Komende zaterdag: Extra inspiratiedag Bekijk winkel

Grafstenen in LingewaardInformatie over grafstenen, grafmonumenten en begraafplaatsen

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de regio Lingewaard? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen in de gemeente Lingewaard en omgeving, zoals in Angeren, Bemmel, Doornenburg, Gendt, Haalderen, Huissen, Loo en Ressen. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Elst. Op minder dan 20 minuten rijden van Lingewaard.

Inspiratiewinkel Elst Bekijk assortiment Hoe werkt het?
grafstenen Angeren Nederlands Hervormd Angeren
Grafstenen Angeren Nederlands Hervormd Angeren
Grafsteen Angeren Nederlands Hervormd Angeren 1

Nederlands Hervormd Angeren

De Nederlands Hervormde begraafplaats Angeren ligt naast de Protestantse kerk aan de Molenweg in Angeren. De Rooms-katholieke begraaf plaats ligt daar schuin tegenover. Langs de begraafplaats loopt de dijk en is daardoor, zo aan de rand van het dorp, rustig gelegen. Enkele bijzondere kenmerken van deze kleinschalige begraafplaats zijn de statige groene heg die het hele terrein omheinen en de grote bomen die beschutting geven aan de begraafplaats en kerk. De grafmonumenten zijn op deze begraafplaats gearrangeerd in rechte rijen.

Molenstraat
6687 AM Angeren
grafsteen Angeren Rooms Katholieke Begraafplaats (BAVO) Angeren

Rooms Katholieke Begraafplaats (BAVO) Angeren

Schuin tegenover de Nederlands Hervormde begraafplaats ligt de Rooms-Katholieke begraafplaats van Angeren. Dit is de grootste begraafplaats van het dorp. Ook deze begraafplaats is rustig gelegen aan de rand van het dorp en aan de voet van de dijk. Aan de achterzijde, vlak onder de dijk, ligt het nieuwste gedeelte van de begraafplaats. De hoofdtoegang bevindt zich naast de Room-Katholieke kerk aan de Kerkstraat en de grafmonumenten bevinden zich achter en naast de kerk.

Kerkstraat
6687 AG Angeren

Grafstenen Rooms Katholieke Begraafplaats (BAVO) Angeren

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Rooms Katholieke Begraafplaats (BAVO) Angeren

grafmonument Bemmel Rooms Katholieke Begraafplaats H. Donatus

Rooms Katholieke Begraafplaats H. Donatus Bemmel

In het hart van Bemmel bevindt zich de Rooms Katholieke begraafplaats van Bemmel. Hoewel het officiële adres de Markt nummer 7 is, bevindt de ingang zich aan de Loostraat, de toegangsweg naar het winkelhart van Bemmel. De begraafplaats hoort, net als de naastgelegen Donatuskerk, bij Parochie De Levensbron.

Markt
6681 AE Bemmel

Grafstenen Rooms Katholieke Begraafplaats H. Donatus Bemmel

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Rooms Katholieke Begraafplaats H. Donatus Bemmel

grafmonumenten Bemmel Teselaar

Teselaar Bemmel

Begraafplaats de Teselaar in Bemmel is één van de drie algemene begraafplaatsen die onder het beheer van Gemeente Lingewaard vallen. Er worden enkele particuliere graven en kindergraven uitgegeven en daarnaast is er mogelijkheid om voor een urnennis of urnengraf te kiezen. De begraafplaats staat ook toe om onder bepaalde voorwaarden as te verstrooien in een particulier graf en in de toekomst komt er ook een strooiveld.

Teselaar
6681 BD Bemmel

Grafstenen Teselaar Bemmel

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Teselaar Bemmel

grafstenen Doornenburg Rooms Katholieke Begraafplaats Doornenburg

Rooms Katholieke Begraafplaats Doornenburg

Ook de RK Begraafplaats Doornenburg valt onder Parochie De Lichtbron. In tegenstelling tot de RK begraafplaats in Bemmel, ligt deze begraafplaats niet in het hart van het dorp en naast de kerk, maar juist aan de rand van het dorp. De ingang van deze begraafplaats vindt u aan de Pannerdenseweg, de doorgaande weg naar het gelijknamige dorp aan de overzijde van het Pannerdensch kanaal. De bijna rechthoekige begraafplaats is rustig gelegen, overzichtelijk en heeft een open uitstraling.

Pannerdenseweg
6686 BH Doornenburg

Grafstenen Rooms Katholieke Begraafplaats Doornenburg

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Rooms Katholieke Begraafplaats Doornenburg

grafsteen Gendt Algemene Begraafplaats Gendt

Algemene Begraafplaats Gendt

De algemene begraafplaats van Gendt is gelegen aan de Zandvoortsestraat net ten noordwesten van de bebouwde kom. De vrij gelegen begraafplaats is een oase van rust en valt onder het beheer van gemeente Lingewaard. Mogelijkheden voor grafmonumenten en asbestemmingen op deze begraafplaats zijn: particulier graf voor 1 persoon, kindergraf, urnennis, urnengraf, asverstrooïng op een graf en in de toekomst is komt er ook een strooiveld voor as. Een algemeen graf is hier niet mogelijk.

Zandvoortsestraat
6691 EN Gendt

Grafstenen Algemene Begraafplaats Gendt

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Algemene Begraafplaats Gendt

grafmonument Haalderen Rooms Katholieke Begraafplaats Haalderen

Rooms Katholieke Begraafplaats Haalderen

De Rooms Katholieke begraafplaats van Haalderen bevindt zich achter de kerk OLV van Zeven Smarten aan de Van Der Mondeweg, De kerk en de begraafplaats zijn onderdeel van de R.K. Parochie De Levensbron. U kunt de begraafplaats bereiken via de voetpaden vanuit de Pater Rikkenstraat, Hofsteestraat en via de zijkant van het bijzondere kerkgebouw met haar brede klokkentoren.

