Decoraties in glas en RVSAl mogelijk vanaf 2.875,-

U kunt geheel vrijblijvend een eigen ontwerp laten maken. of het door u zelf gemaakte ontwerp te laten realiseren, in een van onze 23 winkels of bij u thuis.

Collectie van decoraties glas - RVS persoonlijke ideeën grafmonumenten

Decoraties kunnen een grote toegevoegde waarde geven aan een grafmonument omdat ze gevoelens en emoties kunnen uitdrukken. Daardoor wordt het persoonlijk karakter van het gedenkteken nog beter versterkt. Door samen te werken met verschillende kunstenaars ontstaat er een grote verscheidenheid in het gebruik van materiaalsoorten. Als een monument in een bepaalde stijl of materiaalsoort is ontworpen dan is het mooi decoraties in dezelfde stijl of in dezelfde materiaalsoort te vervaardigen.

Inspiratie

Op deze pagina vindt u ter inspiratie verschillende overzichtsfoto’s om het monument van uw keuze nóg specialer te maken.

Glazen strip

afbeelding orchidee

Exclusief grafmonument met een glasplaat die fraai over de grafvloer doorloopt tot over de lettersteen. De orchidee, evenals de tekst, is diapositief gestraald op de glasplaat.

Op het liggende gedeelte is een graflantaarn geplaatst en een verzonken bloemenvaas aangebracht.

Glas en RVS

hoge duurzaamheid

Het RVS is gepolijst afgewerkt waardoor er een prachtig beeld ontstaat van de omgeving. Door de tekst diapositief te zandstralen blijft deze helder en transparant.

Een van de voordelen van glas en RVS is de hoge duurzaamheid. De grafsteen zal er nog tientallen jaren hetzelfde uitzien.

RVS auto

glazen letterplaat

Glas, natuursteen, teakhout en RVS passen goed samen in een monument. Op dit moderne grafmonument met rvs auto is een staande glasplaat geplaatst.

De glasplaat is stijlvol zwart van kleur. Dit zorgt ervoor dat de wit gelakte letters goed zijn te lezen, maar het geeft tegelijkertijd ook een mooi contrast door de strakke vorm en kleur van het glas tegenover de sierlijke letters in het eigen handschrift.

Toepassing van RVS

grafdecoratie of gehele monument

Toepassing van RVS in een grafmonument kan op een groot aantal manieren.

De mogelijkheden variëren van een compleet RVS grafmonument tot een RVS tekstplaatje op een grafmonument van natuursteen

Persoonlijk ontworpen

motorcrosser vanuit een foto

Naast het assortiment van grafaccessoires dat u ziet in onze showroom en inspiratietuin, bieden wij u ook de mogelijkheid om een decoratie persoonlijk te laten ontwerpen.

De motorcrosser is op aanvraag van de nabestaanden door ons grafisch team nagemaakt van een foto. In dit geval is de decoratie uitgevoerd in RVS. U kunt ook kiezen voor glas, cortenstaal, brons, natuursteen of bijvoorbeeld hout. Precies wat u mooi en passend vindt.

Collage van foto’s

RVS zuilen graflantaarns

Mooi en modern RVS grafmonument waar een fotocollage op glas is geplaatst tussen 2 RVS zuilen. De graflantaarns in de zuilen zorgen voor een speciale sfeer tijdens de donkere periodes.

Het plaatsen van meerdere foto’s geeft een goed beeld van hoe iemand was, waar hij of zei voor stond. Een fotocollage is te plaatsen op vele manieren, we laten u graag de mogelijkheden zien en u kiest precies wat u mooi en passend vindt.

Een foto of afbeelding op glas

vele technieken mogelijk

Er is veel mogelijk met glas. Unieke technieken als zandstralen, glas-fusion, buigen, lakken, lasergravure, smelten en emailleren geven een kleurrijke, stijlvolle en vooral persoonlijke tint aan het grafmonument. Door een foto of afbeelding te plaatsen geeft u het monument een persoonlijk karakter. Wij bieden u alle mogelijkheden van een foto of afbeelding in klein formaat tot een gehele letterplaat met levensgrote afbeeldingen. De teksten op glas blijven altijd goed leesbaar.

Grafdecoratie foto

mogelijkheden bekijken

Wij bieden u alle mogelijkheden van een kleine foto in porselein tot levensgrote afbeeldingen op glas. Naast porselein en glas zijn er meer mogelijkheden zoals het aanbrengen van een persoonlijke afbeelding in natuursteen of RVS, een silhouet in cortenstaal of een beeld van brons.

