Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie
Vrijblijvend inspiratie opdoen Bekijk alle winkels

Grafstenen in GroningenInformatie over grafstenen, grafmonumenten en begraafplaatsen

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de regio Groningen? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen in de gemeente Groningen en omgeving, zoals in Groningen, Harkstede, Lageland en Meerstad. Kom langs in onze winkel in Groningen.

Inspiratiewinkel Groningen Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Groningen?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Groningen van natuursteen

Grafstenen Groningen

2
Grafstenen en grafmonumenten in Groningen van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Groningen van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Groningen

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Groningen van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Groningen van brons

Grafmonument Groningen

7
Grafstenen en grafmonumenten in Groningen van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

8
Grafstenen en grafmonumenten in Groningen van glas

Grafsteen Groningen

“natuurlijk, eenvoudig, stoer en sprekend“

Het gedenkteken is geworden zoals we graag wilden. Voor ons bevat het cortenstaal het levensverhaal van Jesse. Het prachtige glas met tekst is de omslag van het boek, het vertelt waar het verhaal over gaat. Elke bezoeker heeft zijn eigen vertelling. Het gedenkteken is natuurlijk, eenvoudig, stoer en sprekend. Het past bij onze zoon en dat is voor ons belangrijk. Wij zijn dus heel erg blij met dit mooie ontwerp! Hartelijke groet,

September 2016
De marne

“Beste medewerkers van Den Hollandsche,“

Vanmorgen zijn wij wezen kijken naar het gedenkteken van Gerrit. Wij zijn heel erg blij dat het precies aan onze verwachtingen voldoet. Het is werkelijk een supermooi gedenkteken geworden en we zijn jullie dankbaar voor de moeite die jullie hebben genomen om te komen tot wat er nu staat. In het bijzonder willen wij Karsten bedanken voor de wijze waarop hij ons geholpen heeft om alles bij elkaar te zoeken en tot een mooi geheel te maken. Zijn rustige en vriendelijke manier van doen en natuurlijk zijn inzicht en ervaring in dit alles hebben wij erg op prijs gesteld. Onze hartelijke dank daarvoor. Intussen hebben wij wat aanplanting gedaan en er staat nu een mooi en heel bijzonder gedenkteken. Wij hebben al veel positieve reacties gehad en we zullen jullie bedrijf promoten. Vriendelijk groeten, Familie de Weerd.

Maart 2020

“Beste Hanneke“

Beste Geert, We zijn vandaag naar mama geweest met dubbel gevoel zowel benieuwd als bang. Van ver zagen we mooie rode steen reeds staan, het is echt mooi, mooier nog dan verwacht. Ik wil Geert echt bedanken voor de persoonlijke benadering en voor het mooie resultaat Ook Ivar onze zoon heeft de foto gezien en vind het ook mooi, nu gaan we op ziek naar de planten en het gras Nogmaals bedankt voor de goede zorgen Vriendelijke groeten Christel Luc en ivar

Maart 2020

“Helemaal naar onze wens“

"Het gedenkteken van mijn zoon is heel mooi geworden en komt volledig overeen met mijn verwachtingen. Ik heb gekozen voor een strakke, moderne grafsteen en de glazen foto in groot formaat is zeer mooi ontworpen. Wat het monument uniek maakt voor mij, is dat de belettering werd uitgevoerd in de lievelingskleur van mijn zoon. De reacties van de familie en vrienden zijn heel positief. Ik ben erg tevreden over de goede begeleiding en de zorgzame en heldere communicatie. Hartelijk bedankt aan alle medewerkers van Den Hollandsche voor het ontwerp, aanmaak, levering en plaatsing." Met vriendelijke groet Maria Munteanu

Maart 2020

“Beste medewerkers van Den Hollandsche Gedenktekens,“

Gisteren is het grafmonument van onze ouders geplaatst. Het eindresultaat is erg mooi geworden; mede door de bijzondere samenwerking met uw bedrijf. Heel veel complimenten voor het team dat het monument geplaatst heeft. Ook veel dank voor uw betrokkenheid en de zorgvuldige communicatie, met name van dhr. Geert van der Wielen. Snel werd duidelijk dat ons beperkt budget niets in de weg stond voor het realiseren van mijn ontwerp voor een grafmonument voor onze ouders. Via deze weg wil ik, ook namens onze familie, uw allen heel erg bedanken voor uw hulp bij het realiseren van het grafmonument voor onze ouders! Met hartelijke groeten, Bertus de Veth

