Komende zaterdag: Extra inspiratiedag Bekijk winkel

Grafstenen in NijmegenInformatie over grafstenen, grafmonumenten en begraafplaatsen

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de regio Nijmegen? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen in de gemeente Nijmegen en omgeving, zoals in Lent, Nijmegen en Nymegen. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Elst. Op minder dan 15 minuten rijden van Nijmegen.

Inspiratiewinkel Elst Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Nijmegen?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Nijmegen van natuursteen

Natuursteen grafmonumenten

2
Grafstenen en grafmonumenten in Nijmegen van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Nijmegen van glas

Glazen grafmonumenten

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Nijmegen

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Nijmegen van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Nijmegen van brons

Brons voor gedenktekens

7
Grafstenen en grafmonumenten in Nijmegen van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

8
Grafstenen en grafmonumenten in Nijmegen van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

“helemaal naar wens“

Het gedenkteken is helemaal naar wens. Precies zoals wij het in gedachten hadden. Onze dank hiervoor. Met vriendelijke groet,

December 2016
Nijmegen

“keurige ontvangst“

Goede middag, Ik wil u –mede namens mijn familie- bedanken voor de keurige ontvangst bij u, de schetsen en de plaatsing van de gedenksteen voor mijn vader. Wij zijn zeer tevreden.

Juni 2016
Nijmegen

“We zijn er erg blij mee.“

Onlangs hebben we het gedenkteken voor onze moeder opgefleurd, dat kort daarvoor door Den Hollandsche Gedenktekens was geplaatst. We krijgen veel mooie reacties van familie en vrienden. Ze vinden het goed bij haar haar passen. We zijn er erg blij mee. De kinderen

Mei 2016
Nijmegen

“heel blij met het mooie resultaat“

Ik wil u hiermee hartelijk danken voor de werkzaamheden. Wij zijn, ondanks het verdriet, heel blij met het mooie resultaat. Nogmaals hartelijk dank.

December 2015
Nijmegen

“Vol lof“

Ik wil even laten weten dat ik het gedenkteken prachtig vind! Wilt u mijn complimenten overbrengen aan de makers?! Ook anderen die het gezien hebben zijn vol lof. Hartelijke dank hiervoor.

November 2013
Nijmegen

Veelgestelde vragen

Ik woon ver van jullie vestiging, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Zijn er dan ook extra kosten verbonden aan het plaatsen van een grafsteen in de buurt van Nijmegen
Wij hanteren voor iedere begraafplaats in Nederland hetzelfde tarief voor plaatsing. Zodoende betaalt u geen extra kosten voor de plaatsing van een grafmonument in uw regio. Wij plaatsen in heel Nederland en zijn op de hoogte van de lokale richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. Hiermee houden wij ook rekening tijdens het maken van het ontwerp.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

grafstenen Lent Algemene Begraafplaats Lent
Grafstenen Lent Algemene Begraafplaats Lent
Grafsteen Lent Algemene Begraafplaats Lent 1

Algemene Begraafplaats Lent

Sinds de jaren '80 van de twintigste eeuw beschikt Lent over een algemene begraafplaats aan de Visveldsestraat. Tot in de jaren '90 behoorde Lent, en dus de begraafplaats, bij de gemeente Elst, maar sinds 1998 is Lent onderdeel van de gemeente Nijmegen. Hoewel de algemene begraafplaats nog steeds op dezelfde plaats in Lent te vinden is, is het adres wel veranderd. Kort geleden is dit deel van de Visveldsestraat van naam veranderd in 'Notenlaatje'. Omdat de begraafplaats zich midden in het nieuwe groeiende stadsdeel Nijmegen-Noord bevindt, zal het gebruik van deze begraafplaats alleen maar toenemen.

Notenlaantje
6663 MG Lent
grafsteen Lent Nederlands Hervormd Lent
Grafmonument Lent Nederlands Hervormd Lent
Grafmonumenten Lent Nederlands Hervormd Lent 1

Nederlands Hervormd Lent

Op deze plaats in Lent wordt al eeuwenlang begraven. Ook is er op deze plek al heel lang een kerkgebouw. De eerste begraafplaats rondom de kerk bestond al sinds 1500 en bleef in gebruik tot ongeveer 1800. Het nieuwe kerkhof werd vervolgens op de huidige plek, aan de noordkant van het kerkgebouw aangelegd. Het kerkje is in de loop der eeuwen vaak verwoest geweest en kreeg in 1755 zijn huidige vorm. Al sinds 1591 is de kerk protestants.