In onze inspiratietuin krijgt u een goede indruk van de mogelijkheden die er zijn.

grafdecoratie glas foto op glazen gedenkplaat
grafdecoratie foto porselein op grafsteen
grafdecoratie glas foto op glasplaat

Toevoegen van accessoires

persoonlijk monument

Door toevoeging van een grafaccessoire maakt u een grafmonument nog persoonlijker. We hebben een groot assortiment accessoires van RVS.

Heeft u zelf persoonlijke wensen? Onze ontwerpers laten u graag zien wat er op basis van uw ideeën mogelijk is.

Persoonlijke silhouette

we ontwerpen samen met u

Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en ideeën. Neemt u gerust foto’s of afbeeldingen mee.

Samen met u ontwerpen we een gepast grafmonument voor uw dierbare. We maken het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis voor u.

Bijzondere betekenis

herkenning en herinnering

Grafstenen worden steeds vaker voorzien van een eigen persoonlijke tint. Hierdoor krijgt het monument een bijzondere betekenis.

“De bijzondere betekenis zit ‘m in…” Een monument vertelt zo iets over de overledene, geeft herkenning en haalt herinneringen op. Op een creatieve wijze ontwerpen de adviseurs van Den Hollandsche samen met u een persoonlijk grafmonument.

Een persoonlijk monument

vanuit uw ideeën

Samen met u ontwerpen we een eigen persoonlijk monument.

Dit kan een combinatie zijn van de voorbeelden die u ziet of met uw persoonlijke wensen of ideeën als uitgangspunt.

Combinatie materialen

sierlijk geplaatste vlinders van RVS

Het monument bestaat uit een fraaie combinatie van RVS, glas en natuursteen. De roestvast stalen vlinders, die symbool staan voor de vrijheid, zijn sierlijk geplaatst op pinnen van RVS.

Het glas van de grafsteen is volledig gematteerd, waardoor deze minder vatbaar is voor het beeld in de omgeving.

De combinatie van materialen geeft het monument een bijzonder fraaie uitstraling.

Vlinderboom in de showroom

alle mogelijke kleuren vlinders

Om u een goede indruk te geven in de mogelijkheden die glasfusing biedt, hebben we in onze showroom een vlinderboom geplaatst.

Met glasfusing brengen we bijzondere fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Ook geven we met deze techniek structuur en vorm aan het glas.

Glazen vlinder

grafomranding cortenstaal

Grafsteen met glazen vlinder waarop de belettering is geplaatst. Het liggende gedeelte is opgevuld met sierstenen en beplanting.

Het staande glazen deel is van gefuseerd glas wat een prachtig kleurenspectrum oplevert.

Grafmonument met RVS accessoire

persoonlijk en op maat ontworpen

Deze bijzondere eigentijdse grafsteen is gemaakt van natuursteen, hout, glas en rvs. Op het glas, met antraciet kleur, is de naam met mooie letters aangebracht. Daarnaast is een model van een klassieke auto in rvs op het glas bevestigd. Als extra persoonlijk element is er een tweede glasplaat toegevoegd met daarop een foto.

Meer informatie over een vrijblijvend schetsontwerp.

Veranderen voorbeelden

vrijblijvend ontwerp

Ziet u een monument wat u mooi vindt, maar waar u eigenlijk toch nog graag iets aan wilt veranderen?

Wij maken geheel vrijblijvend een schetsontwerp van uw ideeën en wensen. Meer informatie over een vrijblijvend schetsontwerp.

Glasfusing rivier

bronzen accessoires

Dubbel gedenkteken waar de lettersteen en het liggende gedeelte ruw is afgewerkt.

De rivier en de bronzen graf accessoires maken het monument persoonlijk en bijzonder.

RVS-band

liefde en verbondenheid

De RVS-band omarmt de letterplaat en symboliseert liefde en verbondenheid. Op de band kan bijvoorbeeld ook een grafdecoratie worden aangebracht of een persoonlijke afbeelding of foto.

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeelden van grafmonumenten ziet u RVS-banden toegepast op verschillende monumenten, allen met een eigen en unieke uitstraling.

Natuurstenen zuilen

graflantaarn ingebouwd

Monument met een compositie van drie zuilen. In de laagste zuil is een RVS-lantaarn opgenomen.

Het opschrift is eerst gezandstraald en vervolgens ingeschilderd. Op de band van RVS is een persoonlijk opschrift aangebracht.

Het gedenkteken is zoals al onze gedenktekens in verschillende soorten en kleuren natuursteen te realiseren.

Toepassing hartje

uiting gevoelens

Door het toepassen van een hart of hartje op het gedenkteken uiten we onze gevoelens. Het hartje kan subtiel als grafdecoratie worden aangebracht maar ook als lettersteen.

Naast het hart met een RVS frame zijn op het gedenkteken een laptop en mobieltje van RVS geplaatst. Ze geven het gedenkteken een eigentijdse uitstraling.

