Ook komende zaterdag is onze winkel open

Grafstenen in RenkumInformatie over grafstenen en grafmonumenten in de buurt van Renkum

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de buurt van Renkum? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen en grafstenen in de gemeente Renkum en omgeving, zoals in Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Oosterbeek, Renkum en Wolfheze. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Elst. Op minder dan 25 minuten rijden van Renkum.

Inspiratiewinkel Elst Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Renkum?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Renkum van natuursteen

Grafstenen van natuursteen

2
Grafstenen en grafmonumenten in Renkum van RVS

Grafmonumenten van RVS

3
Grafstenen en grafmonumenten in Renkum van cortenstaal

Grafstenen met cortenstaal

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Renkum

Grafstenen met zwerfkei

5
Grafstenen en grafmonumenten in Renkum van hout

Grafmonumenten van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Renkum van brons

Grafmonumenten van brons

7
Grafstenen en grafmonumenten in Renkum van versteend hout

Grafstenen van versteend hout

8
Grafstenen en grafmonumenten in Renkum van glas

Grafstenen van glas

“Het is mooier als we hadden gedacht“

Bij deze willen toch even laten weten erg onder de indruk te zijn van het door jullie geplaatste monument. Het is mooier als we hadden gedacht. Ook alle lof aan Wim voor het uitwerken en meedenken van het ontwerp. Eigenlijk de complimenten aan iedereen die heeft bijgedragen aan de tot standkoming hiervan !

Mei 2024
Renkum

“Helemaal naar wens“

was heel erg tevreden over de geplaatste steen. Het was helemaal naar wens. Complimenten aan iedereen die eraan meegeholpen heeft

Mei 2024
Renkum

“Beste Boris,“

Heel erg bedankt voor het plaatsen van het monument.Het ziet er prachtig uit. Bedankt voor jullie goede zorgen, correcte afhandeling en fijne samenwerking. Met vriendelijke groet,

Mei 2024
Zevenaar

“Wij zijn er zeer van onder de indruk“

Geachte heer/ mevrouw, Ik wil u bij Den Hollandse Gedenktekens bedanken voor de hele mooie graf monument die bij mijn dochter is geplaatst. Wij zijn er zeer van onder de indruk in positieve zin (hoe tegenstrijdig dit voor ons ook privé klinkt).

Mei 2024
Beuningen

“helemaal naar wens“

Het gedenkteken is helemaal naar wens. Precies zoals wij het in gedachten hadden. Onze dank hiervoor. Met vriendelijke groet,

Mei 2024
Nijmegen

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche Gedenktekens?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Zijn er dan extra kosten verbonden aan het plaatsen van een grafsteen in de buurt van Renkum?
Wij hanteren voor iedere begraafplaats in Nederland hetzelfde tarief voor plaatsing. Zodoende betaalt u geen extra kosten voor de plaatsing van een grafmonument in uw regio. Wij plaatsen in heel Nederland en zijn op de hoogte van de lokale richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. Hiermee houden wij ook rekening tijdens het maken van het ontwerp.
Kan ik zelf een grafsteen laten ontwerpen?
Een mooie en persoonlijke grafsteen moet natuurlijk eerst ontworpen worden. We bieden u de mogelijkheid om vanuit uw eigen ontwerp een gedenkteken te realiseren maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis door onze adviseurs te laten maken. We staan open voor al uw ideeën.
Wat is de levertijd van een grafsteen?
De levertijd van een gedenkteken wordt met name bepaald door de mate waarin het materiaal beschikbaar is. Omdat wij met natuurlijke materiaalsoorten werken die per schip worden vervoerd vanuit alle delen van de wereld, kunnen levertijden tussen de 7 en 15 weken bedragen.
Kunnen jullie ook een bestaande grafsteen restaureren?
Het is zeker mogelijk om een bestaande grafsteen te restaureren. Houdt u wel rekening met kosten voor het afhalen van de grafsteen en het reinigen van het monument. In veel gevallen is het voordeliger om een nieuwe grafsteen te ontwerpen dan een bestaande steen te restaureren.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Renkum

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Renkum maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Doorwerth Nederlands Hervormd Begraafplaats Doorwerth (zie ook BGP Heelsum)

Nederlands Hervormd Begraafplaats Doorwerth (zie ook BGP Heelsum)

Koninginnelaan
6866 NM Doorwerth

Grafstenen Nederlands Hervormd Begraafplaats Doorwerth (zie ook BGP Heelsum)

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Nederlands Hervormd Begraafplaats Doorwerth (zie ook BGP Heelsum)

grafsteen Doorwerth Rooms Katholieke Begraafplaats Doorwerth
Grafmonument Doorwerth Rooms Katholieke Begraafplaats Doorwerth
Grafmonumenten Doorwerth Rooms Katholieke Begraafplaats Doorwerth 1

Rooms Katholieke Begraafplaats Doorwerth

De Rooms Katholieke van Doorwerth begraafplaats zit op de hoek van de Seelbeeckweg en de Van der Molenallee. Deze locatie ligt in een bosrijke omgeving op de stuwwal die de grens van de Veluwe vormt. In de nabije omgeving loopt de Seelbeek langs Heveadorp naar de Rijn. De ingang van de begraafplaats zit vlakbij de rotonde schuin tegenover de OLV van Lourdeskerk.

