Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie
Momenteel kunt u op afspraak bij ons terecht Bekijk alle winkels

Grafstenen in GroningenInformatie over grafstenen, grafmonumenten en begraafplaatsen

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de regio Groningen? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen in de gemeente Groningen en omgeving, zoals in Groningen, Harkstede, Lageland en Meerstad. Kom langs in onze winkel in Groningen.

Inspiratiewinkel Groningen Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Groningen?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Groningen van natuursteen

Grafstenen Groningen

2
Grafstenen en grafmonumenten in Groningen van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Groningen van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Groningen

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Groningen van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Groningen van brons

Grafmonument Groningen

7
Grafstenen en grafmonumenten in Groningen van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

8
Grafstenen en grafmonumenten in Groningen van glas

Grafsteen Groningen

“natuurlijk, eenvoudig, stoer en sprekend“

Het gedenkteken is geworden zoals we graag wilden. Voor ons bevat het cortenstaal het levensverhaal van Jesse. Het prachtige glas met tekst is de omslag van het boek, het vertelt waar het verhaal over gaat. Elke bezoeker heeft zijn eigen vertelling. Het gedenkteken is natuurlijk, eenvoudig, stoer en sprekend. Het past bij onze zoon en dat is voor ons belangrijk. Wij zijn dus heel erg blij met dit mooie ontwerp! Hartelijke groet,

September 2021
De marne

“Geacht team,“

Wij zijn zonet terug van de begraafplaats. Dit is echt kunstenaarswerk. Wij willen gans het team bedanken voor alle inspanningen. Dank aan Geert voor het eerste contact en ook aan de firma voor het vertrouwen in ons. Ik ben zeker dat ook mijn vader heel trots zou geweest zijn. Hij was vrij artistiek en maak prachtige dingen met klei.

September 2021

“Helemaal naar onze wens“

Ik kan alleen maar vanuit de grond van mijn/ons hart zeggen: dankjulliewel! Onze kinderen en ik zijn indertijd bij Geert geweest. Drie heel verschillende jong-volwassenen en ik, hun moeder. Dan is het knap als je zo’n gesprek kunt leiden en onze wensen bij elkaar kunt brengen in een prachtig ontwerp voor het grafmonument van mijn man, de vader van onze kinderen. In dit gesprek wisselden uitingen van verdriet en anekdotes zich af, en Geert kon daarmee omgaan. Groot respect daarvoor! Daarna kregen we het ontwerp per mail. Na een paar keer heen en weer mailen hebben we dat ‘goedgekeurd’. Dan is het wachten. Dat duurde voor ons lang, maar dat wisten we. En dan krijg je dat telefoontje: we gaan het zetten! Tegen jullie advies is ben ik toch heel even naar de begraafplaats gegaan. Natuurlijk met Zeeuws lekkers voor bij de koffie voor jullie uitvoerend medewerker. Hij was rustig aan het werk en in de weer met een waterpas: precies zoals mijn man dat zou hebben gedaan. Dat voelde zó goed. Na een kort gesprekje met deze aardige man ben ik weer naar huis gegaan. Ik was blij gezien te hebben dat de plek van mijn man met respect werd behandeld. Samen met de kinderen ben ik ’s avonds gaan kijken. We waren er stil van. Wat we voelden was blijdschap! Het is precies geworden zoals we in gedachten hadden: een plek die recht doet aan wie mijn man was: stoer, ruig, eerlijk, respectvol, liefdevol, prachtig! Hij zou het zelf ook echt mooi hebben gevonden. Wij zijn er gelukkig mee. En hebben ook al van meerdere kanten gehoord dat ze het bijzonder vonden. Maar belangrijker: dat ze het helemaal vonden passen bij wie mijn man was. Het was het wachten waard. We willen Geert, jullie technici én de man die het kwam plaatsen dan ook van harte bedanken. Voor nu: Een dankbare groet, mede namens onze kinderen.

September 2021

“Goedendag “

Wij zijn zeer tevreden met het prachtige resultaat van het gedenkteken. Zijn erg goed geholpen gedurende het hele proces. Tevens hebben wij een review geplaatst via Google. Met vriendelijke groet. Fam Baum

September 2021

“Prachtige steen“

Samen met mijn moeder naar tilburg gereden. We hadden een strak budget waar we ons aan wilde houden en er werd goed meegedacht hoe we hier onder konden blijven. De steen is echt prachtig geworden. Geert heeft ons goed advies gegeven!