Februari 2020

Veelgestelde vragen

Ik woon niet in de buurt van een Den Hollandsche vestiging/winkel, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Zijn er dan extra kosten verbonden aan het plaatsen van een grafsteen in de buurt van Groningen?
Wij hanteren voor iedere begraafplaats in Nederland hetzelfde tarief voor plaatsing. Zodoende betaalt u geen extra kosten voor de plaatsing van een grafmonument in uw regio. Wij plaatsen in heel Nederland en zijn op de hoogte van de lokale richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. Hiermee houden wij ook rekening tijdens het maken van het ontwerp.
Kan ik zelf een grafsteen laten ontwerpen?
Een mooie en persoonlijke grafsteen moet natuurlijk eerst ontworpen worden. We bieden u de mogelijkheid om vanuit uw eigen ontwerp een gedenkteken te realiseren maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis door onze adviseurs te laten maken. We staan open voor al uw ideeën.
Hoe werkt de aanschaf van een grafsteen?
De aanschaf van een grafmonument begint vaak bij de orieëntatie. Daarna verwerken wij ideeën die u heeft in een vrijblijvend ontwerp. U ontvangt een prijsopgave een een digitaal voorstel. Na goedkeuring onderhouden wij contact met de gemeente voor de vergunning en met de begraafplaats voor de plaatsing van het monument.
Moet ik de vergunning zelf aanvragen of doet Den Hollandsche Gedenktekens dit?
Als Den Hollandsche Gedenktekens het monument plaatst, nemen wij contact op met de gemeente voor het aanvragen van de vergunning.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Groningen

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Groningen maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Garmerwolde Begraafplaats Garmerwolde

Begraafplaats Garmerwolde

Dorpsweg
9798PG Garmerwolde
grafsteen Groningen Begraafplaats Hoogkerk (nieuw) Groningen
Grafstenen Groningen Begraafplaats Hoogkerk (nieuw) Groningen
Grafsteen Groningen Begraafplaats Hoogkerk (nieuw) Groningen 1

Begraafplaats Hoogkerk (nieuw) Groningen

De nieuwe begraafplaats Hoogkerk in Groningen is één van de twee begraafplaatsen in dit deel van de stad. Deze begraafplaats ligt aan de rand van Groningen net buiten de oorspronkelijke dorpskern van het voormalige dorp (nu woonwijk) Hoogkerk. Vanwege de ligging is deze begraafplaats ruim opgezet en biedt ruimte aan grafmonumenten voor particuliere graven en kindergraven. Ook is het mogelijk om er een urnengraf te plaatsen.

Kerkstraat
9745 CN Groningen
grafmonument Groningen Begraafplaats Hoogkerk (oud) Groningen
Grafmonument Groningen Begraafplaats Hoogkerk (oud) Groningen
Grafmonumenten Groningen Begraafplaats Hoogkerk (oud) Groningen 1

Begraafplaats Hoogkerk (oud) Groningen

De oude begraafplaats van Hoogkerk bevindt zich ook aan de Kerkstraat in Groningen, maar ligt dichter tegen de dorpskern van het voormalige dorp Hoogkerk aan. De oude begraafplaats Hoogkerk ligt een kleine kilometer van de nieuwe begraafplaats Hoogkerk af. Bijbegraven is bij deze begraafplaats mogelijk. Een ijzeren hek biedt toegang tot deze begraafplaats en ligt een beetje verscholen naast huisnummer 45.

Kerkstraat
9745 CE Groningen
grafmonumenten Groningen Begraafplaats Middelbert kerkelijke gedeelte
Grafstenen Groningen Begraafplaats Middelbert kerkelijke gedeelte
Grafsteen Groningen Begraafplaats Middelbert kerkelijke gedeelte 1

Begraafplaats Middelbert kerkelijke gedeelte Groningen

Deze begraafplaats, midden in het lintdorp Middelbert ligt ten westen van het centrum van Groningen, naast de Middelberterplas. Deze begraafplaats te bereiken via de Driebontsweg en de MIddelberterweg en bevindt zicht naast en achter het oude kerkje. De bomen op en rondom de begraafplaats zorgen voor een karakteristiek en herkenbaar aangezicht van Middelbert.

