Liggende grafsteen

Een liggende grafsteen wordt ook wel een grafzerk genoemd. Het gaat niet om een monument waar simpelweg geen staande lettersteen op is geplaatst, maar juist om een gedenkteken waarbij het hele graf, of het grootste gedeelte, is bedekt met een liggende grafsteen of een plaat van een ander materiaal waarop ook de belettering is aangebracht. De de liggende grafsteen is dan ook dikker dan de bekende dekplaat die in grafmonumenten met een gesloten liggend deel op de omranding ligt. Zoals u hieronder kunt zien kunnen wij grafzerken of liggende grafstenen maken in de meest uiteenlopende stijlen en materialen.

Liggende grafsteen

Liggende grafsteen met brons en glas. De glasparels zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Het bronzen beeld op de liggende grafsteen is eventueel te vervangen door één van de honderden beelden in onze showroom. Rechtsvoor op de liggende grafsteen is verheven bronzen tekst aangebracht.

Grafzerkfoto 1

Moderne liggende grafsteen geheel uit cortenstaal

In deze modern vormgegeven liggende grafsteen is cortenstaal gebruikt. Een zeer duurzame staalsoort dat zijn oorsprong heeft in de scheepsindustrie. De roestbruine kleur, wat komt door de beschermende oxidatielaag op het oppervlak, geeft het overwegend moderne gedenkteken ook een warme uitstraling. De liggende grafsteen is voor het grootste deel bedekt met de cortenstalen plaat, maar daarin zijn de opschriften door middel van watersnijden uitgespaard. Ook is er een bloemsparing aangebracht, wat zorgt voor een fraaie groene onderbreking in het strakke industriële oppervlak.

Moderne liggende grafsteen geheel uit cortenstaal  foto 1
Moderne liggende grafsteen geheel uit cortenstaal  foto 1
Moderne liggende grafsteen geheel uit cortenstaal  foto 2

Liggende grafsteen met RVS

Bijzondere liggende grafsteen met RVS. De gepolijste steen met de RVS band geeft de zerk een exclusieve uitstraling.

Grafzerk met RVSfoto 1

Grijze natuurstenen liggende grafsteen met groene tint

Deze moderne liggende grafsteen van natuursteen heeft een zachte grijze kleur met een hele subtiele groene zweem. De steen is verdeeld in twee vlakken die elk op een eigen manier zijn bewerkt. Zo is het linkerdeel bewust ruw gelaten, zodat er een natuurlijk effect ontstaat. Daarnaast is een deel gepolijst waardoor het natuursteen niet alleen een diepe glans krijgt, maar ook een intense kleur. Hier komt dan ook die subtiele groene zweem in de textuur beter naar voren. De opschriften zijn stijlvol uitgevoerd met verheven letters van rvs. Er is gekozen voor een modern schreefloos lettertype dat goed past bij de rest.

Grijze natuurstenen liggende grafsteen met groene tint  foto 1

Liggende grafsteen met druppelstenen

De gestapelde druppelstenen staan symbool voor een leven in balans. Het serene beeld wordt versterkt door de strakke vormgeving van de zerk en de moderne, RVS belettering.

Grafzerk met druppelstenenfoto 1
Liggende grafsteen met druppelstenen  foto 1
Liggende grafsteen met druppelstenen  foto 2

Duo liggende grafsteen met uitgespaard hart

Het rode natuursteen waarvan deze liggende grafsteen is gemaakt heeft een grijze textuur, waardoor het een warmere uitstraling krijgt. Omdat het oppervlak van het natuursteen is gepolijst, komen de kleuren beter naar voren en ontstaat er een diepe glans. Midden over de liggende grafsteen is met prikwerk een slingerende verdiepte baan gemaakt, Dit kan bijvoorbeeld een meanderende rivier uitbeelden. In het midden wordt deze lijn onderbroken door een uitgespaard hart. Hierin ontstaat de ruimte voor tuinaarde, waar vervolgens door de familie zelf bloemen of planten geplaatst kunnen worden. De opschriften zijn verheven en in dit geval is er ruimte voor twee namen, waardoor deze liggende grafsteen geschikt is voor een familiegraf.

Duo liggende grafsteen met uitgespaard hart  foto 1

Bronzen beeldje op ruwe liggende grafsteen

Deze liggende grafsteen is compleet gemaakt van een ruw gehakte grafsteen. Omdat veel grafzerken om een meer traditionele manier worden gemaakt met rechte gezoete of gepolijste natuurstenen dekplaat, valt deze ruwe liggende grafsteen des te meer op. De schoonheid zit in de structuur en kleuren van de steen zelf, zodat er bijna niets aan toegevoegd hoeft te worden. Hier is alleen gekozen voor een bronzen beeldje en bronzen letters voor de naam. Subtiel maar heel krachtig.

Bronzen beeldje op ruwe grafzerkfoto 1
Bronzen beeldje op ruwe liggende grafsteen  foto 1
Bronzen beeldje op ruwe liggende grafsteen  foto 2