zelf een foto aanleveren en indien u een afbeelding wilt gebruiken dan kunnen wij die voor u verzorgen. Het bewerken van de foto’s kunt u geheel aan ons overlaten. Wij zorgen voor een juiste compositie, belichting, kleur en voorzien de foto eventueel van een andere achtergrond of effecten.

Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat de foto of afbeelding een mooie plaatst krijgt op de grafsteen en een harmonieus geheel vormt met het monument.

Grafaccessoires

een persoonlijk gedenkteken

Door toevoeging van een grafaccessoire maakt u een grafmonument nog persoonlijker. Zo zijn er ook symbolische grafaccessoires waardoor u een grafmonument een extra betekenis kunt geven.

Het is van groot belang dat u de grafversiering goed combineert met het grafmonument. Zo moeten kleuren, vormen en materiaalsoorten in harmonie zijn met de totale uitstraling van het grafmonument.

Grafmonumenten Groningen ontwerpen en samenstellen

hoe werkt het?

Bij het samenstellen van een grafmonument moeten veel beslissingen worden genomen, onder andere over het soort materiaal, materiaaldiktes, de belettering, de lay-out en de accessoires.

Graag nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek met een adviseur op afstand, via de telefoon en e-mail of bij ons op het bedrijf. Wij bespreken tijdens het gesprek alle details en kunnen u direct de prijs geven. Uiteraard kunt u gewoon langskomen zonder dit van te voren aan te kondigen, echter… indien u er zeker van wilt zijn dat onze dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen raden wij u aan om uw bezoek vooraf aan te kondigen.

Kondig uw bezoek aan

Tijdens uw bezoek

 • ruim 600 voorbeelden in het echt
 • deskundig advies
 • ontwerp van het monument
 • direct een offerte

Na uw bezoek

 • wij regelen de vergunning aanvraag
 • u geeft akkoord op het ontwerp en belettering
 • wij berichten u wanneer we gaan plaatsen
 • u kunt de beplanting zelf, samen met ons of door ons laten uitvoeren
fotoboek grafmonumenten

1685 voorbeelden

Blader door ruim 1685 voorbeelden in ons fotoboek. Bewaar foto’s die u aanspreken, zodat u ze op een later moment eenvoudig terug kunt kijken.

Fotoboek
prijzen grafstenen monumententuin grafstenen

Bezoek inspiratietuin

De prijzen van grafstenen zijn duidelijk zichtbaar. Alle monumenten zijn voorzien van een bordje met de basisprijs van het monument.

Inspiratietuin
showroom grafaccessoires en grafmonumenten

Bezoek showroom

Grafaccessoires in alle mogelijke materialen, voorbeelden van belettering en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Showroom
grafmonumenten gratis ontwerp vanuit uw budget

Gratis ontwerp

Gratis en geheel vrijblijvend ontwerpen wij samen met u een passend monument binnen uw budget.

Gratis ontwerp