Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Houten grafkruis

Houten grafkruis als grafmonument

Dit grafmonument bestaat uit een klassiek houten grafkruis. Hierbij is er gekozen voor het duurzame teakhout, wat zeer lange tijd meegaat. Omdat het teakhout niet behandeld is, krijgt het krijgt materiaal een rustieke grijze verwering wat mooi combineert met de zichtbare nerven in het hout. De aangebrachte letters passen goed in het geheel, want deze zijn in brons gegoten en hebben hierdoor een karakteristieke ruwere afwerking. Het kruis is zonder de belettering te bekijken in onze inspiratietuin.

Houten kruis als grafmonumentfoto 1

Natuurlijk grafmonument met houten grafkruis

Grafmonument met een ruwe grafomranding. Het houten grafkruis staat op rvs steunen. De grassen en de boomschors geven het geheel een rustiek en natuurlijk uiterlijk.

Natuurlijk grafmonument met houten grafkruis foto 1

Grafsteen met glas en hout

Grafsteen met een houten grafkruis en een glasplaat voor de belettering.

Grafsteen met glas en houtfoto 1

Houten grafsteen

Grafsteen van hout. Deze grafsteen is bij ons in de showtuin te bewonderen. Na verloop van tijd krijgen houten grafstenen een prachtige geleefde grijswaarde. Het is mogelijk een opschrift in het hout te zandstralen en bijvoorbeeld zwart in te schilderen.

Houten grafsteen foto 1

Houten grafkruis op natuurlijk gedenkteken

Dit grafmonument heeft zowel klassieke elementen als natuurlijke element. Het klassieke kruis is gemaakt van hout met een fraaie structuur. De kleur van het hout is bovendien heel licht, wat het grafmonument ook een frisheid meegeeft. Het liggende deel is meer natuurlijk van karakter en bestaan uit flagstones die als omranding dienen. Daarbinnen is vooral ruimte voor beplanting. De naam en data kunnen bijvoorbeeld op het kruis aangebracht worden met verheven letters. Het is echter ook mogelijk om een kleine lettersteen of een plaatje van glas, rvs of cortenstaal te voorzien van belettering. Dit kunnen wij samen met u de gewenste vorm geven.

Houten grafkruis op natuurlijk gedenktekenfoto 1
Houten grafkruis op natuurlijk gedenkteken foto 1
Houten grafkruis op natuurlijk gedenkteken foto 2
Houten grafkruis op natuurlijk gedenkteken foto 3

Grafsteen houten grafkruis

Grafsteen met een houten grafkruis. Op het glas is een schilderij afgebeeld.

Grafsteen houten grafkruis foto 1
Grafsteen houten grafkruis foto 1
Grafsteen houten grafkruis foto 2
Grafsteen houten grafkruis foto 3

Houten grafkruis met glas op grafmonument

Dit kruis is van teakhout gemaakt. Een duurzame houtsoort die geschikt is om jarenlang in de buitenlucht te staan. Bij dit kruis zijn de ambachtelijke houtbewerkingen goed te zien en heeft het oppervlak een fraaie nerf. De teksten zijn goed leesbaar doordat deze door middel van zandstralen verdiept zijn aangebracht. De zwarte verf maakt het contrast van de letters nog duidelijker. Terwijl de namen op het kruis zijn vermeld, zijn de datums op de ondoorzichtige glazen ring geplaatst, die achter het kruis is bevestigd. Omdat de letters in het glas uit de ondoorzichtige achtergrond zijn uitgespaard, zijn deze wel transparant geworden. Dat zorgt voor een speels effect. Het kruis staat iets los van het liggende deel met behulp van de rvs pinnen. Het liggende deel bestaat uit een eenvoudige omranding van graniet waarin ook een persoonlijke tekst is gegraveerd. Daarbinnen is het graf bedekt met boomschors.

Houten kruis met glas op grafmonumentfoto 1