Grafstenen collectieRuim 1500 online grafsteen voorbeelden

Den Hollandsche Gedenktekens ontwerpt al 78 jaar bijzondere grafstenen met passie en vakmanschap. Wij maken en plaatsen gedenktekens in heel Nederland, België en de grensstreek van Duitsland.

Als u een grafsteen wilt laten ontwerpen, dan kan dit in verschillende materialen. Natuursteen, zoals graniet, is het bekendste en daarom meest gebruikte materiaal, maar materialen als glas of RVS geven het monument een wat modernere uitstraling. Wij kunnen daarnaast ook een unieke grafsteen voor u vervaardigen met materialen als onder meer brons, lood, hout of cortenstaal. Of we nu werken met deze verrassende materialen, of dat u kiest voor een gangbaar materiaal zoals natuursteen, zowel ruw als bewerkt, wij zorgen altijd voor een bijzonder en persoonlijk gedenkteken. Zoekt u een gedenkteken gemaakt van glas? Wij bieden ook een brede collectie glazen gedenktekens vervaardigd uit glas of in combinatie met glas.

Grafstenen – Natuurlijk

Ruw of onbewerkt natuursteen wordt steeds vaker toegepast als grafsteen. Het geeft een gedenkteken een rustieke en natuurlijke uitstraling. Voor het vinden en kiezen van een ruwe steen of zwerfkei die voldoet aan uw wensen, adviseren wij om altijd om verschillende exemplaren in het echt te bekijken. Wij hebben daarom in onze winkels en inspiratietuinen veel voorbeelden staan van zwerfkeien en ruwe stenen waaruit u kunt kiezen. Ook is het de moeite waard om te kijken naar de exemplaren van versteend hout. Versteend hout vormt voor velen een mooie link tussen de historie van de wereld, het leven hier op aarde en het herdenken van onze naasten. De stammen hebben elk hun eigen vorm, verhaal en kleur.

Grafstenen – Stijlen en uitvoeringen

In dit overzicht vindt u voorbeelden van verschillende stijlen en uitvoeringen. Zo bieden we in de collectie “Eenvoudig tot bijzonder” modellen in uiteenlopende stijlen en materialen aan, die passen bij de richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. In de andere collecties vindt veel uiteenlopende grafsteensoorten die in een specifieke stijl (zoals modern, klassiek, licht en wit, onderhoudsvrij, kunstenaars), prijsklasse (budget of exclusief) zijn uitgevoerd of voor een specifieke leeftijdsgroep of doelgroep (bijvoorbeeld Jong en eigentijds) zijn ontworpen. Mocht u opzoek zijn naar een specifieke vorm, dan kunt u ons assortiment aan hartvormen of zuilen bekijken. Hier leggen wij u alles uit over kosten van een grafsteen

Grafstenen – Soorten

Afhankelijk van de richtlijnen van de begraafplaats en het soort graf waarvoor het gedenkteken bedoeld is, kunt u kiezen voor een monument voor een specifieke grafsoort. Hoewel veel voorbeelden op deze website zijn weergegeven als grafsteen voor een enkel graf, kan elk voorbeeld ook als basis of inspiratie worden gebruikt voor het ontwerp van een gedenkteken voor een familie- of dubbelgraf, algemeen graf, kort graf of als grafzerk.

Grafsteen per cultuur of religie

De tradities rondom de uitvaart, maar ook het ontwerp van een grafsteen verschillen sterk per cultuur. Zo bevatten veel Islamitsche gedenktekens een tekening of vorm van een minaret en wordt er doorgaans geen liggende steen over het graf geplaatst. Voor Chinese gedenktekens wordt er veel gekozen voor gepolijste stenen en hebben de monumenten veelal een hoge omranding en kenmerken van een traditionele Chinese bouwstijl. Ook binnen deze culturen zijn veranderingen te zien in het uiterlijk van monumenten.

Bijzondere grafsteen

grafstenen advies
085-3035780
Marco Fronik

Een mooi en persoonlijke grafsteen uitzoeken.

“Neem de tijd voor het oriënteren op een grafsteen, de mogelijkheden zijn oneindig. Door de voorbeelden te bekijken op onze website krijgt u een goede indruk van wat u wel en niet mooi vindt. Op basis van wat u mooi en passend vindt maken we samen met u een nieuw ontwerp dat de juiste uitstraling heeft en goed bij de overledene past. We maken het ontwerp geheel vrijblijvend voor u.

Heeft u een vraag over een gedenkteken dat u heeft gezien, wilt u graag advies over uw ideeën en gedachten, of zoekt u iets specifieks? We staan u graag bij om al uw vragen te beantwoorden.”

Stel gerust uw vraag

Met zorg en passie ontworpen

Het allerbelangrijkste is dat er een grafsteen tot stand komt dat past bij de overledene en geheel naar tevredenheid van de familie wordt gemaakt en geplaatst. Daarom geven wij de familie alle ruimte om uitgebreid rond te kijken in onze inspiratietuinen en hen zo een goed beeld te geven van de mogelijkheden. Wilt u direct advies of heeft u geen idee waar u moet beginnen, wij helpen u op weg.

Stel hier uw vraag

Hoe werkt het aanschaffen van een grafsteen?

Wij leggen uit hoe het oriënteren op en het ontwerpen van een grafsteen of grafsteen bij Den Hollandsche in zijn werk gaat.

Veelgestelde vragen

Wat kost een grafsteen inclusief plaatsen?

Een grafsteen kost gemiddeld tussen de 2.000 en 4.000 euro. Grafsteen kosten worden bepaald door de keuze voor de soort grafsteen (staand of liggend) en eventuele extra kosten zoals materiaal en belettering. Omdat er zoveel keuzes gemaakt moeten worden is het niet exact te benheoemen wat een grafsteen gaat kosten. Een grafsteen kopen is een maatwerk. Wij raden daarom altijd aan om vrijblijvend contact met ons op te nemen zodat wij het in alle rust kunnen uitleggen.

Wat is de levertijd van een grafsteen?

De levertijd van een grafsteen hangt af van de materialen die worden gebruikt voor de grafsteen. Als er wordt gekozen voor materialen uit Europa zoals glas, cortenstaal, rvs of een zwerfkei dan kunnen wij dit binnen enkele weken leveren. Het importeren van natuursteen duurt langer. Hierbij dient rekening gehouden te worden met een levertijd van ongeveer 16 weken. Wij raden aan om contact met ons op te nemen zodat wij het u duidelijk kunnen uitleggen.

Plaatsen jullie grafstenen in heel Nederland?

We plaatsen gedenktekens zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we ook monumenten in geheel België en de grensstreek van Duitsland. We zijn regelmatig bij u in de buurt. Het gedenkteken ontwerpen we geheel conform de regels en richtlijnen van uw begraafplaats. De plaatsing en/of werkzaamheden hebben wij volledig in eigen beheer en worden uitgevoerd door ons eigen team met vakmensen. Bij ons is uw monument in vertrouwde handen, hier staan wij garant voor. Wij verzorgen ook de vergunningsaanvraag bij de gemeente voor het plaatsen van het gedenkteken.