Middelberterweg
9723 ET Groningen
grafstenen Groningen Begraafplaats Noorddijk
Grafmonument Groningen Begraafplaats Noorddijk
Grafmonumenten Groningen Begraafplaats Noorddijk 1

Begraafplaats Noorddijk Groningen

Begraafplaats Noorddijk heeft een rustieke uitstraling en is gevestigd ten noordwesten van de Groningse woonwijk Lewenborg. Aan de andere zijde van de weg bevindt zich de Stefanuskerk. Deze wordt gebruikt voor trouw- en rouwdiensten. Bij de begraafplaats is er een parkeergelegenheid voor circa 30 auto’s. Volgens de website van de gemeente Groningen is er geen ruimte meer voor nieuwe graven, maar is het wel in sommige gevallen mogelijk om een bijplaatsing te doen.

Noorddijkerweg
9734 AS Groningen
grafsteen Groningen Begraafplaats Selwerderhof Groningen

Begraafplaats Selwerderhof Groningen

Op deze begraafplaats mag tot 3 diep worden begraven. De grafmonumenten worden in overleg met de gemeente onderhouden. De mogelijkheden zijn aanwezig voor grafstenen, urnengraven, asverstrooiing en particuliere graven. De plannen voor de aanleg stammen uit 1931 en het totale gebied omvat ruim 50 hectare. Door het vele groen zijn er zo'n 60 verschillende vogelsoorten te vinden. Selwerderhof beschikt over een aula, een koffiekamer en een theehuis. Ook is er op de begraafplaats plek voor mensen met een islamitische geloofsovertuiging.

Iepenlaan
9741GH Groningen

Grafstenen Begraafplaats Selwerderhof Groningen

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats Selwerderhof Groningen

grafmonument Groningen Crematorium Groningen

Crematorium Groningen

Het crematorium in Groningen is gebouwd in 1962 en vanwege zijn bijzondere architectuur en mooie voorgevel uitgeroepen tot rijksmonument. Het crematorium ligt in een rustig park, in een bosrijke omgeving aan de rand van de stad Groningen naast begraafplaats Selwerderhof en grenzend aan de Zernike Campus. Belangrijk om te weten is dat wanneer u per auto naar het crematorium rijdt, u de afslag vanaf de ringweg N370 naar de Zernike Campus neemt, in plaats van de afslag naar begraafplaats Selwerderhof. Het crematorium beschikt over een kleine en een grote aula, met een totale beschikking over 370 mensen, waarvan 230 zitplaatsen.

Crematoriumlaan
9747 AM Groningen

Grafstenen Crematorium Groningen

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Crematorium Groningen

grafmonumenten Groningen Engelbert

Engelbert Groningen

Engelberterweg
9723EJ Groningen
grafstenen Groningen Esserveld
Grafstenen Groningen Esserveld
Grafsteen Groningen Esserveld 1

Esserveld Groningen

Esserveld (begraafplaats Zuid) is een begraafplaats aan de Esserweg in Groningen en ligt in het zuiden van de stad en ten oosten van schuin tegenover Sportpark Esserberg. Door de ligging aan de zuidkant van de stad, is de begraafplaats ook makkelijk te bereiken vanuit Haren. Op de begraafplaats staan een oorlogsmonument uit 1946 dat werkt gemaakt door beeldhouwer Willem Valk. De entree van de begraafplaats is heel karakteristiek door de ophaalbrug en het monumentale poortgebouw dat gebouwd is in de stijl van de Amsterdamse School.

Esserweg
9722 SN Groningen
grafsteen Groningen Kerkhof Dorkwerd
Grafmonument Groningen Kerkhof Dorkwerd
Grafmonumenten Groningen Kerkhof Dorkwerd 1

Kerkhof Dorkwerd Groningen

Hoogeweg
9746 TN Groningen
grafmonument Groningen Noorderbegraafplaats Groningen
Grafstenen Groningen Noorderbegraafplaats Groningen
Grafsteen Groningen Noorderbegraafplaats Groningen 1

Noorderbegraafplaats Groningen

De Noorderbegraafplaats is een algemene begraafplaats in de stad Groningen. Een apart deel van de begraafplaats werd van 1827 tot 1909 gebruikt als Joodse begraafplaats. Deze begraafplaats ligt vlakbij het treinstation Groningen-Noord en grenst aan aan Selwerd en de Concordiabuurt. Helaas is er geen ruimte meer voor nieuwe graven.

