Ook komende zaterdag is onze winkel open

Grafstenen in OisterwijkInformatie over grafstenen en grafmonumenten in de buurt van Oisterwijk

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de buurt van Oisterwijk? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen en grafzerken in de gemeente Oisterwijk en omgeving, zoals in Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Oisterwyk. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Tilburg. Op minder dan 15 minuten rijden van Oisterwijk.

Inspiratiewinkel Tilburg Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Oisterwijk?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Oisterwijk van natuursteen

Grafstenen Oisterwijk

2
Grafstenen en grafmonumenten in Oisterwijk van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Oisterwijk van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Oisterwijk

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Oisterwijk van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Oisterwijk van brons

Grafmonument Oisterwijk

7
Grafstenen en grafmonumenten in Oisterwijk van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

8
Grafstenen en grafmonumenten in Oisterwijk van glas

Grafsteen Oisterwijk

“Geachte heer Van der Wielen,“

Zojuist heb ik het graf van mijn man bezocht. Het vandaag geplaatst grafmonument is prachtig geworden en voldoet helemaal aan mijn wensen. De contacten met verschillende medewerkers van uw bedrijf, zowel bij de bespreking van de mogelijkheden op 25 april in Tilburg als daarna, verliepen steeds prettig en respectvol. Ik ben alle betrokkenen daarvoor heel dankbaar. Kunt u nog achterhalen waar de steen vandaan komt? Ik zou het fijn vinden dat te weten. Met hartelijke groeten, Helma van Oers-Huijsmans

April 2024
Steenbergen

“het is duidelijk dat er met aandacht en zorg is gewerkt“

Vandaag zijn mijn zussen en ik het gedenkteken voor onze ouders gaan bekijken. We zijn blij met het resultaat, het is mooi geworden. En het is duidelijk dat er met aandacht en zorg is gewerkt aan zowel het monument als aan de plaatsing (er was zelfs gesnoeid in de achterliggende bebossing, om het geheel beter uit te laten komen), en dat stellen we zeer op prijs. Onze hartelijke dank voor alle goede zorgen,

April 2024
Eindhoven

“Nogmaals bedankt voor de inspiratie “

Geachte.....Ik wil jullie bedanken voor de bijzonder mooie gedenksteen.....ik ben er zo trots op...net als op m'n vrouw Tuti....nogmaals bedankt voor de inspiratie ! Het helpt ons in de verwerking van het verdriet... Met vriendelijke groeten

April 2024
Breda

“prima service“

Alles ziet er naar tevredenheid uit,wij heel erg tevreden over de prima service die jullie geboden hebben.

April 2024
Waalwijk

“precies geworden zoals wij dat in gedachten hadden“

Goedemorgen, het gedenkteken is precies geworden zoals wij dat in gedachten hadden. erg mooi is het geworden en wij zijn dan ook zeer tevreden. bedankt voor alle goede zorg en de goede begeleiding in dit proces en ook een bedankje naar Jeroen de Nekker voor alle tips en adviezen om het gedenkteken zo te maken.

April 2024
Veghel

Veelgestelde vragen

Ik woon niet in de buurt van een Den Hollandsche vestiging/winkel, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche Gedenktekens?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Kan ik zomaar binnenlopen in de winkel in Tilburg om mij vrijblijvend te orienteren?
U kunt gewoon langskomen om rustig ideeën op te doen en te oriënteren. Wilt u advies? Dan is het verstandig om een afspraak te maken. Zo hoeft u niet onnodig te wachten en wordt u direct geholpen.
Plaatsen jullie op elke begraafplaats in Nederland?
Wij plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we monumenten in overleg ook in België en Duitsland. Onze werkwijze is hierop ingericht. Ons team van vakmensen plaatst alle soorten monumenten volgens hoge kwaliteitseisen. Zij brengen vrijwel iedere week een bezoek aan uw regio en zijn dus zeer regelmatig bij u in buurt.
Hoe werkt de aanschaf van een grafsteen?
De aanschaf van een grafmonument begint vaak bij de orieëntatie. Daarna verwerken wij ideeën die u heeft in een vrijblijvend ontwerp. U ontvangt een prijsopgave een een digitaal voorstel. Na goedkeuring onderhouden wij contact met de gemeente voor de vergunning en met de begraafplaats voor de plaatsing van het monument.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Oisterwijk