September 2021

Veelgestelde vragen

Ik woon niet in de buurt van een Den Hollandsche vestiging/winkel, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Zijn er dan extra kosten verbonden aan het plaatsen van een grafsteen in de buurt van Groningen?
Wij hanteren voor iedere begraafplaats in Nederland hetzelfde tarief voor plaatsing. Zodoende betaalt u geen extra kosten voor de plaatsing van een grafmonument in uw regio. Wij plaatsen in heel Nederland en zijn op de hoogte van de lokale richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. Hiermee houden wij ook rekening tijdens het maken van het ontwerp.
Kan ik zelf een grafsteen laten ontwerpen?
Een mooie en persoonlijke grafsteen moet natuurlijk eerst ontworpen worden. We bieden u de mogelijkheid om vanuit uw eigen ontwerp een gedenkteken te realiseren maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis door onze adviseurs te laten maken. We staan open voor al uw ideeën.
Hoe werkt de aanschaf van een grafsteen?
De aanschaf van een grafmonument begint vaak bij de orieëntatie. Daarna verwerken wij ideeën die u heeft in een vrijblijvend ontwerp. U ontvangt een prijsopgave een een digitaal voorstel. Na goedkeuring onderhouden wij contact met de gemeente voor de vergunning en met de begraafplaats voor de plaatsing van het monument.
Moet ik de vergunning zelf aanvragen of doet Den Hollandsche Gedenktekens dit?
Als Den Hollandsche Gedenktekens het monument plaatst, nemen wij contact op met de gemeente voor het aanvragen van de vergunning.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Groningen

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Groningen maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Garmerwolde Begraafplaats Garmerwolde
Grafstenen Garmerwolde Begraafplaats Garmerwolde
Grafsteen Garmerwolde Begraafplaats Garmerwolde 1

Begraafplaats Garmerwolde

Dorpsweg
9798PG Garmerwolde
grafsteen Groningen Begraafplaats Hoogkerk (nieuw) Groningen
Grafmonument Groningen Begraafplaats Hoogkerk (nieuw) Groningen
Grafmonumenten Groningen Begraafplaats Hoogkerk (nieuw) Groningen 1

Begraafplaats Hoogkerk (nieuw) Groningen

De nieuwe begraafplaats Hoogkerk in Groningen is één van de twee begraafplaatsen in dit deel van de stad. Deze begraafplaats ligt aan de rand van Groningen net buiten de oorspronkelijke dorpskern van het voormalige dorp (nu woonwijk) Hoogkerk. Vanwege de ligging is deze begraafplaats ruim opgezet en biedt ruimte aan grafmonumenten voor particuliere graven en kindergraven. Ook is het mogelijk om er een urnengraf te plaatsen.

Kerkstraat
9745 CN Groningen
grafmonument Groningen Begraafplaats Hoogkerk (oud) Groningen
Grafstenen Groningen Begraafplaats Hoogkerk (oud) Groningen
Grafsteen Groningen Begraafplaats Hoogkerk (oud) Groningen 1

Begraafplaats Hoogkerk (oud) Groningen

De oude begraafplaats van Hoogkerk bevindt zich ook aan de Kerkstraat in Groningen, maar ligt dichter tegen de dorpskern van het voormalige dorp Hoogkerk aan. De oude begraafplaats Hoogkerk ligt een kleine kilometer van de nieuwe begraafplaats Hoogkerk af. Bijbegraven is bij deze begraafplaats mogelijk. Een ijzeren hek biedt toegang tot deze begraafplaats en ligt een beetje verscholen naast huisnummer 45.

Kerkstraat
9745 CE Groningen
grafmonumenten Groningen Begraafplaats Middelbert kerkelijke gedeelte
Grafmonument Groningen Begraafplaats Middelbert kerkelijke gedeelte
Grafmonumenten Groningen Begraafplaats Middelbert kerkelijke gedeelte 1

Begraafplaats Middelbert kerkelijke gedeelte Groningen

Deze begraafplaats, midden in het lintdorp Middelbert ligt ten westen van het centrum van Groningen, naast de Middelberterplas. Deze begraafplaats te bereiken via de Driebontsweg en de MIddelberterweg en bevindt zicht naast en achter het oude kerkje. De bomen op en rondom de begraafplaats zorgen voor een karakteristiek en herkenbaar aangezicht van Middelbert.