Moesstraat
9741 AC Groningen
grafmonumenten Groningen RK Kerkhof Groningen
Grafmonument Groningen RK Kerkhof Groningen
Grafmonumenten Groningen RK Kerkhof Groningen 1

RK Kerkhof Groningen

Deze rooms-katholieke begraafplaats werd in 1872 aangelegd. De ingang van de begraafplaats is te vinden aan de Papiermolenlaan, een zijlaantje van de Hereweg. Hoewel de begraafplaats tegen de ringweg (Weg der Verenigde Naties) van Groningen aan ligt, kenmerkt de omgeving zich door heel veel groen. Naast het rooms-katholieke kerkhof is zorgt ook het vlakbij gelegen Sterrebos voor deze groene uitstraling. Zo is dit kerkhof, met zijn parkachtige karakter, een oase van rust geworden.

Hereweg
9721 AA Groningen
grafstenen Groningen Zuiderbegraafplaats Groningen
Grafstenen Groningen Zuiderbegraafplaats Groningen
Grafsteen Groningen Zuiderbegraafplaats Groningen 1

Zuiderbegraafplaats Groningen

De Zuiderbegraafplaats in Groningen is gelijktijdig met de Noorderbegraafplaats in gebruik genomen. In 1826 brak er in Groningen een epidemie uit, die aan 2900 mensen het leven kostte. Daardoor raakten de bestaande begraafplaatsen vol en werden de Noorderbegraafplaats en de Zuiderbegraafplaats aangelegd. Deze begraafplaats ligt net binnen de ring van Groningen en is bereikbaar vanaf de Hereweg. Het opzichterhuisje aan de voorzijde van de begraafplaats heeft een monumentale status. Op deze begraafplaats worden geen nieuwe graven meer uitgegeven, wel kan er in sommige gevallen nog een bijzetting worden gedaan.

Hereweg
9721AA Groningen
grafsteen Haren Begraafplaats De Eshof

Begraafplaats De Eshof Haren

Rijksstraatweg
9752 CM Haren

Grafstenen Begraafplaats De Eshof Haren

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats De Eshof Haren

grafmonument Haren Begraafplaats Harenerhof
Grafstenen Haren Begraafplaats Harenerhof
Grafsteen Haren Begraafplaats Harenerhof 1

Begraafplaats Harenerhof

De Harenerhof
9751 XC Haren
grafmonumenten Haren Haren kerkstraat 2

Haren kerkstraat 2

Kerkstraat
9751 BC Haren
grafstenen Noordlaren Begraafplaats Noordlaren
Grafmonument Noordlaren Begraafplaats Noordlaren
Grafmonumenten Noordlaren Begraafplaats Noordlaren 1

Begraafplaats Noordlaren

De begraafplaats van Noordlaren aan de Zuidlaarderweg 67 is een begraafplaats uit 1871. De begraafplaats wordt beheerd door de Protestantse gemeenten Noordlaren-Glimmen. Het smeedijzeren hek bij de toegang dateert uit 1923.
In de hoek van dit voorhof staat het baarhuisje met ervoor een nortonpomp. De begraafplaats wordt door een breed middenpad in tweeën gedeeld. Vooraan liggen links perken B I en C I en erachter C II en B II. Rechts van het middenpad liggen vooraan perken A I en A II en achteraan perken A III en A IV. Achteraan de begraafplaats zijn begin 21e eeuw nieuwe perken aangelegd.
De perken A I en A II zijn het oudst en bevatten vooral graven van rijke boerenfamilies, waaronder enkele grafkelders. Ook is er een perk voor de predikanten uit de pastorie op de begraafplaats. Bekende begravenen zijn schrijvers Jan Fabricius en (zijn zoon) Johan Fabricius, orgelbouwer Petrus van Oeckelen (en Cornelis Aldequintus van Oeckelen), tabaksfabrikant Theodorus Niemeijer en afrikanist en maritiem antropoloog Adriaan Hendrik Johan Prins. Het graf van Johan Fabricius is een meerpaal. Op deze meerpaal stond oorspronkelijk een zeilschip, dat later echter is verdwenen.

Zuidlaarderweg
9479 PR Noordlaren
grafsteen Ten Boer Ten Boer Begraafpark (Gemeente Groningen)

Ten Boer Begraafpark (Gemeente Groningen)

Parklaan
9791 BP Ten Boer
grafmonument Thesinge Thesinge

Thesinge

Molenweg
9797 PT Thesinge
grafmonumenten Woltersum Algemene begraafplaats Woltersum

Algemene begraafplaats Woltersum

Hoofdweg 5
9795 PK Woltersum