Nog geen idee

we komen samen tot een resultaat

Ook als u nog geen idee heeft ontwerpen we samen met u, door goed naar u te luisteren komen we tot een resultaat.

Tijdens een persoonlijk gesprek gaan we samen met u aan de slag en doen we u voorstellen waaruit u kunt kiezen. Samen ontwerpen we een mooi gedenkteken.

Verdeling van de letters

wij besteden hier extra veel aandacht aan

Het beletteren van een grafsteen is absoluut een vak apart. Maar al te vaak wordt dit onderdeel onderschat. De resultaten hiervan zijn allemaal zichtbaar aanwezig op de begraafplaats. Er zijn maar weinig monumenten waarvan de belettering in harmonie is met de rest van het monument.

Omdat wij bij Den Hollandsche de belettering zo enorm belangrijk vinden, besteden wij hier ook extra veel aandacht aan.

Kleurrijke afbeeldingen

persoonlijke sfeer

Het toepassen van kleurrijke afbeeldingen geeft het gedenkteken een geheel eigen sfeer.

Vaak worden afbeeldingen van bloemen toegepast maar u kunt bijvoorbeeld ook denken aan een afbeeldingen van een favoriete vakantiebestemming of een mooi vergezicht bij u uit de buurt. Precies wat goed bij u en de overledene past.

Emailleren

duurzaam en weerbestendig

De zonnebloem is door middel van emaille op het glas aangebracht. U kunt er ook voor kiezen een andere bloem te verwerken in de grafsteen.

Emailleren is het aanbrengen van een glaslaag die bestaat uit hele fijne deeltjes glas. De fijne (gekleurde) glasdeeltjes, worden door middel van strooien of door gebruik te maken van airbrush techniek, op het glas aangebracht.

Het emailleerproces vindt op hoge temperatuur plaats in de oven, zodat de kleur duurzaam en weerbestendig, in het glas gebakken is.

Dubbele lettersteen

emaille letters

Grafmonument met een dubbele lettersteen. De kleur van het opschrift op de voorste lettersteen in combinatie met de print op de achterliggende lettersteen geeft het monument een bijzondere uitstraling.

De belettering is uitgevoerd in emaille op een voorzetplaatje van geknabbeld glas.

Geknabbeld glas

natuurlijk uiterlijk

Het glas van de gedenksteen is natuurlijk geknabbeld waardoor deze geen afbreuk doet aan het natuurlijke uiterlijk. De RVS grafomranding zorgt voor de samenhorigheid van de elementen.

De staande gedenksteen heeft een gepolijst oppervlak met ruw gekapte natuurlijke randen.

Persoonlijk ontwerp

goed luisteren naar de wensen

Zeer elegant gedenkteken. De engel is door middel van diverse ambachtelijke straaltechnieken tot stand gekomen. Het glas heeft diepte gekregen door het in verschillende gradaties te wazen.

Een gedenkteken als deze komt tot stand door actief te luisteren naar de klant en te weten wat wel en niet esthetisch verantwoord is.

grafmonument ontwerpen gratis schetsontwerp

Altijd slagen voor een gepast gedenkteken

monumenten in het echt bekijken, advies en gratis ontwerp

“Het is voor mij een uitdaging om samen met familie en nabestaanden een
persoonlijk grafmonument te ontwerpen.

Door goed te luisteren naar de wensen van de familie, ontstaat een creatief
en duurzaam ontwerp.

Juist door met elementen, vormen en symboliek te werken die voor de familie een
persoonlijke betekenis hebben, maken we samen een bijzonder grafmonument.”

Wim ter Steege, Den Hollandsche Gedenktekens Elst

grafmonument ontwerpen vanuit een voorbeeld

U hebt iets gezien

U hebt iets gezien wat u mooi vindt. Op internet, op de begraafplaats, in onze inspiratietuin showroom.

grafmonument ontwerpen vanuit een kenmerk

Een kenmerk

U wilt graag een bepaald kenmerk van de overledene verwerkt zien in het persoonlijke gedenkteken.

grafmonument ontwerpen vanuit uw ideeën

Uw ideeën

U heeft in gedachte of een voorbeeld hoe het monument er ongeveer uit moet komen te zien.

grafmonument ontwerpen vanuit een beschrijving

Nog geen idee?

Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen komen we samen tot een mooi resultaat.

Gratis ontwerp

we houden rekening met uw budget

Een mooi monument hoeft niet per se duur te zijn. We kunnen door creatief te zijn altijd iets moois en passends maken voor een relatief klein budget. Het gaat tenslotte om de juiste combinatie van kleur, materiaal en vorm. Samen met de letters en accessoires moet dit schoonheid rust en eenheid uitstralen.

Maak een vrijblijvende afspraak