Pastoor van Laakstraat
6663 CA Lent
grafmonument Lent Rooms Katholieke Begraafplaats Lent
Grafstenen Lent Rooms Katholieke Begraafplaats Lent
Grafsteen Lent Rooms Katholieke Begraafplaats Lent 1

Rooms Katholieke Begraafplaats Lent

De rooms-katholieke begraafplaats in Lent bestaat al sinds 1837. In die tijd stond er eerst een klein kerkje dat aan het einde van de 19e eeuw werd vervangen door het huidige kerkgebouw. De begraafplaats is tot nu toe nog steeds in gebruik en is bestemd voor leden van de parochie.

Pastoor van Laakstraat
6663 CB Lent
grafmonumenten Nijmegen Algemene begraafplaats Vredehof Nijmegen
Grafmonument Nijmegen Algemene begraafplaats Vredehof Nijmegen
Grafmonumenten Nijmegen Algemene begraafplaats Vredehof Nijmegen 1

Algemene begraafplaats Vredehof Nijmegen

In 1963 werd Vredehof geopend. Het beheer en het onderhoud ervan lagen in handen van de gemeente Nijmegen. In 1964 werden op de begraafplaats ook urnentuintjes aangelegd. Een gedeelte van de begraafplaats is ingericht als ‘erehof’. Hier liggen veel herbegraven slachtoffers van het bombardement van 22 februari 1944 en andere Nijmeegse oorlogsslachtoffers, onder wie de bekende verzetsstrijder Jan van Hoof. In de jaren tachtig is een deel van Vredehof ingericht als islamitische begraafplaats. Inmiddels is de Stichting Begraafplaatsen Nijmegen beheerder van de Algemene Begraafplaats Vredehof.

Weg door Jonkerbos
6532SZ Nijmegen
grafstenen Nijmegen Begraafplaats Rustoord
Grafstenen Nijmegen Begraafplaats Rustoord
Grafsteen Nijmegen Begraafplaats Rustoord 1

Begraafplaats Rustoord Nijmegen

Begraafplaats Rustoord te Nijmegen is een grote begraafplaats met veel groen. Er zijn ruim zesduizend graven. Van oorsprong was Rustoord een protestants-christelijke begraafplaats. Later werd ze deel van uitvaartonderneming Monuta. Er is keuze in algemene graven, huurgraven (voor verschillende periodes) en koopgraven. Gedenktekens mogen nabestaanden zelf vormgeven. Er is ook een speciale plek voor kindergraven. Ouders hebben hier de vrijheid om een persoonlijk ontwerp te laten plaatsen. Op begraafplaats Rustoord is het, als een van de weinige begraafplaatsen in Nederland, mogelijk om bovengronds begraven te worden. Het bovengrondse graf bevindt zich in een aarden wal. Voor asbestemming heeft de begraafplaats speciale urnentuintjes, urnenkelders, het ornamentenveld, cappella’s en een strooiveld. De urn kan ook in een bestaand graf (bij)geplaatst worden.

Postweg
6523 LD Nijmegen
grafsteen Nijmegen Daalseweg
Grafmonument Nijmegen Daalseweg
Grafmonumenten Nijmegen Daalseweg 1

Daalseweg Nijmegen

In de Nijmeegse wijk Altrade ligt één van de bekendste begraafplaatsen van Nijmegen; Begraafplaats Daalseweg. Het is een begraafplaats met een rijke geschiedenis en er liggen veel (prominente) Nijmegenaren begraven. In 1948 werd de begraafplaats gesloten vanwege de vele schade door de Tweede Wereldoorlog. Pas in 1995, nu geheel gerenoveerd, werden er weer mensen begraven. De begraafplaats heeft een heel authentieke sfeer met grote statige bomen en lange lanen.

Daalseweg
6521 GR Nijmegen
grafmonument Nijmegen Graafseweg
Grafstenen Nijmegen Graafseweg
Grafsteen Nijmegen Graafseweg 1

Graafseweg Nijmegen

De algemene begraafplaats Graafseweg is eind 19e eeuw aangelegd als vervanging voor de kerkhoven van de destijds omliggende dorpen (nu wijken van Nijmegen) Hees, Neerbosch en Hatert. Het poortgebouw en aula is begin jaren '20 van de vorige eeuw gebouwd en staat pal aan de Graafseweg. Aan dezelfde zijde van de begraafplaats bevindt zich ook een monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van het bombardement op Nijmegen in 1944.

Graafseweg
6532 ZR Nijmegen
grafmonumenten Nijmegen Hatert
Grafmonument Nijmegen Hatert
Grafmonumenten Nijmegen Hatert 1

Hatert Nijmegen

In de Nijmeegse wijk Hatert ligt deze compacte, maar goed onderhouden begraafplaats. De begraafplaats valt onder het beheer van de parochie Heilige Drie-eenheid en werd aangelegd in de tweede helft van de 19e eeuw. In die tijd lag deze begraafplaats ten zuiden van de katholieke kerk van Hatert, maar in 1967 is de kerk afgebroken in verband met de bouw van de brug over het Maas Waalkanaal. De begraafplaats biedt ruimte aan gewone graven en urnengraven.