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Oisterwijk maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Moergestel Begraafplaats parochie St. Jans Onthoofding, Moergestel

Begraafplaats parochie St. Jans Onthoofding, Moergestel

Het kerkhof dat gelegen was rond de kerk werd te klein en daarom is er in 1925 een begraafplaats op loopafstand van de kerk in gebruik genomen, gelegen aan de Bosstraat. Deze begraafplaats ligt naast de voormalige pastorie. Via de grote toegangspoort loopt een pad naar de gedeeltelijk overdekte afscheidsplaats, waar de laatste zegeningen worden verricht en waar genodigden afscheid kunnen nemen van de overledene, zodat de directe familieleden huin dierbare kunnen begeleiden naar de laatste rustplaats. Op de begraafplaats zijn zowel dubbele als enkele graven en ook urnenegraven, tevens zijn er urnennissen in een columbarium.

Postelstraat
5066 EA Moergestel

Grafstenen Begraafplaats parochie St. Jans Onthoofding, Moergestel

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats parochie St. Jans Onthoofding, Moergestel

grafsteen Oisterwijk Begraafplaats Oisterwijk
Grafmonument Oisterwijk Begraafplaats Oisterwijk
Grafmonumenten Oisterwijk Begraafplaats Oisterwijk 1

Begraafplaats Oisterwijk

Achter de kerk ligt het kerkhof. Het is een kleine protestantse begraafplaats ingeklemd tussen de Kerkstraat en de Hoogstraat in het centrum van Oisterwijk.

De begraafplaats telt 225 graven en 15 urnengraven en een urnenmuur. Er zijn nog circa 32 vrije graven beschikbaar. Gelet op de beperkte beschikbaarheid is de begraafplaats alleen bestemd gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Oisterwijk. Er kunnen geen graven gereserveerd worden. Ook is het niet meer mogelijk graven te kopen. Begraven geschiedt doorgaans in een dubbeldiep graf waarin twee lichamen begraven kunnen worden.

Kerkstraat
5061EK Oisterwijk
grafmonument Oisterwijk Joodse begraafplaats

Joodse begraafplaats Oisterwijk

Hondsbergselaan
5062 JS Oisterwijk
grafmonumenten Oisterwijk Sint Joannesparochie te Oisterwijk

Sint Joannesparochie te Oisterwijk

De kerk van de H. Joannes van Oisterwijk heeft geen kerkhof, maar een begraafplaats op loopafstand van de kerk, gelegen aan de Kreishof. De begraafplaats is aan de linker zijde geheel bestemd voor graven en aan de rechter zijde is er een kleiner deel voor urnengraven. Tussen beide gedeelten in, bijna recht tegenover de ingangspoort, is er een overkapte afscheidsplaats waar als regel de laatste zegening wordt verricht en de laatste gebeden worden gebeden.

Kreishof
5061 LS Oisterwijk

Grafstenen Sint Joannesparochie te Oisterwijk

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Sint Joannesparochie te Oisterwijk

grafstenen Oisterwijk Sint Petruskerk te Oisterwijk
Grafmonument Oisterwijk Sint Petruskerk te Oisterwijk
Grafmonumenten Oisterwijk Sint Petruskerk te Oisterwijk 1

Sint Petruskerk te Oisterwijk

De St. Petruskerk heeft een kerkhof direct achter de kerk.
Het kerkhof heeft zowel een plaats om overledenen te begraven, alsmede een columbarium waarin urnen een plaats kunnen krijgen.
Ongeveer in het midden van het kerkhof is de afscheidsplaats: hier worden als regel de laatste zegening van de overledene verricht en worden de laatste gebeden gebeden.

Kerkplein
5061 EB Oisterwijk