Grafsteen collectieeenvoudige tot bijzondere grafstenen

Wanneer families bij ons komen, wordt er veel over een ´grafsteen´ gesproken. Wij spreken liever van een gedenkteken, omdat dit zoveel meer zegt over dit bijzondere product. Er zijn ontzettend veel materialen, combinaties en ontwerpen mogelijk.

Toch bieden wij ook een grote selectie grafstenen. In onze selectie “eenvoudig tot bijzonder” vindt u een uitgebreid assortiment grafstenen in verschillende materialen, stijlen en prijsklassen. De selectie bestaat grotendeels uit goed betaalbare grafstenen, waarvoor we strenge selectiecriteria hanteren als het gaat om materiaalsoort, kleur, kwaliteit en uitstraling.

Het hier getoonde gedenkteken is een goed voorbeeld van een grafsteen met een moderne vormgeving en verschillende bewerkingen.

prijsinformatie aanvragen

De lettersteen

Vormen van een grafsteen

De lettersteen is het meest bekende en opvallende deel van een grafsteen. Letterstenen kunnen in veel verschillende vormen gemaakt worden. Hier laten wij u een aantal veelgekozen voorbeelden zien.

De hier getoonde grafsteen is op twee manieren bewerkt. Het grootste deel is gezoet, wat zorgt voor een eigentijdse, matte uitstraling. Daarnaast is een deel dusdanig ‘geprikt’ zodat er een tweede hartvorm ontstaat.

indicatieprijs: € 2200 - 3100

Grafsteen in de vorm van een hart

Vormen van een grafsteen

Veel grafstenen worden gemaakt in de vorm van een hart. De vorm staat symbool voor de liefde en is daarmee een populaire keuze. Ook in deze grafsteen zijn er twee hartvormen verwerkt en is het natuursteen voor een deel gezoet en geprikt. Om het monument nog persoonlijker te maken, is op het kleinere hartje een porseleinen foto toegevoegd.

Bekijk meer voorbeelden van hartvormige grafstenen.

indicatieprijs: € 1820 - 2750

Natuurlijke en ruwe letterstenen

Vormen van een grafsteen

Een grafsteen hoeft niet altijd een strakke of rechte vorm te hebben. Door de rand te hakken ontstaat er bijvoorbeeld een ruw effect. Zoals in het voorbeeld goed zichtbaar is, kan een grafsteen met rechte vormen toch een natuurlijke uitstraling hebben.

indicatieprijs: € 1910 - 2980

Betaalbare grafsteen: de golfkop

Vormen van een grafsteen

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

Deze grafsteen is gemaakt van het warme paradiso natuursteen en heeft een kenmerkende, sierlijke vorm: De golfkop.

Bekijk ook onze collectie betaalbare grafstenen (nieuw venster)

indicatieprijs: € 1910 - 2890

Rechthoekige lettersteen

Vormen van een grafsteen

De rechthoek is een veelgebruikte vorm in moderne grafstenen. Vaak in combinatie met een mat oppervlak. Door er vervolgens ook weer natuurlijke elementen aan toe te voegen, komt het geheel in balans. Zoals dit voorbeeld goed laat zien, is dat een eenvoudige vorm, juist een heel krachtig beeld kan opleveren.

prijs vanaf: € 2650

Grafbedekking met split en bloemvak

het liggende deel

Het is belangrijk dat het liggende deel van een grafsteen past bij het staand deel. Zo is in dit voorbeeld voor de omranding hetzelfde natuursteen gebruikt als de lettersteen. De grafbedekking bestaat uit twee vakken. Het ene vak is opgevuld met een lichte splitsoort, het andere deel is gevuld met potgrond zodat er beplanting kan worden aangebracht.

indicatieprijs: € 1840 - 2720

Dekplaat als grafbedekking

het liggende deel

Het liggende gedeelte van het graf is vaak qua oppervlak het grootste gedeelte en vergt het meeste onderhoud. Door te kiezen voor dekplaat, maakt u het graf wat meer onderhoudsvriendelijk.

Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van een passende grafbedekking.

