Perzische grafmonumentenAl mogelijk vanaf 2.350,-

U kunt geheel vrijblijvend een eigen ontwerp laten maken of het door u zelf gemaakte ontwerp te laten realiseren in een van onze 23 winkels of bij u thuis.

Collectie Perzisch bijzondere grafmonumenten

De Perzische kunst kent een van de rijkste geschiedenissen ter wereld. Van architectuur, schilderijen, kalligrafie, metaalwerken tot steenhouwerij. Den Hollandsche heeft zich verdiept in deze rijke geschiedenis en heeft deze kennis en ervaring vertaald naar een breed assortiment Perzische grafmonumenten.

De verschillende eigenschappen van de Perzische identiteit laten wij terugkomen in indrukwekkende grafmonumenten.

Eigen tekst, Koranvers of spreuk

U bent altijd vrij om eigen teksten aan te leveren

Onze grafische vormgevers zullen de teksten digitaal voor u uitwerken zodat u een goed beeld krijgt van hoe de positionering van de tekst op het grafmonument er uiteindelijk komt uit te zien.

Wij ontwerpen het monument, samen met u, op basis van uw persoonlijke ideeën en wensen.

We ontwerpen en realiseren

van eenvoudig tot bijzonder…

Perzische grafmonumenten vervaardigen wij in vele soorten.

Van moderne geometrische kalligrafie tot figuratieve kunstwerken, vrijwel alle mogelijke ontwerpen zijn te verwerken in verschillende materialen zoals natuursteen, glas, brons en RVS.

Kalligrafieën

eeuwenoude kunstvorm

Kalligrafie betekent letterlijk “mooi schrijven”. Islamitische kalligrafie is een eeuwenoude kunstvorm die zijn oorsprong vindt in het Arabische Schiereiland.

Diverse Arabische, Ottomaans-Turkse en Perzische kalligrafische kunstwerken kunnen op een creatieve en professionele manier worden verwerkt in een grafmonument.

De letters en tekst op het grafmonument

onder andere Arabisch, Turks en Farsi

Ook onze eigen grafische vormgevers hebben zich verdiept in de Perzische kalligrafische kunstgeschiedenis.

Onder andere de bekende Nastaleeq-stijl van Perzische kalligrafie kunnen wij verwerken in verschillende materialen zoals graniet, marmer en glas. Zo brengt u als nabestaande de Perzische identiteit van uw dierbare terug in een mooie vorm van belettering. U kunt er bijvoorbeeld ook alleen voor kiezen om de naam in het Perzisch weer te geven op het monument.

Perzische grafmonumenten farsi naam Banafsheh

Banafsheh

Perzische grafmonumenten farsi naam Milad

Milad

Perzische grafmonumenten farsi naam Parisa

Parisa

Perzische grafmonumenten farsi gedicht van Hafez

Gedicht van Hafez of Mehdi Akhavan

Afbeeldingen en foto’s

een persoonlijke toevoeging

Afbeeldingen op een grafsteen zijn een persoonlijke toevoeging. Ze geven het grafmonument een eigen uitstraling en vergroten de herkenbaarheid.

Meer informatie en voorbeelden van foto’s en afbeeldingen op een grafsteen.

De foto op het monument is in het natuursteen aangebracht.

Gratis ontwerp

op uw aanwijzingen

Wij ontwerpen geheel vrijblijvend een passend gedenkteken voor u. U heeft wellicht een voorbeeld, een idee of een kenmerk gezien, dat u graag terug wilt zien in het monument.

Samen gaan we al pratend en schetsend het gedenkteken ontwerpen. Het schetsontwerp geeft u een goed beeld hoe het monument er uit komt te zien.

Meer informatie over het ontwerpen en samenstellen van een grafmonument.

In vertrouwde handen

ruim 78 jaar ervaring

Den Hollandsche Gedenktekens creëert al meer dan 78 jaar op ambachtelijke wijze persoonlijke gedenktekens.

Door onze expertise zijn wij in staat om uw persoonlijke wensen en behoeften te vertalen naar een unieke grafsteen: een waardevol gedenkteken voor uw dierbare.

Werkwijze grafsteen uitzoeken

Veelal wordt natuursteen toegepast

u kunt ook denken aan materialen als RVS, glas, hout, brons of cortenstaal

Perzische grafmonumenten vervaardigen wij in vele soorten. Van een eenvoudig budgetmodel tot een bijzonder ontwerp. Er wordt veelal natuursteen toegepast bij Perzische grafmonumenten, maar wij bieden u ook de mogelijkheid om het monument samen te stellen of te vervaardigen uit andere materialen. U kunt hierbij denken aan materialen als RVS, glas, hout, brons of cortenstaal.

In ons fotoboek ziet u honderden voorbeelden van gedenktekens die zijn uitgevoerd in alle mogelijke materialen en stijlen.

Prijzen Perzische grafmonumenten

al vanaf € 1.650,- inclusief plaatsing

Een bijzondere en persoonlijke grafsteen is niet per definitie kostbaar. Tijdens het ontwerpen maakt u uw wensen kenbaar en worden deze direct toegepast in het ontwerp. We houden daarbij altijd rekening met uw budget.

Een compleet monument inclusief plaatsing in Nederland, door ons eigen plaatsingsteam, kan al vanaf € 1.650,-

U hebt een monument gezien wat u aanspreekt, maar u wilt graag enkele dingen anders

goed inzicht door het ontwerp die we voor u maken

Samen met u voeren we de aanpassingen in afmetingen door. Groter, kleiner, dunner of dikker, langer of korter. We verwerken dit in een nieuwe schetstekening. We zorgen er daarbij uiteraard voor dat het geheel in fraaie harmonie blijft.

Ook kunnen we het model in andere kleuren of bewerkingen uitvoeren. Hiervan zijn vele voorbeelden aanwezig . Daarbij wordt ook aandacht geschonken aan onderhoud en schoonmaken van het geheel.

Perzische grafmonumenten persoonlijk ontwerp
Perzische grafmonumenten persoonlijk ontwerp
Perzische grafmonumenten persoonlijk ontwerp

Om u goed inzicht te geven in de mogelijkheden die er zijn voor het ontwerpen en samenstellen van een grafmonument hebben we een overzichtspagina gemaakt van al onze 28 collecties.

28 collecties met grafmonumenten


Graag nodigen wij u uit voor een bezoek

gewoon langskomen om even rond te kijken of aankondigen

Wij nodigen u uit grafstenen en monumenten te komen bekijken bij Den Hollandsche in Elst.

U bekijkt wat u mooi vindt en daarna ontwerpen wij samen met u, geheel vrijblijvend, een passend grafmonument voor uw dierbare.

U kunt natuurlijk gewoon langskomen om even rond te kijken, echter als u er zeker van wilt zijn dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen, kunt u uw bezoek het beste even aankondigen.

Kondig uw bezoek aan