Angerensteinstraat
6535 JP Nijmegen
grafstenen Nijmegen Jonkerbos
Grafstenen Nijmegen Jonkerbos
Grafsteen Nijmegen Jonkerbos 1

Jonkerbos Nijmegen

Begraafplaats Jonkerbos werd in 1948 in gebruik genomen als Rooms-Katholieke begraafplaats, omdat de begraafplaats Daalseweg gesloten zou worden en de begraafplaats in Neerbosch onvoldoende ruimte had. Ten tijde van de aanleg lag de begraafplaats wat verder van de bebouwing af, maar inmiddels grenst de wijk Hatert aan de begraafplaats. Sinds 1975 is dit een algemene begraafplaats, zodat er ruimte is voor iedereen, ongeacht geloof en levensovertuiging. Op het 8 hectare grote park zijn er veel diverse begraafmogelijkheden en asbestemmingen. Van particuliere graven of tot het strooiveld.

Winkelsteegseweg
6534 AR Nijmegen
grafsteen Nijmegen Joodse Begraafplaats Huis der Levenden
Grafmonument Nijmegen Joodse Begraafplaats Huis der Levenden
Grafmonumenten Nijmegen Joodse Begraafplaats Huis der Levenden 1

Joodse Begraafplaats Huis der Levenden Nijmegen

Op de hoek Kwakkenbergweg en de Postweg ligt de Joodse begraafplaats Huis der Levenden. Het entree van de begraafplaats wordt gekenmerkt door het karakteristieke gebouw met poort aan de voorzijde. Vanuit dit gebouw loopt een markante muur rondom het hele terrein die gesierd wordt door een aantal bijzondere torentjes, daterend uit begin 20ste eeuw.

Kwakkenbergweg
6523MJ Nijmegen
grafmonument Nijmegen Neerbosch
Grafstenen Nijmegen Neerbosch
Grafsteen Nijmegen Neerbosch 1

Neerbosch Nijmegen

De rooms katholieke begraafplaats Neerbosch-Hees ligt achter het de kerk aan de Dennenstraat en valt onder het beheer van de parochie St. Antonius Abt te Neerbosch. Het centrale deel van het kerkhof is ingedeeld in 4 kwadranten, die door twee centrale assen als middenpaden van elkaar worden onderscheiden. Langs de middenpaden zijn bomen geplant en zorgen voor een parkachtige uitstraling. Links van het centrale deel van de begraafplaats is nog een nieuwer deel waar grafmonumenten in rechte rijen zijn opgesteld. Hier is nog ruimte voor nieuwe graven.

Dennenstraat
6543JR Nijmegen
grafmonumenten Nijmegen Rooms Katholieke Begraafplaats Groenestraat
Grafmonument Nijmegen Rooms Katholieke Begraafplaats Groenestraat
Grafmonumenten Nijmegen Rooms Katholieke Begraafplaats Groenestraat 1

Rooms Katholieke Begraafplaats Groenestraat Nijmegen

De rooms katholieke begraafplaats Groenestraat bevindt zich schuin achter de Groenestraatkerk in de wijk Hazenkamp en valt onder het beheer van de Emmausparochie. Het statige kerkhof met haar prachtige oude hoge bomen werd in 1909 aangelegd in respectievelijk in 1913 en 1941 verder uitgebreid. Er is nog ruimte voor het plaatsen van nieuwe grafmonumenten. Naast particuliere graven is er een ruimte voor kindergrafmonumenten en is er ook een strooiveld.

Groenestraat
6531 HH Nijmegen
grafstenen Nijmegen Sint Barbara Brakkenstein
Grafstenen Nijmegen Sint Barbara Brakkenstein
Grafsteen Nijmegen Sint Barbara Brakkenstein 1

Sint Barbara Brakkenstein Nijmegen

Tegenover de atletiekbaan in de wijk Brakkenstein bevindt zich de rooms-katholieke begraafplaats St. Barbara, welke valt onder de parochie het Heilig Sacrament. De kerk en het klooster zitten aan het andere einde van de straat. De begraafplaats is bestemd voor leden van de parochie. Naast de particuliere grafmonumenten, is er ook een urnenmuur aanwezig. Ook zijn er diverse oorlogsgraven en is er een begraafveld voor kloosterlingen.

Pastoor Wichersstraat
6525 TN Nijmegen

Begraafplaatsen in de omgeving van Nijmegen

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Nijmegen maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.