Meer voorbeelden van grafbedekking.

indicatieprijs: € 2180 - 3010

Mogelijkheden met materialen

materiaalcombinaties in grafstenen

Wij ontwerpen en maken grafstenen van heel uiteenlopende materialen, zoals natuursteen, hout, versteend hout, cortenstaal, glas, rvs, lood en brons. Hieronder zit u een aantal voorbeelden. Het is een kleine greep uit alle mogelijkheden.

Dit voorbeeld laat zien dat een glazen foto een grafsteen heel fris, licht, maar ook persoonlijk maakt.

prijs vanaf: € 3100

Glas, natuursteen en rvs

materiaalcombinaties in grafstenen

Het monument bestaat uit een fraaie combinatie van RVS, glas en natuursteen. De roestvast stalen vlinders, die symbool staan voor de vrijheid, zijn sierlijk geplaatst op pinnen van RVS.

Meer voorbeelden van RVS grafmonumenten.

prijs vanaf: € 3200

Decoraties van brons

materiaalcombinaties in grafstenen

Bij bronzen decoraties kunt u denken aan kruisjes, bloemen, boompjes en bijvoorbeeld engelen of heiligen, van klein tot heel groot.

In onze winkels en inspiratietuin kunt u zeer veel ornamenten, letters en accessoires van brons in het echt bekijken.

Bekijk meer voorbeelden.

prijsinformatie aanvragen

Natuursteen met cortenstaal

materiaalcombinaties in grafstenen

Cortenstaal heeft een roodbruine kleur die wordt verkregen door de roestende toplaag. Deze egale roestlaag zorgt voor een duurzame bescherming van het staal, maar het geeft de grafsteen ook veel karakter.

indicatieprijs: € 2990 - 3360

Grafsteen met teakhout, rvs en graniet

materiaalcombinaties in grafstenen

Deze grafsteen heeft een strakke letterplaat van teakhout met een rvs band. Op de rvs band is een decoratie aangebracht. Het liggende gedeelte is gemaakt van gezoet graniet.

Onze ontwerper laat u graag zien wat er met hout allemaal mogelijk is.

prijsinformatie aanvragen

Kleur en afwerking

materiaalcombinaties in grafstenen

Of het nu gaat om natuursteen, hout of zelfs brons. Veel materialen bieden we in verschillende kleuren aan en kunnen worden bewerkt om een bepaalde matheid of juist glans te krijgen.

Wij helpen u hierbij om een passende keuzes te maken.

prijsinformatie aanvragen

Accessoires en voor een grafsteen

decoraties en grafaccessoires

Het graf is een plaats van herinneringen. Een goede grafsteen slaagt erin deze herinneringen vast te houden. Steeds vaker worden symbolische betekenissen vertaald in een grafmonument. Op deze wijze geeft u de grafsteen een eigen tint.

Het belangrijkste is wat u zelf in een symbool ziet en welke betekenissen u hieraan geeft. Juist dat maakt het zo persoonlijk.

prijsinformatie aanvragen

Bronzen grafaccessoires

decoraties en grafaccessoires

Veel accessoires zijn van brons gemaakt. Het materiaal heeft een warme uitstraling en is geschikt voor de buitenlucht. Grafaccessoires zoals deze worden altijd goed verankerd in de grafsteen.

prijs vanaf: € 3500

Foto’s en tekeningen op een grafsteen

decoraties en grafaccessoires

Foto’s en tekeningen zijn heel erg geschikt om de persoonlijkheid van iemand weer te geven.

Zo kunt u voor een mooie, typerende foto van uw dierbare kiezen, maar het is ook mogelijk oom een passie of hobby uit te beelden. Neem gerust foto’s of afbeeldingen mee. Samen met u ontwerpen we een gepast grafmonument voor uw dierbare.