Middelberterweg
9723 ET Groningen
grafstenen Groningen Begraafplaats Noorddijk
Grafstenen Groningen Begraafplaats Noorddijk
Grafsteen Groningen Begraafplaats Noorddijk 1

Begraafplaats Noorddijk Groningen

Begraafplaats Noorddijk heeft een rustieke uitstraling en is gevestigd ten noordwesten van de Groningse woonwijk Lewenborg. Aan de andere zijde van de weg bevindt zich de Stefanuskerk. Deze wordt gebruikt voor trouw- en rouwdiensten. Bij de begraafplaats is er een parkeergelegenheid voor circa 30 auto’s. Volgens de website van de gemeente Groningen is er geen ruimte meer voor nieuwe graven, maar is het wel in sommige gevallen mogelijk om een bijplaatsing te doen.

Noorddijkerweg
9734 AS Groningen
grafsteen Groningen Begraafplaats Selwerderhof Groningen

Begraafplaats Selwerderhof Groningen

Op deze begraafplaats mag tot 3 diep worden begraven. De grafmonumenten worden in overleg met de gemeente onderhouden. De mogelijkheden zijn aanwezig voor grafstenen, urnengraven, asverstrooiing en particuliere graven. De plannen voor de aanleg stammen uit 1931 en het totale gebied omvat ruim 50 hectare. Door het vele groen zijn er zo'n 60 verschillende vogelsoorten te vinden. Selwerderhof beschikt over een aula, een koffiekamer en een theehuis. Ook is er op de begraafplaats plek voor mensen met een islamitische geloofsovertuiging.

Iepenlaan
9741GH Groningen

Grafstenen Begraafplaats Selwerderhof Groningen

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats Selwerderhof Groningen

grafmonument Groningen Crematorium Groningen

Crematorium Groningen

Het crematorium in Groningen is gebouwd in 1962 en vanwege zijn bijzondere architectuur en mooie voorgevel uitgeroepen tot rijksmonument. Het crematorium ligt in een rustig park, in een bosrijke omgeving aan de rand van de stad Groningen naast begraafplaats Selwerderhof en grenzend aan de Zernike Campus. Belangrijk om te weten is dat wanneer u per auto naar het crematorium rijdt, u de afslag vanaf de ringweg N370 naar de Zernike Campus neemt, in plaats van de afslag naar begraafplaats Selwerderhof. Het crematorium beschikt over een kleine en een grote aula, met een totale beschikking over 370 mensen, waarvan 230 zitplaatsen.

Crematoriumlaan
9747 AM Groningen

Grafstenen Crematorium Groningen

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Crematorium Groningen

grafmonumenten Groningen Engelbert

Engelbert Groningen

Engelberterweg
9723EJ Groningen
grafstenen Groningen Esserveld
Grafmonument Groningen Esserveld
Grafmonumenten Groningen Esserveld 1

Esserveld Groningen

Esserveld (begraafplaats Zuid) is een begraafplaats aan de Esserweg in Groningen en ligt in het zuiden van de stad en ten oosten van schuin tegenover Sportpark Esserberg. Door de ligging aan de zuidkant van de stad, is de begraafplaats ook makkelijk te bereiken vanuit Haren. Op de begraafplaats staan een oorlogsmonument uit 1946 dat werkt gemaakt door beeldhouwer Willem Valk. De entree van de begraafplaats is heel karakteristiek door de ophaalbrug en het monumentale poortgebouw dat gebouwd is in de stijl van de Amsterdamse School.

Esserweg
9722 SN Groningen
grafsteen Groningen Kerkhof Dorkwerd
Grafstenen Groningen Kerkhof Dorkwerd
Grafsteen Groningen Kerkhof Dorkwerd 1

Kerkhof Dorkwerd Groningen

Hoogeweg
9746 TN Groningen
grafmonument Groningen Noorderbegraafplaats Groningen
Grafmonument Groningen Noorderbegraafplaats Groningen
Grafmonumenten Groningen Noorderbegraafplaats Groningen 1

Noorderbegraafplaats Groningen

De Noorderbegraafplaats is een algemene begraafplaats in de stad Groningen. Een apart deel van de begraafplaats werd van 1827 tot 1909 gebruikt als Joodse begraafplaats. Deze begraafplaats ligt vlakbij het treinstation Groningen-Noord en grenst aan aan Selwerd en de Concordiabuurt. Helaas is er geen ruimte meer voor nieuwe graven.