Van der Mondeweg
6685 BP Haalderen

Grafstenen Rooms Katholieke Begraafplaats Haalderen

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Rooms Katholieke Begraafplaats Haalderen

grafmonumenten Huissen De Hoeve

De Hoeve Huissen

Algemene begraafplaats De Hoeve bevindt zich aan de rand van Huissen naast het glastuinbouw gebied ten zuidwesten van het dorp. Dit gebied wordt ook wel Het Zand of Huissen-Zand genoemd. De begraafplaats is ruim opgezet en heeft een deel van de functie van de centraler gelegen voormalige begraafplaats Huissen-Stad overgenomen. Behalve een algemeen graf, zijn er veel verschillende grafstenen, gedenktekens en asbestemmingen mogelijk. Hierbij kunt u denken aan particuliere graven voor één of twee personen, kindergraf, urnengraf, urnennis, columbarium en asverstrooïng op een graf. Een strooiveld voor as ligt in de planning. De begraafplaats valt onder het beheer van gemeente Lingewaard en de hoofdingang met parkeerplaats is te bereiken via de aan de begraafplaats gelijknamige weg; Hoeve.

Hoeve
6851ER Huissen

Grafstenen De Hoeve Huissen

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op De Hoeve Huissen

grafstenen Huissen Gedenkpark Huissen-Stad
Grafstenen Huissen Gedenkpark Huissen-Stad
Grafsteen Huissen Gedenkpark Huissen-Stad 1

Gedenkpark Huissen-Stad

Stichting Gedenkpark Huissen-Stad is ontstaan als initiatief door een grote groep vrijwilligers om de recent gesloten begraafplaats Huissen-Stad te heropenen en te onderhouden als gedenkpark voor het publiek. De oude begraafplaats, waarvan de ingang zich bevindt aan de Doelenstraat in Huissen, is aangelegd ongeveer aan het einde van de 19e eeuw. Hoewel de begraafplaats een groot katholiek gedeelte heeft, is er ook een protestants gedeelte. Daarnaast zijn er verschillende bezienswaardigheden zoals de vele oude levensbomen, het Exodusmonument, het massagraf, de Vlinderhof en enkele andere authentieke elementen.

Doelenstraat
6851BV Huissen
grafsteen Ressen Nederlands Hervormd Begraafplaats
Grafmonument Ressen Nederlands Hervormd Begraafplaats
Grafmonumenten Ressen Nederlands Hervormd Begraafplaats 1

Nederlands Hervormd Begraafplaats Ressen

Tussen de boomgaarden en landerijen ligt het pittoreske buurtschap Ressen waar het kenmerkende oude kerkje zorgt voor een idyllisch aangezicht. Rondom dit oude kerkje, dat tot de 17e eeuw nog katholiek was, ligt het kerkhof. Nu is het onderdeel van de Nederlands Hervormde gemeente.

Kerkenhofstraat
6684 DJ Ressen

Welke collecties leveren wij in Lingewaard?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Lingewaard van natuursteen

Grafstenen Lingewaard

2
Grafstenen en grafmonumenten in Lingewaard van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Lingewaard van glas

Grafsteen Lingewaard

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Lingewaard

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Lingewaard van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Lingewaard van brons

Grafmonument Lingewaard

7
Grafstenen en grafmonumenten in Lingewaard van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

8
Grafstenen en grafmonumenten in Lingewaard van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

“Het gedenkteken heeft onze verwachtingen overtroffen.“

Afgelopen weekend waren wij (eindelijk) in de gelegenheid om het gedenkteken te bekijken. Het gedenkteken heeft onze verwachtingen overtroffen. Niet alleen de beelden zijn prachtig, maar ook de stenen rand om het gedenkteken is mooi. Hartelijk dank voor jullie inspanningen!

Februari 2016
Lingewaard

“Ziet er zeer mooi uit“

Ik wil namens mij en de rest van de familie jullie hartelijk bedanken voor het plaatsen van het gedenkmonument, het ziet er zeer mooi uit, dus bedankt.

Februari 2015
Lingewaard

“precies goed.“

Ik ben onder de indruk van het grafmonument. Het ziet zo mooie uit en de plaatsing van de struiken achter het beeld is precies goed. Hartelijk dank dat jullie hiermee rekening hebben gehouden. Ik wil u hierbij fijne kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar toewensen.

December 2014
Lingewaard

“Het grafmonument ziet er geweldig uit!“

Het grafmonument ziet er geweldig uit!! Namens ons allen: Complimenten voor de geweldige uitvoering!

Oktober 2014
Lingewaard

“Precies geworden zoals besproken“

Bedankt voor de goede zorgen van het monument. Het is precies geworden zoals besproken.

Februari 2014
Lingewaard

Veelgestelde vragen

Ik woon ver van jullie vestiging, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Zijn er dan ook extra kosten verbonden aan het plaatsen van een grafsteen in de buurt van Lingewaard
Wij hanteren voor iedere begraafplaats in Nederland hetzelfde tarief voor plaatsing. Zodoende betaalt u geen extra kosten voor de plaatsing van een grafmonument in uw regio. Wij plaatsen in heel Nederland en zijn op de hoogte van de lokale richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. Hiermee houden wij ook rekening tijdens het maken van het ontwerp.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Lingewaard

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Lingewaard maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.