Grafvazen en lantaarns

decoraties en grafaccessoires

Veelgekozen accessoires voor een grafsteen zijn de lantaarns en vazen. de vazen in ons assortiment zijn van hoge kwaliteit en geschikt om langdurig buiten te staan. Een graflantaarn biedt extra warmte en geborgenheid in het monument, terwijl de grafvaas juist heel fraai en praktisch plaats biedt aan meegebrachte bloemen.

indicatieprijs: € 1820 - 2780

Decoraties van rvs

decoraties en grafaccessoires

Rvs wordt veelal als een passend materiaal voor grafstenen in een moderne stijl gezien. Toch is het interessant om verschillende combinaties uit te proberen.

We hebben veel rvs accessoires in het assortiment. Deze kunt u zelf uitproberen in onze winkels en inspiratietuinen.

Bekijk meer voorbeelden.

grafstenen decoraties brons hemelpoort

Glazen foto’s en accessoires

decoraties en grafaccessoires

Er is veel mogelijk met glas. Unieke technieken als zandstralen, glas-fusion, buigen, lakken, lasergravure, smelten en emailleren geven een kleurrijke, stijlvolle en vooral persoonlijke tint aan het grafmonument.

Door een foto of afbeelding te plaatsen, geeft u het monument een persoonlijk karakter.

Kruizen op grafstenen

decoraties en grafaccessoires

Een kruis kan zowel in als op de steen worden toegepast. Als een kruisje op de (letter)steen wordt aangebracht, wordt meestal brons gebruikt, vaak ook met een speciale patinakleur.

Naast de kleine kruisjes bieden we ook grote grafkruizen en zelfs letterstenen in de vorm van een kruis.

Bekijk voorbeelden van de grafkruizen in ons assortiment.

Natuursteen bewerkingen

decoraties en bewerkingen

Natuursteen is het meest gebruikte materiaal voor grafmonumenten. Met speciale bewerkingen kunnen we natuursteen een hele andere uitstraling geven. Zo kunnen we het oppervlak glanzend, mat of juist heel ruw maken, facetranden aanbrengen en nog veel meer.

Voorbeelden van natuursteen bewerkingen.

prijs vanaf: € 3800

Zandstralen en polijsten

decoraties en bewerkingen

Door natuursteen te polijsten, ontstaat een heldere glans die jarenlang aanblijft. Bij deze grafsteen is op de letterplaat een deel gezandstraald. Hierdoor komt de tekst duidelijk naar voren en wordt ook de ene helft van het blad, dat in de hartvorm is verwerkt, zichtbaar.

grafstenen grafdecoraties

Roos als grafsteendecoratie

decoraties en bewerkingen

Decoraties zijn veelal afbeeldingen die als versiering aan een grafmonument toegevoegd worden. De decoraties worden vaak gebruikt om een extra persoonlijke tint aan de grafsteen te geven.

De decoraties van natuursteen kunnen op verschillende manieren bewerkt worden waardoor er andere kleuren en structuren ontstaan.

Bekijk meer voorbeelden.

Letters op een grafsteen

Belettering van grafstenen

Letters in natuursteen en glas worden aangebracht volgens een vastgesteld verfsysteem.

Hierdoor is de lak uit lagen opgebouwd en kent een levensduur die drie maal langer is dan enkelvoudig geschilderde letters.

prijsinformatie aanvragen

De tekst voor op het grafmonument

we helpen u en geven advies

U vraagt zich af welke tekst u moet plaatsen op het monument, een korte aanhef, een spreuk, wel of geen decoratie bij de tekst. Een groet van kennissen, vrienden of familieleden of een kindertekening.

Wij geven advies en helpen u kiezen. Ook bij een persoonlijke tekst op het grafmonument.

indicatieprijs: € 2360 - 3290
grafmonumenten adviseur ontwerper Petro Roukema>

Petro Roukema

0481 – 371333

Petro Roukema

0481 – 371333

Door te luisteren naar familieleden en nabestaanden …

“Door te luisteren naar familieleden en nabestaanden ontstaat een beeld dat past bij de overledene en de verwachtingen van de mensen die graf zullen bezoeken. Samen met families creëer ik een persoonlijk gedenkteken dat niet alleen blijvend mooi is, maar vooral de herinneringen weerspiegelt en troost biedt aan die mensen die hun dierbare moeten missen.”

Maak een afspraakStel gerust uw vraag