Moesstraat
9741 AC Groningen
grafmonumenten Groningen RK Kerkhof Groningen
Grafstenen Groningen RK Kerkhof Groningen
Grafsteen Groningen RK Kerkhof Groningen 1

RK Kerkhof Groningen

Deze rooms-katholieke begraafplaats werd in 1872 aangelegd. De ingang van de begraafplaats is te vinden aan de Papiermolenlaan, een zijlaantje van de Hereweg. Hoewel de begraafplaats tegen de ringweg (Weg der Verenigde Naties) van Groningen aan ligt, kenmerkt de omgeving zich door heel veel groen. Naast het rooms-katholieke kerkhof is zorgt ook het vlakbij gelegen Sterrebos voor deze groene uitstraling. Zo is dit kerkhof, met zijn parkachtige karakter, een oase van rust geworden.

Hereweg
9721 AA Groningen
grafstenen Groningen Zuiderbegraafplaats Groningen
Grafmonument Groningen Zuiderbegraafplaats Groningen
Grafmonumenten Groningen Zuiderbegraafplaats Groningen 1

Zuiderbegraafplaats Groningen

De Zuiderbegraafplaats in Groningen is gelijktijdig met de Noorderbegraafplaats in gebruik genomen. In 1826 brak er in Groningen een epidemie uit, die aan 2900 mensen het leven kostte. Daardoor raakten de bestaande begraafplaatsen vol en werden de Noorderbegraafplaats en de Zuiderbegraafplaats aangelegd. Deze begraafplaats ligt net binnen de ring van Groningen en is bereikbaar vanaf de Hereweg. Het opzichterhuisje aan de voorzijde van de begraafplaats heeft een monumentale status. Op deze begraafplaats worden geen nieuwe graven meer uitgegeven, wel kan er in sommige gevallen nog een bijzetting worden gedaan.

Hereweg
9721AA Groningen
grafsteen Haren Begraafplaats De Eshof

Begraafplaats De Eshof Haren

Rijksstraatweg
9752 CM Haren

Grafstenen Begraafplaats De Eshof Haren

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats De Eshof Haren

grafmonument Haren Begraafplaats Harenerhof

Begraafplaats Harenerhof

De Harenerhof
9751 XC Haren

Grafstenen Begraafplaats Harenerhof

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats Harenerhof

grafmonumenten Haren Haren kerkstraat 2

Haren kerkstraat 2

Kerkstraat
9751 BC Haren
grafstenen Noordlaren Begraafplaats Noordlaren
Grafstenen Noordlaren Begraafplaats Noordlaren
Grafsteen Noordlaren Begraafplaats Noordlaren 1

Begraafplaats Noordlaren

De begraafplaats van Noordlaren aan de Zuidlaarderweg 67 is een begraafplaats uit 1871. De begraafplaats wordt beheerd door de Protestantse gemeenten Noordlaren-Glimmen. Het smeedijzeren hek bij de toegang dateert uit 1923.
In de hoek van dit voorhof staat het baarhuisje met ervoor een nortonpomp. De begraafplaats wordt door een breed middenpad in tweeën gedeeld. Vooraan liggen links perken B I en C I en erachter C II en B II. Rechts van het middenpad liggen vooraan perken A I en A II en achteraan perken A III en A IV. Achteraan de begraafplaats zijn begin 21e eeuw nieuwe perken aangelegd.
De perken A I en A II zijn het oudst en bevatten vooral graven van rijke boerenfamilies, waaronder enkele grafkelders. Ook is er een perk voor de predikanten uit de pastorie op de begraafplaats. Bekende begravenen zijn schrijvers Jan Fabricius en (zijn zoon) Johan Fabricius, orgelbouwer Petrus van Oeckelen (en Cornelis Aldequintus van Oeckelen), tabaksfabrikant Theodorus Niemeijer en afrikanist en maritiem antropoloog Adriaan Hendrik Johan Prins. Het graf van Johan Fabricius is een meerpaal. Op deze meerpaal stond oorspronkelijk een zeilschip, dat later echter is verdwenen.

Zuidlaarderweg
9479 PR Noordlaren
grafsteen Ten Boer Ten Boer Begraafpark (Gemeente Groningen)

Ten Boer Begraafpark (Gemeente Groningen)

Parklaan
9791 BP Ten Boer
grafmonument Thesinge Thesinge

Thesinge

Molenweg
9797 PT Thesinge
grafmonumenten Woltersum Algemene begraafplaats Woltersum

Algemene begraafplaats Woltersum

Hoofdweg 5
9795 PK Woltersum