Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Grafstenen collectieEen grafsteen is al mogelijk vanaf 1.695,-

Bekijk de collectiechevron_right

Eenvoudig tot bijzondere grafstenen Een persoonlijke grafsteen op maat gemaakt

In onze collectie “eenvoudig tot bijzonder” vindt u een uitgebreide selectie in verschillende materialen, stijlen en prijsklassen. De selectie bestaat grotendeels uit monumenten met een scherpe prijs, die aan onze hoogste eisen voldoen op het gebied van materiaal, design, kwaliteit en uitstraling.

Het hier getoonde gedenkteken is een goed voorbeeld van een grafsteen met een moderne vormgeving en verschillende bewerkingen.

prijsinformatie aanvragen
eenvoudig maar bijzondere golfkop grafsteen

De lettersteen Vormen van een grafsteen

De lettersteen is het meest bekende en opvallende deel van een gedenkteken. Letterstenen kunnen in veel verschillende vormen gemaakt worden. Hier laten wij u een aantal veelgekozen voorbeelden zien.

Het hier getoonde gedenkteken is op twee manieren bewerkt. Het grootste deel is gezoet, wat zorgt voor een eigentijdse, matte uitstraling. Daarnaast is een deel dusdanig ‘geprikt’ zodat er een tweede hartvorm ontstaat.

prijsinformatie aanvragen

Hartvormen Vormen van een grafsteen

Veel grafstenen worden gemaakt in de vorm van een hart. De vorm staat symbool voor de liefde en is daarmee een populaire keuze. Ook in dit monument zijn er twee hartvormen verwerkt en is het natuursteen voor een deel gezoet en geprikt. Om het monument nog persoonlijker te maken, is op het kleinere hartje een porseleinen foto toegevoegd.

Bekijk meer voorbeelden van hartvormige grafstenen.

prijsinformatie aanvragen

Natuurlijke en ruwe letterstenen Vormen van een grafsteen

Een lettersteen hoeft niet altijd een strakke of rechte vorm te hebben. Door de rand te hakken ontstaat er bijvoorbeeld een ruw effect. Zoals in het voorbeeld goed zichtbaar is, kan een gedenkteken met rechte vormen toch een natuurlijke uitstraling hebben.

prijsinformatie aanvragen

Voordelige keuze: de golfkop Vormen van een grafsteen

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

Dit model is gemaakt van het warme paradiso natuursteen en heeft een kenmerkende, sierlijke vorm: De golfkop.

Bekijk ook onze collectie betaalbare grafstenen (nieuw venster)

prijsinformatie aanvragen

Rechthoekige lettersteen Vormen van een grafsteen

De rechthoek is een veelgebruikte vorm in moderne grafstenen. Vaak in combinatie met een mat oppervlak. Door er vervolgens ook weer natuurlijke elementen aan toe te voegen, komt het geheel in balans. Zoals dit voorbeeld goed laat zien, is dat een eenvoudige vorm, juist een heel krachtig beeld kan opleveren.

prijsinformatie aanvragen

Grafbedekking met split en bloemvak het liggende deel

Het is belangrijk dat het liggende deel van een gedenkteken past bij het staande deel. Zo is in dit voorbeeld voor de omranding hetzelfde natuursteen gebruikt als de lettersteen. De grafbedekking bestaat uit twee vakken. Het ene vak is opgevuld met een lichte splitsoort, het andere deel is gevuld met potgrond zodat er beplanting kan worden aangebracht.

prijsinformatie aanvragen

Dekplaat als grafbedekking het liggende deel

Het liggende gedeelte van het graf is vaak qua oppervlak het grootste gedeelte en vergt het meeste onderhoud. Door te kiezen voor dekplaat, maakt u het graf wat meer onderhoudsvriendelijk.

Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van een passende grafbedekking.

Meer voorbeelden van grafbedekking.

prijsinformatie aanvragen

Elk voorbeeld is aanpasbaar Alle monumenten maken wij op maat

Er is ontzettend veel mogelijk. Op deze pagina laten wij u veel voorbeelden zien. Allemaal ter inspiratie. Daarom adviseren wij u om in alle rust deze pagina te bekijken en de voorbeelden die u het meeste aanspreken te bewaren. Onze werkwijze in het kort:

  • Elk voorbeeld dat u hier ziet is aanpasbaar.
  • Vanuit uw wensen maken wij een nieuwe schets.
  • Dit werken wij vervolgens uit in een voorstel in de vorm van een zwart-wit lijntekening.
  • Wanneer u tevreden bent, maken en plaatsen wij het gedenkteken met de grootste zorg.
natuursteen grafsteen ontwerp

Het gedenkteken

natuursteen grafsteen ontwerp

Schetsontwerp