Seelbeeckweg
6865 HA Doorwerth
grafmonument Heelsum Nederlands Hervormd Heelsum

Nederlands Hervormd Heelsum

Koninginnelaan
6866 NM Heelsum

Grafstenen Nederlands Hervormd Heelsum

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Nederlands Hervormd Heelsum

grafmonumenten Oosterbeek Algemene begraafplaats Oosterbeek (Noord en Zuid)

Algemene begraafplaats Oosterbeek (Noord en Zuid)

De lang gestrekte begraafplaats ligt in een rustige omgeving net buiten het centrum van Oosterbeek, vlakbij het treinstation. Er zijn diverse soorten grafmonumenten mogelijk op deze begraafplaat en zijn er asbestemmingen zoals urnengraven en een urnenmuur. Er is een aparte ruimte ingericht waar 9 gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog zijn begraven. Naast de algemene begraafplaats bevindt zich ook een grote War Cemetary van gevallen soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Van Limburg Stirumweg
6861WL Oosterbeek

Grafstenen Algemene begraafplaats Oosterbeek (Noord en Zuid)

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Algemene begraafplaats Oosterbeek (Noord en Zuid)

grafstenen Oosterbeek Rooms Katholieke Begraafplaats Oosterbeek
Grafstenen Oosterbeek Rooms Katholieke Begraafplaats Oosterbeek
Grafsteen Oosterbeek Rooms Katholieke Begraafplaats Oosterbeek 1

Rooms Katholieke Begraafplaats Oosterbeek

Utrechtseweg
6862 AG Oosterbeek
grafsteen Renkum Algemene Begraafplaats 'Onder de bomen'
Grafmonument Renkum Algemene Begraafplaats 'Onder de bomen'
Grafmonumenten Renkum Algemene Begraafplaats 'Onder de bomen' 1

Algemene Begraafplaats 'Onder de bomen' Renkum

Aan de westkant van het dorp Renkum en op loopafstand van de papierfabriek van Parenco ligt begraafplaats 'Onder de bomen'. Zoals de naam aangeeft ligt deze begraafplaats op een idyllische plek onder fraaie oude bomen. Het betreft een algemene begraafplaats waarvan het beheer valt onder de gemeente Renkum. Naast de oude bomen zijn er ook oude graven, zoals de graven van de oprichters van de papierfabriek en andere prominente Oud-Renkumers. Op het overige deel van de begraafplaats worden nieuwe graven uitgegeven, maar grafstenen hiervoor moeten wel worden gemaakt in dezelfde stijl als de oude grafmonumenten.

Onder de Bomen
6871 CG Renkum
grafmonument Renkum Harten

Harten Renkum

De nieuwste begraafplaats van Renkum is begraafplaats Harten, aan de rand van het dorp. In 1966 werd deze begraafplaats geopend en in 2003 is het uitgebreid met ruim 800 graven. Het rustieke en parkachtige terrein biedt ook ruimte aan islamitische grafmonumenten en Rooms-Katholieke graven. Urnen kunnen een mooie plek krijgen in een urentoren.

Hartenseweg
6871 NC Renkum

Grafstenen Harten Renkum

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Harten Renkum

grafmonumenten Renkum Mariahof
Grafmonument Renkum Mariahof
Grafmonumenten Renkum Mariahof 1

Mariahof Renkum

In het midden van Renkum ligt de Rooms-Katholieke begraafplaats Mariahof welke valt onder de zorg van de gemeenschap Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming in Renkum, welke onderdeel is van de RK Parochie z. Titus Brandsma. Het rechthoekige terrein is omringd met statige bomen en door de rechte vakindeling heeft de begraafplaats een ruime uitstraling. Vanaf het toegangshek loopt het middenpad helemaal door tot aan het midden van de begraafplaats, waar het grote staande kruis een prominente centrale positie heeft. Er worden nieuwe graven uitgegeven en het is dan ook mogelijk om nieuwe grafmonumenten te plaatsen. Sinds 2005 beschikt de begraafplaats ook over een urnenmuur.

Groeneweg
6871DA Renkum
grafstenen Wolfheze Begraafplaats Pro Persona

Begraafplaats Pro Persona Wolfheze

*Deze begraafplaats had eerst de naam "De Gelderse Roos" - de naam is recentelijk gewijzigd.

Wolfheze
6874 BE Wolfheze

Grafstenen Begraafplaats Pro Persona Wolfheze

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats Pro Persona Wolfheze